въпрос за професия

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Megi_82

Re: въпрос за професия

Мнение от Megi_82 »

Здравейте, някой може ли да ни даде информация или линк в който да е описан хорариума и съответно изучаваните предмети за търсените професий за да можем да сравним дипломата за висше образование на съпругът ми със тяхните. И да попитам ако специалноста от средното му е сред търсените, има стаж през последните 5 години по тази специалност, но след това има висше дали ще ни дадът точки за търсена професия?
08.03.2011-Виена
05.04.2013-Интервю
03.04.2014-Получени документи в Сидни
01.08.2014-Направени медицински
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Виж в програмите на университетите:

http://imt.emploiquebec.net/mtg/inter/n ... T1=8&PT3=9
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
mi4ona81

Мнение от mi4ona81 »

Здравейте, тотално се обърках с тези професии.Та да помоля за малко помощ. И кой от двама ни е по подходящ за титуляр.
Аз съм с полу више- мениджър и стопанки бизнес- задочно за 1.6м нямям стаж, но може да се уреди
удостоверение за профисионално обучение-икономика и мениджмънт на спорта 5г.
средно спортно у-ще -с профил академично гребане -2.г. в националния отбор на България (нямам идея дали изобщо това ми носи точки)
Мъжът ми е със средно техническо-строителен техникум има стаж,но никоя от фирмите не са го осигурявали.( ама може да се уреди)
И още един въпрос , да ли ще мога да си намеря работа по спортния профил.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Не знам каква е неговата специалност - може и да е от търсените, но щом няма стаж на трудова книжка, не е удачно той да е водещ. Ти трябва да си водещата - твоята специалност би трябвало да отговаря на Administration des affaires (BACC. - 3 ans) - секция С - 6 т., но това не е много сигурно. Ти си по-висока степен на образование и имаш стаж по специалността доколкото разбирам - така, че това е сериозна причина ти да си водещата. Не знам как точно смяташ, че може да се уреди стаж в трудовата книжка - няма как да внесеш осигуровки за назад, защото има солени глоби за недеклариране на трудов договор от 2003 г. насам. Дори да решиш да извадиш едни пари, а те няма да са никак малко за 1-2 години стаж, кой ли ще е този собственик на фирма, дето ще се съгласи да ти направи услуга срещу това да му напишат няколко акта и да се набие в очите на Инспекцията по труда. Единствения вариант е фалшива трудова книжка, което не ти го препоръчвам - често почнаха да изискват удостоверение от НОИ за стажа, а при такава ситуация, няма как да го извадиш и ще изгориш.
На въпроса за работа в спорта - доколкото съм чувала там много ценят такива кадри, но не знам точно как стоят нещата.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
mi4ona81

Мнение от mi4ona81 »

Благодаря emili_vn, за изчерпателният отговор. Май аз ще съм водещата :) , А що се отнася за спорта искренно се надявам да е така, че не ми се занимава с друго 8). А бе ша видим както се казва " кото сабя покаже" :rofl:
rokobg

Мнение от rokobg »

Моля за малко помощ.
Изчетох доста неща по темата за имиграция в квебек, но така и не ми стана ясно за нашето положение какво да правим.Ако може дайте съвети.
Завършил съм средно специално кулинар-готвач,но съм работил за последните 10 години рецепционист 3г,управител на хотел,брокер недв. имоти 4г. и от 5 г.имам фирми за търговия на дребно и строителство.Имаме две деца на 5 и 7г.Съпругата ми има завършена гимназия и висше семестриално завършено.Последните 5 г има стаж във фирмата ми.Осигуровките и стажът на двамата са реални.Езици-аз съм с много добър английски и френски мога да науча до средно ниво.Жената е на минимум с френски и английски.Та въпросът ми е какво да показваме и на какво да наблегнем от горенаписаното.Благодарности.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

rokobg, малко е трудно човек да каже в прав текст "това и това прави". Но има някои неща, на които мога да отговоря директно:
1. Висшето на съпругата ти - така както го казваш, да разбираме ли че няма диплома? Ако е така - това е проблемче - имиграционните обикновено пънат да видят дипломата, преди да пишат точките.
2. Доколтото разбирам твоето средно-специално е от преди повече от 5 години, така че за да получиш точки в графата "област на образованието" - трябва да докажеш че последните пет години си работил поне една година в тази област. Не съм сигурен дали това може да стане ако пишеш че фирмата ти за търговия на дремно е търгувала с хранителни продукти или нещо такова.
3. Хубаво е че стажът е легален, макар и да не е по специалността. Ако не хванеш точки за област на образованието, със сигурност ще получиш точки за ниво на образованието и за общ трудов стаж - което си е доста.

Оттам нататък - взимай табличката и смятай сам кое ти е п-изгодно - да се мъчиш да се издокараш готвач или да бъдеш това което си. Голяма фактор е френският. Стажа и образованието няма как да промениш, но френсския можеш да подобриш и да хванеш точки.
Ето ти една статия, която има всички необходими таблици, линкове и насоки, за да си сметнеш точките: http://wiki.bgcanada.com/index.php?title=Точки
rokobg

Мнение от rokobg »

Здравей demococcus,благодаря за отговора.Ми да доуточня:
1. Висшето на съпругата ти - така както го казваш, да разбираме ли че няма диплома? Ако е така - това е проблемче - имиграционните обикновено пънат да видят дипломата, преди да пишат точките.
За нея вземам под внимание точките само за завършено средно общообразователно.

А както казваш моя стаж не мога да го променя,нито образованието,така че по добре да си покажа това което съм работил реално през последните над 5 години, за да не запецна на някой въпрос за манджи или пейстрис. :) /или охлюви по бургундски/

Мислиш ли обаче, че ако приложа сертификат за еди си колко часа курс за брокер недв.имоти,който съм изкарал и още договор който моята фирма има за посредник при сключване на застраховки, би ми дало някакви допълнителни точки към стажа от област на образованието,защото гледам че консултант недв.имоти и застраховки дава 12 точки.

Ако така не става,намерих един колеж тук в бг,които са съгласни да взема по някаква ускорена тяхна програма специалност бизнес мениджмънт- две за една година.И ако приложа документ че съм в процес на учене и че до еди кога си очаквам да завърша,ще мога ли да свържа всичко горенаписано и да взема и дванадестте точки за област на образованието-консултант н.и. и застраховки.
Мерси,че го прочете цялото! :)
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

rokobg написа:Мислиш ли обаче, че ако приложа сертификат за еди си колко часа курс за брокер недв.имоти,който съм изкарал и още договор който моята фирма има за посредник при сключване на застраховки, би ми дало някакви допълнителни точки към стажа от област на образованието,защото гледам че консултант недв.имоти и застраховки дава 12 точки.

Ако така не става,намерих един колеж тук в бг,които са съгласни да взема по някаква ускорена тяхна програма специалност бизнес мениджмънт- две за една година.И ако приложа документ че съм в процес на учене и че до еди кога си очаквам да завърша,ще мога ли да свържа всичко горенаписано и да взема и дванадестте точки за област на образованието-консултант н.и. и застраховки.
Мерси,че го прочете цялото! :)
Имиграционните се интересуват от обучение (образование) което е завършило с изпити и диплом. Сертификати за курсове и документи че си в процес на учене едва ли ще ги трогнат. Трябва да гониш диплома.
mi4ona81

Мнение от mi4ona81 »

Здравейте, имам въпрос относно средното образование :^) .Мога ли да кандидатствам с дипломата си от средното спортно училище с профил академично гребане, и до каква степен тя ми помага ( ако изобщо помага). Била съм активен състезател до 99г.включително и 2г.в националния отбор(общо 8г.), и тогава съм и завършила,след това не съм се занимавала със спорт активно.
Ако някой е имал същия случай или подобен.Моля да сподели.
Търсим и пробваме всякакви вариянти.
Благодаря ви предварително. :*

p.s. :!: и допълнение към дипломата има и удостоверение за профисионално обучение-икономика и мениджмънт на спорта 5г.
tcigularova

Мнение от tcigularova »

Здравейте на всички, нуждая се от малко помощ и аз за тези професии.

Искаме да кандидатстваме, аз съм на 30 г., а съприга ми е на 33. Имаме дете на 3 г.

Предполагам, че аз ще съм водещия кандидат, но не съм сигурна дали изобщо ще ще класирам.

Завършила съм през 2002 г. - бакалавър Начална училищна педагогика с изучаване на чужд език
2002-2004 - Магистратура Европеистика

Работя от 5 г. години като експерт в структура към едно министерство, като част от задъженията ми в длъжностната характеристика се отнасят и за човешки ресурси.

С тези мои специалности май съм за никъде, но все пак да попитам и вас :)

Съпругът ми е със средно образование - завършил е през 1994 г. - монтьор на двигатели с вътрешно горене. Стаж по тази професия няма.

Та това е накратко. Оттук накъде и дали изобщо имаме шанс?

Благодаря ви предварително.
mi4ona81

Мнение от mi4ona81 »

mi4ona81 написа:Здравейте, имам въпрос относно средното образование :^) .Мога ли да кандидатствам с дипломата си от средното спортно училище с профил академично гребане, и до каква степен тя ми помага ( ако изобщо помага). Била съм активен състезател до 99г.включително и 2г.в националния отбор(общо 8г.), и тогава съм и завършила,след това не съм се занимавала със спорт активно.
Ако някой е имал същия случай или подобен.Моля да сподели.
Търсим и пробваме всякакви вариянти.
Благодаря ви предварително. :*

p.s. :!: и допълнение към дипломата има и удостоверение за профисионално обучение-икономика и мениджмънт на спорта 5г.
Здравейте, моля ви хора расъждавайте по въпроса ми :( .
Знам че, има какво да се изпише по темата :$ . Просто ако някой с средно спортно у-ще е кандидатствал, "да ли му е помогнал профила".
Благодаря :$ :*
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Според тази табличка http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf се дават 2 точки за завършено средно образование по общо образователна програма.

Във тази таблица http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... mation.pdf можеш да провериш дали случайно областта на твоето образование носи някакви допълнителни точки.

Това за допълнителната професионално обучение икономика и мениджмънт на спорта - също може да погледнеш във втория линк, който съм посочил.
mi4ona81

Мнение от mi4ona81 »

demococcus написа:Според тази табличка http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... LGARIE.pdf се дават 2 точки за завършено средно образование по общо образователна програма.

Във тази таблица http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... mation.pdf можеш да провериш дали случайно областта на твоето образование носи някакви допълнителни точки.

Това за допълнителната професионално обучение икономика и мениджмънт на спорта - също може да погледнеш във втория линк, който съм посочил.
Благодаря, :) сега ще резгледам инфото от втория линк.
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

Здравейте!И аз се пообърках с професиите,по точно с коя да кандидатстваме,ето тук на тази страница http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c" ... -areas.pdf търсих механик(монтьор) на тежкотоварни строителни машини или управител на фирма,но нито едната професия не фигурира във списъка.Гледам,че е за 2009г и сегашните ли професии са същите?Търсих с търсачката, но само тази страница ми излиза :?:Бих искал съвет как да постъпя.....Механик работих точно преди 10г(а тука искат-близките 5г да имаш една година стаж нали така) и имам стаж около 2г с,но имам диплома само за управляване на пътно строителни машини (багери,валяци,фадроми и т.н.) та въпроса ми е с коя професия да кандидатствам,като механик или като управител на фирма,която я имам от 6 години с непрекъснат стаж?Ще ви бъда много благодарен,ако ми помогнете наистина се рових,но няма друг подобен като мен.Благодаря ВИ предварително.
Бъдете здрави!
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
Публикувай отговор