Сертификати по пощата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
emili_vn

Re: Сертификати по пощата

Мнение от emili_vn »

loginn написа:Емили, ако не си получиш сертификата по пощата, ще направиш невъзможното и за кефа на нас неблагодарните ще го получиш на интервюто :)
Че сме се събрали тук да правим невероятни неща и гимнастики, за да успеем в начинанието, си прав, loginn. Но за неблагодарните - не си познал: не се отнася за тук присъстващите съфорумци, а става въпрос за това, че в работата си повечето от нас правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И за да рабереш за какво става въпрос - ето ти я цялата сентенция:

Ние можещите, водени от незнаещите, правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много от толкова малко, че сме се специализирали да правим всичко от нищо.

Това илюстрира нашите родни предприемачи, колеги и бг бизнеса - естествено не всички - има си доста читави хора и бизнес.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

emili_vn написа:И за да рабереш за какво става въпрос - ето ти я цялата сентенция:

Ние можещите, водени от незнаещите, правим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много от толкова малко, че сме се специализирали да правим всичко от нищо.
Това от Иречек ли беше, не си спомням добре. Само не ми казвай че си го сложила в рамка на бюрото си и шефа ти всеки ден го чете :D
А иначе аз го приспособих малко за случая понеже въпреки усилията които полагаш за да помогнеш на всеки тук, пак се случва да сме недоволни. Не съм имал предвид че си го адресирала към нас.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Не съм го слагала в рамка, щото ми е в главата :rofl: и няма нужда да се напрягам, за да го чета - щото си го знам :rofl: Пък и шеф си нямам, да му се не види - няма и кой да дразня :P

Пък за недоволните може да се говори много - едни са недоволни от себе си, други - от останалите. Т.е. недоволни винаги ще има. Ти да не би да си доволен от всичко, което ти се случва или което си чел. Не, разбира се и аз не съм...така че животът продължава...
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

emili_vn написа:Ти да не би да си доволен от всичко, което ти се случва или което си чел.
Как да съм като току-що получихме от Виена едно писъмце. Вътре вместо сертификати, поредната порция с изисквания за документи.
Само академичната справка ще ни струва 160 лв. После преводи, нотариус, куриер...
Странното е че предишния път получихме от един служител, сега от друг... Сякаш си прехвърлят топката. Що не кажат наведнъж всичко което им трябва?
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

loginn написа: ...току-що получихме от Виена едно писъмце. Вътре вместо сертификати, поредната порция с изисквания за документи.
...
Их, че досадно! Ама то е щото ви го няма името в таблицата със статистиката и не знаем че трябва да ви стискаме палци ;)
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Няма да останем извън статистиката, ама за сега нямаме какво да впишем.
Joya

Мнение от Joya »

Какви са тия академични справки по 160 лева ?! НА мен от ТУ-София ми взеха 20 лева. Не е ли еднакво за всички университети?
Аз вече пратих допълнителни документи, този път с БП, защото тука четох добри неща, още си чакам обратната разписка минаха 20 дена, от пощата ми казаха че било заради вулкана в Ирландия :fubar:
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
bttm

Мнение от bttm »

Здравейте, Най-после и нашите сертификати са на път към нас :party: :party: :party: :party: :party: :party:
Днес след запитване до Виена, ми върнаха отговор за няколко минути, че сме одобрени и на 02.06 са ни били изпратени документите/сертификатите по пощата. Надявам се само пощите да не се издънят :worried:
Но истината е че сме много щастливи :rofl: и почваме да готвим документи за Букурещ
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Joya написа:...от пощата ми казаха че било заради вулкана в Ирландия :fubar:
Дааа, вулканите, глада в Сомалия и слънчевите петна много им пречат на Български Пощи. Добре че другите куриери не се влияят от тях, иначе незнам.
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Joya написа:Какви са тия академични справки по 160 лева ?! НА мен от ТУ-София ми взеха 20 лева. Не е ли еднакво за всички университети?
Ами според това което са казали на жена ми от учебното заведение което е завършила и то е полувисш институт, сега колеж... Дано се окаже че не е толкова много.
Joya

Мнение от Joya »

Дано, иначе си е жив рекет.

bttm, честито :)
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
zorbat

Мнение от zorbat »

bttm честито и от мен!!!!! Бравос!!!
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011
joulie

Мнение от joulie »

Днес и аз получих сертификатите без интервю, но с представен документ от TCFQ.
Честито на всички, които са ги получили, а тези които не са, да не се отказват или отчайват, защото усилията им рано или късно ще бъдат възнаградени.
Аватар
MermaidBG

Мнение от MermaidBG »

Честито! :handshake: Успех в по - нататъшната процедура и късмет на канадска земя :y:
18.09.2009=>Vienne
13.10.2009=>Accusé
18.05.2010=>Entrevue

31.05.2010=>Bucarest
15.06.2010=>Étiquettes
13.07.2010=>Formulaires
03.08.2010=>MC "Vita"
30.08.2010=>OK
10.01.2011=>Invitation pour visas
04.02.2011=>Visas
1 an 4 mois et 17 jours=>Durée de la procédure
01.03.2011=>Nous quittons la Bulgarie
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

joulie, може ли да попитам за датата на която сте пратили документи до Букерещ?
Публикувай отговор