sasho71 написа:за да не се изненадат лошо някои кандидат емигранти нека дам некои кратки бележки:
1. бензина за един месец скочи с 30% , вече гони левче

2. цигарите се увеличават с 2.50$ на кутиа, пак 30%
3. алкохола-бирата и виното с около 7-10 %
4. тотото за мой ужас се увеличи "само" с 100%/ сто/- фиша е вече 2$, а беше 1$
5. тока за тези дето го плащат отделно- повишение с 15%
6. "изникна" нов вид здравен данък- вече от заплатата ще дърпат по 900$ годишно за да напълня гушата на доктора
7. посещение при очен лекар и при физиотерапевт вече е платено/май очен лекар ще стана!/
8. air canada вдигна цените на вътрешните полети с 10$
9. за тези със собствени къщи има увеличение и на данък земя или там както се казва
отгоре на всичко прословутата НИСКА престъпност никъде не я виждам- из ареала на Торонто за 5 месеца са станали 40 предумишлени убийства- маи само в Близкия Изток са повече
за капак вчера видях на метростанция Kipling млад мъж със събути гащи да ...онанира държейки снимката на памела андерсон в ръка и това направи "леко" впечатление на някои хора. представям си ако беше в бг какво би станало

най-лошото е че на мен не ми направи кой знае какво впечатление, следователно май ще трябва да си сменя логото

сашка, ти пак много се шашкаш.
не ти ли е време да поизпуснеш парата? вече направи няколко месеца тук (чек даже си написал с помощта на форума

)
:idea: винаги съм ти казвал да четеш а после да драскаш
N:6 за новия данък - трябва да разбереш, че ТОРонто, далеч, ама далеч не е дори и 1/10 от Канада, камо ли цялата Канада. Тези $900 са ти здравната застраховка, която плащаш в работата (честито най-накрая си на ПОСТОЯНЕН договор) и няма общо не само с Канада, но и с много хора около теб.
Ясно, че си доверчиво момче, ама то си има граници:
някой ти каже, че гледа ЧалгаТВ директно от БГ и ти му даваш каса бира, но си е твой проблем, ама разбрал неразбрал за "новия" КАНАДСКИ данък и тръбиш наляво надясно.
N:7 много съжалявам, че личната ти застраховка вече не покрива очни, но нова си е лично, ама лично твой проблем, а не на Канада.
Едни имаме застраховки дето си ги покриват, а други винаги са си плащали.
N:9 ako на къщата дето я нямаш са ти увеличили данъка - не го плащай

на мен и двата данъка ми паднаха.
:idea: човече вземи прочети малко инфо преди да се панираш, че току виж си тръгнал за Афганистан - там няма данъци, цигарите са малко по-други

, абе изобщо готино място като за теб.
Най-добре се върни в Монтреал за да не се зомбираш ептен