Въпрос относно статуса

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
dacho_80

Въпрос относно статуса

Мнение от dacho_80 »

Привет на всички! Искам да попитам следното: миналата 2009г. през м. Април заминах за Монреал по програмата за имиграция. Върнах се в България през Ноември 2009г. Сега ми предстой пътуване в Торонто. Има ли риск да не ме пуснат да влязя, заради дългото отсъствие? Документално всичко ми е ок.

Предварително Благодаря за отговорите!!!
Аватар
Koko

Re: Въпрос относно статуса

Мнение от Koko »

dacho_80 написа:Привет на всички! Искам да попитам следното: миналата 2009г. през м. Април заминах за Монреал по програмата за имиграция. Върнах се в България през Ноември 2009г. Сега ми предстой пътуване в Торонто. Има ли риск да не ме пуснат да влязя, заради дългото отсъствие? Документално всичко ми е ок.

Предварително Благодаря за отговорите!!!
Не, няма проблем да влезнеш отново - доколкото разбирам си периода от време в който не си бил в Канада е някъде 7-8 месеца, което не е толкова много. Напрактика може да те няма в Канада за период от до 3 години за да не си загубиш статута.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Така е, обаче това означава, че ако през останалите 2 две години му се наложи по някаква причина да бъде дори само за един ден извън Канада, губи статута. Така че не си играйте с огъня, да не стане като онзи, Петров ли беше, с изпитите на детето, дето се появи и изчезна в една друга тема.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
dacho_80

Мнение от dacho_80 »

Много ви Благодаря за отговорите!!!
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Павел написа:Така е, обаче това означава, че ако през останалите 2 две години му се наложи по някаква причина да бъде дори само за един ден извън Канада, губи статута. Така че не си играйте с огъня, да не стане като онзи, Петров ли беше, с изпитите на детето, дето се появи и изчезна в една друга тема.

какво означава това? какви са условията за напускане на Канада докато си пърманант резидант? какво е това условие, след като си излизал веднъж, след това две години да не напускаш?
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

bttm написа:
Павел написа:Така е, обаче това означава, че ако през останалите 2 две години му се наложи по някаква причина да бъде дори само за един ден извън Канада, губи статута. Така че не си играйте с огъня, да не стане като онзи, Петров ли беше, с изпитите на детето, дето се появи и изчезна в една друга тема.

какво означава това? какви са условията за напускане на Канада докато си пърманант резидант? какво е това условие, след като си излизал веднъж, след това две години да не напускаш?
ОТ 5 трябва да имаш 3 ако нямаш -гърмиш
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:
bttm написа:

ОТ 5 трябва да имаш 3 ако нямаш -гърмиш
Ти си гола вода бе. 2 години от последните 5 трябва да имаш, не 3.
Също не знаеш че трябва задължително да минеш имиграционните на първото летище на което кацнеш когато идваш за първи път, без значение от крайната дестинация. Може ли хич да си нямаш представа и в същото време раздаваш компетентни съвети на хората - ми ако някой ти повярва?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Митьо по нежно де, 2 или 3 този който го интересува може и по телефона да се обади или да им надникне в уеб сайта
А за Имиграционните ,мисля че най добре е да се попита 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Мухъ, занапред ще имам предвид че си нежно цвете и ще гледам да не нарушавам баланса на деликатния ти прашец.
Който се интересува може да се обади или да види на уеб-сайта, ама който не знае (като тебе) по-добре да не дава акъл или поне да напише "не съм сигурен"!
Публикувай отговор