Интересува ме един въпрос,мъкар да си го разбера и по друг начин,но все пак да чуя и тук всеобхватното мнение
Може ли и при какви условия, да се притежава "оръжие,палка,електрошок,пистолет- газов или боен" в Канада?
Това зависи от провницията или?
Странджа,онзи ден направо се почувствах бетер като в България и за съжаление това е за не знам кой път.
Половинката понякога приключва работа по-късно и докато вземе c-train-a до центъра и от там автобус до вкъщи минава 11 30 вечерта.Затова аз отивам да я посрещам на центъра да не е сама.
Оставаме да чакаме автобуса и докато стоим в рамките на около 15 минути стават два "инцидента".
Първия се чуват викове и гледаме как един мъж го "лизва" една кола на един паркинг ,който паркинг е на едно заведение за бързо хранене - при което колата излиза от паркинга с мръсна газ и изчезва....
Малко след това докато се окопитиме се слушат още по - жестоки викове и веднага се обръщаме по посоката им и виждаме как трима черни гонят един бял мъж,единия от черните държеше някакъв кабел в ръцете ,с който явно беше ударил мъжа,защото се държеше за главата.
Хубаво ,че мъжа влезе в заведеието и тия не посмяха да го последват.
На светлените в заведението се виждаше как от лицето на човека течеше кръв....
Тия черните се въртяха насред улицата,после се качиха в една лъскава хонда и си тръгнаха,на светофара им светна червено и спряха,после като им светна зелено те не тръгват и една от колите отзад им даде звуков сигнал,при което шофьора му показа среден пръст и тогава тръгна.
Возили сме се в c-train-a и няколко пъти вече се е случвало разни да се заяждат с някои или да правят зулуми...
Слава богу ВСЕ ОЩЕ не се е случвало към нас заяждане....
Преди колко месеца беше дето една жена е била следена от мъж ,който на една от спирките на c-train-a бива завлечена в храстите и освен ,че изнасилена при съпротивата й бива бита и ...Умира....
Има и други случай,но няма смисъл да правя сега роман...
Бетер като в България се чувстваме.Аз не се чувствам сигурен за половинката ми.Мен каквото и да ми стане може и да го приживея,но за жена.....
Един път става и това стига,един път стават нещата....
Нося си един мижав нож в раницата,но при повече от 2-ма човека съмнявам се да свърши работа.
В България бях с нож и газов пистолет и щом и тук започват да стават така нещата........
Затова искам да мога взема пистолет,при случай на защита стрелям един път във въздуха и се надявам да ме послушат и да лягат на земята докато аз се обадя на 911 да дойдат да си ги пребират.... ако не спрат и не легнат на земята,следващия изстрел надявам се да уцели краката....
За жалост , престъпност има навсякъде ,с времето , живот и здраве ще си намерите място за живеене( и работа евентуално) където няма да ставате свидетели на подобни екшъни!
Ти сериозно ли мислиш, че съществува разрешително за носене на заредено оръжие по улиците от не полицай, като в мутренска България?
Май много филми гледаш?
Ако имаш разрешително и мерак да стреляш, отиваш за целта до някое стрелбище, като оръжието пътува празно с теб в купето на колата, а патроните в багажника.
Много стрелбища дори не разрешават ползване на собствено оръжие и амуниции.
Май нещо не ме разбра - не оспорвам казаното от теб - само ти казвам, че не можеш да извадиш оръжие на улицата за да целиш небе и крака, като по филмите.
До колкото знам, дори пепърспрей не можеш да носиш, ти за питони питаш.
Даже в собствената ти къща или местобизнес трябва много да внимаваш как ползваш законно оръжие.
Един познат в Щатите при самоотбрана в собствения си магазин извади оръжие и независимо от това му лепнаха assault with a deadly weapon.
Затова казвам, по-малко филми.
Павел написа:... като оръжието пътува празно с теб в купето на колата, а патроните в багажника.
...
Май и двете са в багажника, ама това са подробности. Поне така го гледах на някакво образователно клипче. С две думи, както ти каза-няма пълно чифте под ръка като мааш гащи/возиш се по улицата.
Само да вметна и един друг детайл. Да ходиш с нож/ножче си е също опасно. Ножчето може да е tool или weapon според зависи. Търсих инфо по въпроса, четох и по форуми, и не успях да си изясня какво е позволено да се носи на улицата и как-в калъф на кръста, да не е скрит и т.н. За в гората при туризъм е ясно.
Вместо да купуваш пищов, по добре смени квартала. Разбира се, това не винаги е възможно, и докато стъпите на краката си ще сте принудени да търпите лоши квартали, но спокойно, това е само поредната стъпка
Павел написа:Даже в собствената ти къща или местобизнес трябва много да внимаваш как ползваш законно оръжие.
Един познат в Щатите при самоотбрана в собствения си магазин извади оръжие и независимо от това му лепнаха assault with a deadly weapon.
Затова казвам, по-малко филми.
Да, ама както казват по филмите: Better to be judged by twelve than carried by six
Драго, това го има в всеки голям град. Събирайте пари за някаква келява кола и не се возете по градски транспорт по нощите. Такива изроди, каквито тук има по downtown-тите градове в София никога не съм виждала.
Има коли по $2000 долара, които стават. Вземете я на изплащане даже, само не се возете с градски транпорт. От много време вече сте в Канада и трябва да избягвате тези райони.
Ние бяхме изпаднали в тежка депресия първите два месеца, когато се возихме по автобусите.
Ако трябва спестете от някои друг разход, но си вземете някаква кола.