Преуспял написа:
Научи първо значението на термините, после може и да поговорим.
И защо си ми сложил ника в кавички

Съгласен съм с попраквата - наместо "легилслейшън" е трябвало да употребя "регулейшън", но това не променя факта, че приеха регулейшън с който отнеха специфични граждански права. Аз не съм юрист, което се вижда от мнението ми, нито съм запознат със текста на самите регулации - научих за тях от средствата за масова информация, а в последствие се оказа, че много от тази информация е била невярна и/или "изкривена" от съответните източници (в случая - от представителите на полицията).
Не е случаен фактът, че тези промени станаха публично достояние в деня на влизането им в сила, в противен случай тези регулации можеха да бъдат обявени за незаконни ако имаше достатъчно време някой да ги оспорва. Доколкото чета в момента няколко граждански асоцации планират да търсят компенсация по съдебен път за множеството арести - коментира се цифрата от над 1000 арестувани, която, съотнесена с броят на демонстрантите (м/у 4000 и 10000 души) е доста височка. Мои познати, живеещи в центъра на Торонто споменаха, че полицейските коли е възможно да са били умишлено запалени от полицията - видели са как една от колите била паркирана с отворени прозорци и се запалила отвътре, в последствие се оказало че резервоарите на запалените коли били празни. Четох също мнения по разни форуми, че сред демонстрантите е имало провокатори, не бих се учудил ако вандализмите са дело на подставени лица - факт е, че много частни охранители са били наети по повод на срещата (включително охранителната фирма, която е наета от приятелката ми).
Съвсем отделен е проблемът с цената на този евент, и то в момент, в който една от дискутираните теми на срещата е била какви мерки да се вземат, за да се намалят правителствените дефицити.
Лично аз не съм демонстрант и не съм участвал в събитията, моят проблем беше свързан с това как заради едно странно решение беше блокиран центърът на града, как от това пострадаха бизнесите на обикновенни граждани, и как, за капак, бяха приети регулации с които ограничиха гражданските права. Не искам да коментирам разни видеозаписи, показващи полицейско насилие, но си мисля, че в България полицията определено действа много по-човечно и се опитват да спазват, до колкото е възможно правата на гражданите.
А твоят ник сложих в кавички, защото не спираш да пишеш за проблемите в други държави, но си един от последните дето се е включил в тази тема, както и изобщо не съм забелязал да пишеш по проблеми в Канада - да не би да не си юрист или не си наясно със събитията, случващи се в Канада?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...