Uspial написа:Как да не стават 5000 като не сме включили още
Спииди написа:
Не съм сложил неща, които се купуват за в къщи, дрехи, поддръжка на колите, фризьорката на жена ми...
Като сложим и тези неща аз ще добавя и вакнции и стават таман 5000 $.
Е не всички живеем под наем за по 800 $ на месец за да минем с 9600 $ разход за жилище на година щото във Ванкувър повечето сте под наем понеже цените на имотите са високи и друго осевен под наем не може да си позволите.
Повечето нормални хора в Канада имат моргиджи, кондо фита и доста заеми като: за подобрение на къщата, студентски, потребителски, за коли които заеми не се плащат с кредитна карта а се плащат от заплата преди да почне а се харчи по 5000 $ на месец за сметки платени с кредитни карти за да се трупат точки.
Та тези моргиджи и други заеми може да са като нищо 3000 - 4000 на месец или 50 000 $ на година и това са пари след платени данъци.
Айде сега да прибавим и тези 60 000 за които говори Ариес и те станаха 110 000 ама след платени данъци.
Или 150 - 160 000 преди данъци.
Въпроса сега е колко семейства от форума взимат 160 000 $ на година?
Аз твърдя че са много малък % и примери с тях не е правилно да се дават щото не са представителна извадка на Бг имигрантите в Канада поне тези от форума.
Новите мераклии сега да цъкат с език, да преглъщат да мечтаят щото това е целта на наякои от пишещите във форума особено тези дето харчели по 5000 на месец с кредитни карти.

Дали ще плащаш наем $1,200 или моргидж $1,200 е без никакво заначение. Ти още ли си плащаш заема на 6.5%?
Темата не е за това колко според Хъл са заемите на БГ емигрантите. Нито за баклаваджийските му сметки... за $350,000 заем месечните разходи по моргиджа е $1,666 при 5 годишна фиксирана лихва и $1,114 при 5 годишна променлива. Откъде ги измъкна тези 3 до 4 хиляди на месец съвсем не ми стана ясно.
Ама то сигурно средния имигрант си купува имот за $1,000,000 та за това...
В тези $60,000, за които приказвам, моргиджа/наема вече е включен. Не го ли стопли това, че го включваш още веднъж?
Та какво се получи:
Имаме къща с неизплатени $300,000 на 5 години фиксирани на 4.5% (изобщо няма да споря с тебе, че при добър кредитен рейтинг банката ще ти предложи 3.9%). Разходи по моргиджа - $1,400 х 12 = $16,800
Разходи през кредитната карта: $48,000
Тотал: $64,800 кое му е невъзможното?
О, да, щом великия комбинатор има доход от $25,000 не е възможно другите да вземат повече.