Monteral/Quebec ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

Тишина.......... абе красота и спокойствие.
Това е и за мен причината да избера да живея "на село" :D .
С тази разлика,обаче,че съм на 20 мин. път от центъра на Монреал.
Позната наскоро идвайки ми на гости се стресна от тишината,която цари при нас-"Все едно-казва-,не съм в Канада" :D
Тихи и красиви кътчета в Монреал има много! Каква красота е в западната част на острова-шапката ще ви падне-Биконсфилд,Иль Бизар...Всички тези кътчета,обаче,имат достъп до центъра на Монреал.Когато има работа,тогава и красотата я оценяваш по достойнство.
Според мен,в Монреал има много повече свободни работни места,отколкото във всички български градове взети заедно.
Последно промяна от Joy на Съб Май 22, 2004 9:45 pm, променено общо 1 път.
P.Kostova
Обратна връзка:

Zdraveite i ot men!

Мнение от P.Kostova »

Здравейте и от мен!Реших и аз да напиша малко по темата.Ние сме тук от един месец и нито сме крайно очаровани, но нито и разочаровани от града Квебек.Наистина е спокойно, хората са любезни и много спокойни.Всичко по-горе казано е вярно.Ние се чувстваме добре тук,но носталгията си казва думата и лично на мен много неща от Б-ия ми липсват. Ние живеем в 3 и 1/2 за 495 $ .Дойдохме направо с намерена квартира,благодарение на наши добри приятели, за което сме им безкрайно благодарни. Благодарение на тях не усетихме стрес от промяната и не сме се почувствали почти за миг самотни и отчаяни.
Живеем в един блок и сме много щастливи от този факт,защото,когато ти стане гадно и искаш, да си поговориш с някой близък,само слизаш няколко стъпала и до теб е приятel.
Sega pak nesto mi se prevklu4i klaviaturata,no prodaljavam taka!Niama da povtariam pak opisaniata napraveni ot Anito,Bis i Maria 29,zastoto vsi4ko e taka,kakto kazvat.
Ste vi razkaja nasaiat slu4ai.Nie pristignahme na 22.04.,kakto vi kazah imahme uredena kvartira predvaritelno.Za edna sedmiza si opravihme vsi4ki dokumenti-pak blagodarenie na nasite priateli,koito ni razvedoha navsiakade i ni orientiraha v obstanovkata.Na vtorata sedmiza zapo4nahme da tarsim rabota-parvo za saprugat mi.Resihme parvo na nego da potarsim,zastoto toi ne znae frenski i da moga az da hoida s nego na intervuta.I taka sled dve izprateni CV-ta nego go vzeha na rabota-pak kazvam bez da znae vaobste frenski,nito angliiski.Taka,4e e mnogo otnositelno dali znaes ili ne ezika.Az kato go znam perfektno,ne 4e sam zapo4nala rabota!Vse oste si tarsia.Imam predlojenia, no razbira se za niskokvalifizirana rabota.Za momenta ne sam resila oste kakvo ste pravia,no ako ne si nameria skoro nesto po spezialnostta,ste zapo4na kakvo da e!
A za resenieto dali da izberes Montreal ili Quebec,naistina e trudno.Nie sasto mnogo se 4udihme kakvo da pravim.Imahme poznati i v Montreal,no nakraia resihme da doidem v Quebec,vapreki,4e vsi4ki mi kazvaha da otidem v Montreal.Ne sajaliavam koi znae kolko,4e sme izbrali Quebec.A pak 4ovek kato ima jelanie,vinagi moje da se premesti!A sasto i da se realizira i adaptira,kadeto resi!Ne zavisi tolkova ot grada,a ot tova kakvo iskas,kakvo tarsis i kade na teb ti e priatno da jivees!
Nie triabvase da izbirame mejdu Italia,Montreal,Quebec i Bg.Izborat bese truden, i dano da ne sme sgresili.Rano e vse oste da pravia kakvito i da bilo zaklu4enia i obobstenia. Vseki ima razli4ni vijdania za jivota i razli4ni nesta mu haresvat!Taka,4e nikoi ne moje da kaje dali na drugia ste mu haresa tuk!Tova e li4en izbor!
Tova e zasega!Pak ste pisa,kato sabera pove4e vpe4atlenia!Pozdravi na vsi4ki i dano vseki napravi pravilnia izbor za sebe si!Kasmet!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Zdrasti, gradski :lol: , ne e li wreme da si smeni6 mestojitelstwoto w profila :wink: Pak 6te sme si gradski 8)
P.Kostova
Обратна връзка:

Zdrasti!

Мнение от P.Kostova »

Zdrasti!Naistina pak ste sme si gradski!Ama 4estno kazano si haresvam pove4e nasiat grad.No sta ne sta,ste si go smenia.Znaes li kak iskam da sam si tam sega?No izborat bese moi-taka,4e niamam pravo da se oplakvam!I tuk ste svikna-nadiavam se!
Аватар
maria29

Re: Zdraveite i ot men!

Мнение от maria29 »

P.Kostova написа:...A pak 4ovek kato ima jelanie,vinagi moje da se premesti!A sasto i da se realizira i adaptira,kadeto resi!Ne zavisi tolkova ot grada,a ot tova kakvo iskas,kakvo tarsis i kade na teb ti e priatno da jivees!
.. Vseki ima razli4ni vijdania za jivota i razli4ni nesta mu haresvat!Taka,4e nikoi ne moje da kaje dali na drugia ste mu haresa tuk!Tova e li4en izbor!..
..Kasmet!
Много мъдро сте го написали П.Костова. Не Ви познавам но успяхте да ме накарате да се замисля над думите Ви. :roll:
А колкото до изборът Ви (Италия Монреал Кебек) според мен Италия (северна) щеше много повече да Ви хареса като даржава. Кебек е едно грозно село в сравнение с една Флоренция или едно Милано. Дори и Кебекарите си го признават (с половин уста) :wink: .Друг е въпросът как стоят там нещата с пребиваването и намирането на работа.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: Zdraveite i ot men!

Мнение от IvHaydu »

P.Kostova написа:Здравейте и от мен!Реших и аз да напиша малко по темата.Ние сме тук от един месец и нито сме крайно очаровани, но нито и разочаровани от града Квебек.Наистина е спокойно, хората са любезни и много спокойни.Всичко по-горе казано е вярно.Ние се чувстваме добре тук,но носталгията си казва думата и лично на мен много неща от Б-ия ми липсват. Ние живеем в 3 и 1/2 за 495 $ .Дойдохме направо с намерена квартира,благодарение на наши добри приятели, за което сме им безкрайно благодарни. Благодарение на тях не усетихме стрес от промяната и не сме се почувствали почти за миг самотни и отчаяни.
Живеем в един блок и сме много щастливи от този факт,защото,когато ти стане гадно и искаш, да си поговориш с някой близък,само слизаш няколко стъпала и до теб е приятel.
Sega pak nesto mi se prevklu4i klaviaturata,no prodaljavam taka!Niama da povtariam pak opisaniata napraveni ot Anito,Bis i Maria 29,zastoto vsi4ko e taka,kakto kazvat.
Ste vi razkaja nasaiat slu4ai.Nie pristignahme na 22.04.,kakto vi kazah imahme uredena kvartira predvaritelno.Za edna sedmiza si opravihme vsi4ki dokumenti-pak blagodarenie na nasite priateli,koito ni razvedoha navsiakade i ni orientiraha v obstanovkata.Na vtorata sedmiza zapo4nahme da tarsim rabota-parvo za saprugat mi.Resihme parvo na nego da potarsim,zastoto toi ne znae frenski i da moga az da hoida s nego na intervuta.I taka sled dve izprateni CV-ta nego go vzeha na rabota-pak kazvam bez da znae vaobste frenski,nito angliiski.Taka,4e e mnogo otnositelno dali znaes ili ne ezika.Az kato go znam perfektno,ne 4e sam zapo4nala rabota!Vse oste si tarsia.Imam predlojenia, no razbira se za niskokvalifizirana rabota.Za momenta ne sam resila oste kakvo ste pravia,no ako ne si nameria skoro nesto po spezialnostta,ste zapo4na kakvo da e!
A za resenieto dali da izberes Montreal ili Quebec,naistina e trudno.Nie sasto mnogo se 4udihme kakvo da pravim.Imahme poznati i v Montreal,no nakraia resihme da doidem v Quebec,vapreki,4e vsi4ki mi kazvaha da otidem v Montreal.Ne sajaliavam koi znae kolko,4e sme izbrali Quebec.A pak 4ovek kato ima jelanie,vinagi moje da se premesti!A sasto i da se realizira i adaptira,kadeto resi!Ne zavisi tolkova ot grada,a ot tova kakvo iskas,kakvo tarsis i kade na teb ti e priatno da jivees!
Nie triabvase da izbirame mejdu Italia,Montreal,Quebec i Bg.Izborat bese truden, i dano da ne sme sgresili.Rano e vse oste da pravia kakvito i da bilo zaklu4enia i obobstenia. Vseki ima razli4ni vijdania za jivota i razli4ni nesta mu haresvat!Taka,4e nikoi ne moje da kaje dali na drugia ste mu haresa tuk!Tova e li4en izbor!
Tova e zasega!Pak ste pisa,kato sabera pove4e vpe4atlenia!Pozdravi na vsi4ki i dano vseki napravi pravilnia izbor za sebe si!Kasmet!
Нещата се нареждат добре за вас, браво! :D
А би ли написала какъв е съпруга ти по професия, каква работа си е намерил и как е станало? Въобще малко повечко подробности по намирането на работа, на нас това ни предстои...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
P.Kostova
Обратна връзка:

Zdraveite,otnovo!

Мнение от P.Kostova »

Za tezi,koito ne me poznavat,kazvam se Pavlina.
Maria,az sasto ne vi poznavam,no ste mi e priatno da se zapoznaem.Nali sme v edin grad?!Pak sto se otnasia do izbora ni, ne znam dali e pravilniat,no e viarno,4e Italia e hiladi pati po-krasiva ot Quebec,a italianskiat ezik e mnogo po-blagozvu4en i priaten ot frenskia.Pone za men e taka.Nie biahme v Italia minaloto liato i mnogo mi haresa tam.Izborat,koito triabvase da napravim,bese izklu4itelno truden za men,no se nadiavam edin den da ne sajaliavam. Tai kato znam kakvo e polojenieto v BG, a vidiah kak e i v Italia,resih,4e Kanada e edno novo predizvikatelstvo i malko ili mnogo priklu4enie. I v kraina smetka,izbrahme nai-trudnoto i nepoznatoto.Vsi4kite mi poznati italianzi me savetvaha da ne hodia v Kanada,4e tam moje bi niama da mi haresa,no 4ovek nikoga ne znae kade mu e kasmeta i kakvo go o4akva utresnia den.Taka, 4e za momenta haresva mi ili ne, ste triabva da se primiria s polojenieto,koeto sama sam si izbrala i da se boria da ozeleia i da se realiziram.A vremeto ste pokaje dali e bilo za dobro ili loso.

Za sapruga mi.Toi e gotva4 i ima okolo 6 godini staj kato takav v BG.A sasto i tri meseza v Italia.Naistina na parvata obiava,na koiato se obdih me popitaha kak ste raboti i ste 4ete pora4kite,sled kato ne znae frenski.Az im kazah,4e smaitam,4e ste se spravi,no sled kato ne se interesuvat,im pojelah priaten den i zatvorih.Pri koeto saprugat mi mi kaza da ne mu tarsia rabota kato gotva4,a za na4alo kato plongeur,pone dokato ponau4i malko frenski.No az vse pak izpratih edno CV sastia den v edin italianski restorant,kadeto tarseha pom.gotva4 s 3-5 godini staj i opit v italianskata kuhnia.Oste sled polovin 4as mi se obadiha i kazaha da otidem da razgovariame. I taka otidohme i te napravo popitaha koga moje da zapo4ne.Otgovorihme vednaga i na drugia den ve4e bese na rabota.Ami tova e!
Niama nevazmojni nesta!Kogato 4ovek silno jelae nesto,namira na4in i go postiga.Viarno e,4e se iska i kasmet,no malko ili mnogo,nestata sa v nasi raze i ako nie ne si pomognem i ne pokajem na kakvo sme sposobni,nikoi niama da ni po4uka na vratata i da ni pokani da rabotim rabotata,za koiato zial jivot sme me4tali!Uspeh na vsi4ki novopristignali,a i na po-starite!Koito ima vaprosi,da pita!Ste pomagam,s kakvoto moga!Pozdravi!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Благодаря ти Павлина! :D
Желая ви много щастие и успех в Квебек!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
M@ria

Мнение от M@ria »

Blagodarja i az!

No pri nas situacijata e malko po-trudna.
A tuk po moi nabludenija gotvach i mehanik sa nai- tyrsenite profesii, no za vtorata nai-chesto se iziskvat mestni sertifikati.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

според мен Италия (северна) щеше много повече да Ви хареса като даржава
Taka e i na men mi haresva pove4e,ama pasport ne davat,a puk i s nisko kvalificirana rabota pri domati 8 EURO kiloto-trudno se oceliava.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И на мене ми харесва повече остров Мистик...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Dimitar Kolev написа:
...pri domati 8 EURO kiloto...
:lol: :lol: къде ги видяхте тези домати .. На площад Сан Марко може би (шегувам се) :lol: . Доколкото си спомням цените на зеленчуците са еднакви с тукашните дори много често тук мерната единица ги оскъпява. Да не забравяме че и в Европа селското стопанство е с няколко хилядолетия по-развито отколкото тук така че е нелогично да се правят такива сравнения.
Иначе съм напълно съгласна с уреждането на престоя там. Трудно е и изисква време..
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Opa,sorry, gre6ka 4 Euro v Savona!!! :oops:
Ama edno vreme biaha v liri ravni na 1 evro...
Tova ni6to ne e-kato parkirahme koraba vednaj v Livorno i 4erpih pilota edno kafe-toi vze da se oplakva ot cenite(pilot da se oplakva-neveroiatno!!!)i kaza,4e v momenta edno semeistvo v Italy s edna zaplata mnogo trudno se opravia!
A megdu drugoto toia su6tia be6e osinovil bulgar4e ot niakakav plevenski dom-pohvalno!BRavo!
A vednuj prevozvahme edin cirk s kamioni s krokodili i akuli i t.n. ot Valencia do Civita Vecchia i tam raboteha 14 bulgari(koi struv za akulite,koi 6ofior) i niakoi imaha rabotni vizi i pak ba4kaha za 500Euro-леле eksploataciata!
Заключено