Шофьорският стаж от БГ не помага много за намаляване на застраховката.

тази сума с българска книжка като новопристигнал ли е или по късно с канадска такава?kiko-01 написа:Хюндай 1997 - 35 долара на месец

Купеното от мен Субару е 1998 година, с канадска книжка ми искат за двама шофьора 1853 долара годишно, за един шофьор 1600 долара годишно. Това е от Aviva Elite Nova Scotia Auto. Сега чакам още две компании да ми се обадят да ми кажат и те колко искат да ме одрусат.bttm написа:Дайте някакъв общ пример колко ще струва застраховката на месец за новопристигнал, за кола 1995-1998, не спортен модел. Влияят ли както в България кубиците на колата или има други правила? Говоря за приблизителна сметка от вашия опит като новопристигнали
Julian_04 написа:Има значение и моделът на колата за застраховката! Ако моделът е спортен, застраховката веднага скача! (Говоря за пълна застраховка като за нова кола!) Има и нещо друго, което за мен е някакъв парадокс, но уви е така...Значи като пристигнахме в началото имахме една по-стара кола...И аз и съпруга ми се сдобихме по едно и също време с тукашни шофьорски книжки,...но старата кола се водеше на негово име...След време си купихме нова (пак на негово име)...Моето име беше вписано като втори шофьор, въпреки че от самото начало я карам само аз. Миналата година той катастрофира и купихме втора нова кола...вече на мое име...и внимание: Макар, че беше по-нисък клас от предишната и определиха по-висока застраховка, защото Аз никъде не фигурирах като собственик на кола, макар че карам почти от самото ни идване тук.Не правете нашата грешка!!!
Шофьорският стаж от БГ не помага много за намаляване на застраховката.
kill_u написа:Купеното от мен Субару е 1998 година, с канадска книжка ми искат за двама шофьора 1853 долара годишно, за един шофьор 1600 долара годишно. Това е от Aviva Elite Nova Scotia Auto. Сега чакам още две компании да ми се обадят да ми кажат и те колко искат да ме одрусат.bttm написа:Дайте някакъв общ пример колко ще струва застраховката на месец за новопристигнал, за кола 1995-1998, не спортен модел. Влияят ли както в България кубиците на колата или има други правила? Говоря за приблизителна сметка от вашия опит като новопристигнали
Излиза че в Квебек застраховките, даже и с българска книжка са доста по-евтини.
Проблемът е че ние имахме 2 (аз мисля, че го обясних) една - стара и една - нова, но и двете бяха на негово име, въпреки, че аз карах новата...Не знам защо го направихме така, може би заради застраховките...След като сменихме старата с нова, вече на мое име...се оказа, че за тях аз нямам стаж ...и автоматичното следствие по-висока застраховка!optics написа:Тази "грешка" е неизбежна ако семейството има само една кола. Единият съпруг е първи, другият е втори. Ако по-късно се вземе втора кола, и досегашният "втори" иска да стане "първи" на новата - ония казват - Опппппааа !
Не в грешка си аз го обясних по-горе, ама не си ме разбрал.Втората нова кола, която купихме е изцяло на мое име , включително и застраховката...Застрахователите се позоваха на липсата ми на стаж за по-високата застраховка.edin_potrebitel написа:Julian_04, това, че мъжа ти е имал катастрофа е вдигнало цената на застраховката, не това, че ти не си вписана.
Имам конкретен въпрос. Значи намерих накрая компания, която да ни застрахова със съпругата ми за около 1 400 на година. ZIVE е компанията. Други две компании ми искат съответно по 1 800 и 2 000 долара годишно(безумци). Та разбрах, че наистина ако застраховката се води на името на съпругата ми ще бъде по ниска(колеги ми споделиха, че жените ги застраховат за по-ниски суми). Това вярно ли е? И на мен ще ми се трупа ли стажа като ко-шофьор? Някой наясно ли е с това?edin_potrebitel написа:... Даже за жени основни шофьори има отстъпки...
Ами на картона за застраховката пише името на мъжа ми и са включени двете коли, а на картончето на колата пише моето , един вид аз съм собственика. Мисля,че съм включена към застраховката на мъжът ми като 2-ри шофьор. Трябва да проверя.edin_potrebitel написа:IRA, нещо не разбрах, вписана ли си като шофьор или не? .