Аз си ти казах още когато обяви напускането си, че е е временно и очаквам да се появиш отново.
Приятно ми е да те видя.
Здрасти колега- как е? Ощи ли се бориш с плурализма?Linko написа:Ха, ха...що бе, колега?
Аз си ти казах още когато обяви напускането си, че е е временно и очаквам да се появиш отново.
Приятно ми е да те видя.
Не е задължително до имаш задължения по кердитната карта, за да има Cash back.Uspial написа:Който разбрал, разбрал.
И да триете и да не триете това е положението. ( не разбирам защо триете мои постинги след като не съм нарушил с нищо правилата на форума)
Имате ли задлъжнялост над 35 % от лимита на кредитната ви карта кредитния ви рейтниг пада.
А това се случва от лакомия за точки, ,мили, кешбак.
Това което не може да схванете е следното.
Издатели на картите са едни компании но тези които се занмимават с кредитната ви история и кредитното ви досие са съмвсем други компании и те имат различни интереси и критерии.
Аман от пишман разбирачи.Uspial написа:Абе стига сте трили или обяснете що триете.
Я да повторя.
Това дето предлага Ариес с надплащането не ви съветвам да го правите.
Утре като искате увеличаване на лимита ще ви откажат с аргумента че на вас увеличен лимит не ви трябва след като надвнасяте и ползвате кредитната карта като дебитна карта.
Отделно губите от лихва ако вместо да надвнасяте си бяхте сложили екстра парите в сейвинг акааунт.
Губите 100 $ от лихва за да спечелите 100 $ от кешбак.
Не разбирам каква е логиката и далаверата от това.
Този лимит ми е необходим като си купувам билети за самолет. Все пак сме четиричленно семейство.Aries написа: Освен това за какво ми е този лимит? Аз кредит от кредитна карта не ползвам. За това си има кредитни линии. Кой е луд да остави неплатен баланс при 19% годишна лихва?
Аз като коментирам нещо коментирам това което е написано а не това дето ще напишеш след мен тотално различно от първото.Можете даже да надплатите и да сложите 1-2 хиляди отгоре...
Последно колко ще надвнасяте?Ще надвнесеш веднъж месечно 100-500 кинта, голямата лихва дето ще загубиш.
Поредният, който не може да отказва.Uspial написа:Само да вметна. в Канада има 30 мил. жители и 50 мил. кредитни карти. Някои имат по 7-8 карти. Аз съм един от тях. Заради перфектен кредит ми ги пращат дори без да съм ги искал.![]()
Смешник и толкова.Uspial написа:Ариес написа 2-ва поста по нагореАз като коментирам нещо коментирам това което е написано а не това дето ще напишеш след мен тотално различно от първото.Можете даже да надплатите и да сложите 1-2 хиляди отгоре...
В следващ пост Ариес написа:Последно колко ще надвнасяте?Ще надвнесеш веднъж месечно 100-500 кинта, голямата лихва дето ще загубиш.
100 или 2000 на месец?
Щото лихвата става по дебела ако внасяте всеки месец в сейвинг акаунта по 2000 $ и те седят там един месец или месец и половина докато дойде време да платите кредитната карта така че лесно стават 100 $ лихва на година.
Ариес ти не разбра ли че колкото и да харчиш ще ти върнат 100 $ кешбак. Има максимум независомо колко харчиш?
Няма такива филми дето връщали по 600 на година. Да не говорим че това изисква 60 000 на година или 5000 на месец само сметки по кредитна карта.
Като се иска повишаване на лимит се гледат доста неща включително и това дали надвнасяш по 2000 на месец. Важнен момент е и времето което си бил клиент. (имал си я тази карта )
По твоята логика аз който изключително малко ползвам кредитна карта как имам почти максимума за кредитни карти?
Нали се броели транзакциите на месец?
За какво харчиш по $4000 всеки месец през кредитната карта? Моргидж не може да се плаща през карта, аз не виждам как семейство средна класа може да похарчи $4000/месец всеки месец. Ако е еднократно, примерно купуване мебели и т.н. - става.Aries написа:Имаш кредитна карта с 3,000 лимит (то на мен не ми останаха такива, защото от банката постоянно им вдигат лимита ама нейсе).
Надвнесъл си 1,000. Тези 1,000 отиват за 7 дена (при 4,000 разходи на месец). Ефективна лихва (ако стоят на сейвинг акаунт) 1% (1/2 от реалната, защото непрекъснато си харчил).
За останалите 3,000 (които харчиш на кредит) лихвата е също 1% ама отрицателна (понеже тези пари ще стоят по моя сейвинг акаунт до края на месеца, когато ще платя).
Резултат - загуба 7 дена лихва на 1,000 долара, печалба 23 дена на 3,000 долара = -2,50 + 23 = $20
Ако искаш мога и с Cash flow да ти го сметна ама едва ли ще го проумееш.
Отделно имаш $40 долара от това че ползваш картата.