Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?
Uspial Hull
Ти наистина си злобен!
Ти наистина си злобен!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аз пък си го избирам по Интернет и ходя на място да си го купя...Има толкова много магазини около нас...Къде ще ти чакам 5 дена за доставка?...Немам нерви!Julian_04 написа:[quote="haimana Можеш да пазаруваш онлайн и от Фючършоп, Бестбай и т.н. реални магазини стига да искаш. Има също големи онлайн магазини, при който вероятността за измама е минимална. Плащам през ПейПал и не използвам директно кредитната ми карта.

Може ли да ми дадеш адреса на някой Neweeg магазин около вас, че нещо около нас ги няма. Ако ти се намира адреса на такъв в Отава около Прайм министъра също върши работа

Да не забравяме, че сме различни хора с различни интереси, хобита, забавления и т.н. Това определя и различните неща които пазаруваме, а съответно и от къде ги пазаруваме.
Така де така.
Всеки действал различно, всеки имал предпочитания остава да обясниш защо трябваше да слагаш определения, кой бил изтрещил, полудял, изкуфял?
Не можа ли това за предпочитанията да го напишеш преди определенията?
Всеки действал различно, всеки имал предпочитания остава да обясниш защо трябваше да слагаш определения, кой бил изтрещил, полудял, изкуфял?
- MrGeek
- Путлер Капут
Ти кажи какво стана с твоите аргументи от предишния пост? Нещо замлъкна по тази линия.Uspial написа:Най важния аргумент беше по ниската цена.
Нещо вече го забравихте този аргумент.

Иначе за аргумента цена мога да ти дам хиляди примери. Да речем един от най красноречивите е сравнението на цените на очилата в Clearly Contacts и тези в традиционните магазини. Разликата е в пъти. И това е съвсем лесно за обяснение. Онлайн магазините не дават нито цент за наем/поддръжка на вериги от магазини, заплати на армия от продавачи, огромни ютилити билове и т.н. и т.н. Но очевидно на успелия тия тънкости в бизнеса са непознати.

Най-важният детайл в случая е тоталното невежество на успелия, затривайки цяла една област в бизнеса, радваща се на невероятен годишен растеж и световни продажби от над $300 милиарда.Uspial написа:Другото са детайли

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Типично разсъждение на човек неразбиращ от икомомика.
Магазина в моя град дава работа на хората в моя град.
Хората които работят в магазина утре ще са ми клиенти на мен, ще са купувачи на моето жилище, ще са хора които плащат местни данъци и такси в моя град. Колкото повече заети толкова по добре за разлика от безработни.
Човека който дава сградата под наем също ще плаща данък сграда в моя град.
Обратно онлайн склада е в някое село в полето далеч от моя град. Хората които работят там е малко вероятно да са ми кленти на мен, малко вероятно е да дойдат да искат да купят моето жилище, малко вероятно е да платят местни данъци в моя град.
Полето е за да се обработва а не да се строят онлайн складове насред полето щото там на село е по евтина земята и данък сгради е по евтин поради по ниската оценка на сградата отколкото в града.
Селяните да си гледат земята и животните.
Те са избрали да живеят там.
Селяните като станат търговци няма какво да ядем.
В града не може да садим зеле, картофи да гледаме крави но може развиваме търговия.
Хората които работят в магазина утре ще са ми клиенти на мен, ще са купувачи на моето жилище, ще са хора които плащат местни данъци и такси в моя град. Колкото повече заети толкова по добре за разлика от безработни.
Обратно онлайн склада е в някое село в полето далеч от моя град. Хората които работят там е малко вероятно да са ми кленти на мен, малко вероятно е да дойдат да искат да купят моето жилище, малко вероятно е да платят местни данъци в моя град.
Полето е за да се обработва а не да се строят онлайн складове насред полето щото там на село е по евтина земята и данък сгради е по евтин поради по ниската оценка на сградата отколкото в града.
В града не може да садим зеле, картофи да гледаме крави но може развиваме търговия.
Последно промяна от Uspial на Пон Май 10, 2010 11:17 pm, променено общо 1 път.
Защо трябваше да слагаш определението "селянин" на група хора?Uspial написа:Така де така.
Не можа ли да напишеш мнението си за пазаруването през интернет без да се опитваш да обидиш.
- ablood
- Обратна връзка:
Че за него това си е кефогазъм.haimana написа:Защо трябваше да слагаш определението "селянин" на група хора?Uspial написа:Така де...
Не можа ли да напишеш мнението си за пазаруването през интернет без да се опитваш да обидиш.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Съфорумницте живеят 99 % в града.
Отделно селянин показва къде живее човека и не е толкова обидно в сравнение с цитирам: Успял е изпращял ( полудял ) в Канада.
Правиш разлика нали.
Отделно селянин показва къде живее човека и не е толкова обидно в сравнение с цитирам: Успял е изпращял ( полудял ) в Канада.
Правиш разлика нали.
Uspial написа:Типично разсъждение на човек неразбиращ от икомомика.
Знам че правя грешка с тоя пост, но не мога да се сдържа

Типично разсъждение на човек разбиращ само от собствената си икономика(егоист). "Едикакво си" трябва да е в моя град, за да може директно или индиректно да закачим нещо. А познай на нас дето не сме в твоя град колко ни дреме.
По всяка вероятност онлайн склада трябва да е на такова нясто което има добри логистично връзки-тия стоки трябва да се доставят до склада и да се шипват след това. Та по-вероятно да е в някоя индустриална зона на някой град отколкото на село

А и отношението ти към селяните е малко чорбаджийско:
Къде остана свободата на инициативата. Не може ли селянинът да иска да развива бизнес, да печели и т.н.Селяните да си гледат земята и животните.
Направо си го представям Джон докато пасе кравите как прави бизнес планове на ум:
"Оня цървул срещо Прайм министъра дето се довлече от майната си, може да продава мъни, а аз дето съм си роден тука да не мога да си спретна онлайн магазин щот съм селяни. Ха, що не ме хванете за гегата"

Аз в Канада село не съм видял, има градове и ферми. Затова селянин го приемам като целенасочена обида, а не като определение за човек живеещ на село.Uspial написа:Съфорумницте живеят 99 % в града.
Правиш разлика нали.
Оня цървул е роден в град, завършил икономика занимавал се винаги с търговия далеч преди да има интернет и никога не се е занимавал с крави.
Джон краваря каквото и да прави никога няма да ми достигне качествата, образованието, обаятелноста и чара да контактувам с градски хора и продавам на клиенти.
То не става до вчера да си гледал карави, да си завършил колеж за селскостопански машини а днес да искаш да си по добър от хора които са правили търговия цял живот в града.
Ако склада беше в края на града нямаше да чакаш дни на ред за доставка и щяха да ти позволят да върнеш продукта в индустриалнта зона в склада а не да те карат да го шипваш, да го опаковаш , да го застраховаш и да плащаш за това.
В средата на полето на ново хале знаеш ли какви рампи какви логистични удобства и паркинги за голями камиони може да си направиш.
Тръгни между Торонто и Монтреал и ще ги видиш тези халета в полето.
Джон краваря каквото и да прави никога няма да ми достигне качествата, образованието, обаятелноста и чара да контактувам с градски хора и продавам на клиенти.
То не става до вчера да си гледал карави, да си завършил колеж за селскостопански машини а днес да искаш да си по добър от хора които са правили търговия цял живот в града.
Ако склада беше в края на града нямаше да чакаш дни на ред за доставка и щяха да ти позволят да върнеш продукта в индустриалнта зона в склада а не да те карат да го шипваш, да го опаковаш , да го застраховаш и да плащаш за това.
В средата на полето на ново хале знаеш ли какви рампи какви логистични удобства и паркинги за голями камиони може да си направиш.
Тръгни между Торонто и Монтреал и ще ги видиш тези халета в полето.
Значи като прочетох последните ви коментари мога да си легна вече щастлива...Толкова не съм се смяла отдавна...
Какво значение има кой как пазарува??? И аз пазарувам понякога от Dell щото нямат магазини, но за тези които имат предпочитам да отида на място...
ablood, извинявам се за невежеството ама какво е кефогазъм?...

Какво значение има кой как пазарува??? И аз пазарувам понякога от Dell щото нямат магазини, но за тези които имат предпочитам да отида на място...

ablood, извинявам се за невежеството ама какво е кефогазъм?...

- MrGeek
- Путлер Капут
Значи не би трябвало тогава изобщо да е обиден факта, че единственото селско в случая е селския пазар, на който се намира дюкяна на успелия.Uspial написа:Отделно селянин показва къде живее човека и не е толкова обидно

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- hadministratora
- Хабсурден
Темата започна твърде много да се върти около Uspial, това какво мисли той за себе си и света и това какво другите мислят по същите два въпроса. Като добавим към това и факта, че още от заглавието си темата не е много смислена*, май е най-добре да й се сложи точка.
_________________________________________________________________________________________________________________
* Пазаруването on-line не е безмислено нито в Канада, нито където и да било. То просто си има предимствата и недостатъците, както си има почитатели и такива, които не го одобряват.
_________________________________________________________________________________________________________________
* Пазаруването on-line не е безмислено нито в Канада, нито където и да било. То просто си има предимствата и недостатъците, както си има почитатели и такива, които не го одобряват.