Legal action required
Legal action required
Благодаря за коментарите!
Последно промяна от fallon на Вто Юни 22, 2010 5:06 pm, променено общо 1 път.
Re: Legal action required
Предложение: Не се излагай ! Или поне престани да излагаш българската общност. Държите се като талибани. 

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Някой ще светне ли тази част от българската общност, която не говори езика на Молиер за какво иде реч? Гугъл транслатора не ми помогна въобще.
В една критика за филм автора казва ,че се чувства като прокълнат българин, който тука що е пристигнал и не разбира нищо. Е заради този израз една част от населението се чувства дълбока обидено и държат да припишат комплексите си на цялата общност.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
От името на фалон никнеймова ли ще се представим
Инак автора ако иска да знае отговора на въпроса си Qui gouverne en Bulgarie? ....може винаги да получи блестящ отговор от мен...ще бъде напълно доволен

Инак автора ако иска да знае отговора на въпроса си Qui gouverne en Bulgarie? ....може винаги да получи блестящ отговор от мен...ще бъде напълно доволен

:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Късно... Ако добре разбирам превода на Гугъл излагането вече е налице. Явно засега малко хора знаят, но с повечко протести може да станат наистина обект на подигравка.IRA написа:Предложение: Не се излагай ! Или поне престани да излагаш българската общност. Държите се като талибани.

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Човека просто е имал навика да използва две свързани в едно срички, които му звучат интересно без да влага никакво значение в тях. Още по-малкото пък да ги свързва с определена държава, нация и т.н. Само дето тези две срички - "bulle" и "gare", като се свържат и се получава Bulgare, което си точно названието на нашата националност. От там му идва сега проблема.
Ами да беше чел повече, хак му е!
При това е минавал през София и дори е спал в хотел "България".
Това ми напомня за един познат от миналото, който използваше обръщението "папаец" по същият начин. Звучеше му интересно и изобщо не го свързваше с държава, националност или каквото и да е друго понятие. Ама по случайност такава държава Папая няма, националност също. Има Папуа, ама националността е "папуас",
Ами да беше чел повече, хак му е!

При това е минавал през София и дори е спал в хотел "България".
Това ми напомня за един познат от миналото, който използваше обръщението "папаец" по същият начин. Звучеше му интересно и изобщо не го свързваше с държава, националност или каквото и да е друго понятие. Ама по случайност такава държава Папая няма, националност също. Има Папуа, ама националността е "папуас",
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Линко, тоя ще да е бил от клуба на пещерняците...те ползваха тази мъртвица 

:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Taux d'alphabétisation de la population (en Bulgarie): 98,2%.
Là, petite coquine, avouez que vous essayez de me faire déraper encore. Vous ne m'aurez pas. Non madame, je ne vous demanderai pas où sont passés les autres, les 1,8% d'analphabètes bulgares. De toute façon, je le sais.
Това ми хареса. Доста иронично написано и малко с подигравка кьм тези които очакваха извинения. Скоро ще заприличаме на хаитяните, за които никой нищо не сме да каже, защото скачат като бесни вьпреки че идват от най корупираната, бедната дьржава в Америка, кьдето до скоро (2005) изнасилването не е било престьпление.
Là, petite coquine, avouez que vous essayez de me faire déraper encore. Vous ne m'aurez pas. Non madame, je ne vous demanderai pas où sont passés les autres, les 1,8% d'analphabètes bulgares. De toute façon, je le sais.
Това ми хареса. Доста иронично написано и малко с подигравка кьм тези които очакваха извинения. Скоро ще заприличаме на хаитяните, за които никой нищо не сме да каже, защото скачат като бесни вьпреки че идват от най корупираната, бедната дьржава в Америка, кьдето до скоро (2005) изнасилването не е било престьпление.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Интересно как симпатичният чичко журналист би реагирал ако прочете статия в която си правят гаргара (при това абсолютно безсмислено и тъпо) с нацията от която той произхожда.
Е па много чувствителни тука бре. Аз все си мислех че ние бьлгарите сме по стронг.
Текстът е доста злобничък. Авторът си позволява да пише така, защото сме малка общност и без никакво влияние в тази провинция.
И аз намирам текста за доста злобничък.
В крайна сметка като е обидил някой макар и неволно, може просто да обясни недоразумението, а не да напада и обижда хората, които са му направили забележка. Дори и да смята, че нямат право. Културният човек прави така и нещата приключват. А този постъпва точно обратното. Написал е огромна статия с обяснения колко са глупави и заядливи тези, които не са разбрали високоинтелигентната му игра на думи, а в същото време изобщо не си дава труд и той да разбере аргументите на отсрещната страна.
Аз лично не бих предприела никакви действия срещу такъв човек. Той само това чака, нови поводи да дрънка и да доказва колко е неразбран.
В крайна сметка като е обидил някой макар и неволно, може просто да обясни недоразумението, а не да напада и обижда хората, които са му направили забележка. Дори и да смята, че нямат право. Културният човек прави така и нещата приключват. А този постъпва точно обратното. Написал е огромна статия с обяснения колко са глупави и заядливи тези, които не са разбрали високоинтелигентната му игра на думи, а в същото време изобщо не си дава труд и той да разбере аргументите на отсрещната страна.
Аз лично не бих предприела никакви действия срещу такъв човек. Той само това чака, нови поводи да дрънка и да доказва колко е неразбран.
В Англия има едно серийно анимационо филмче" чичо българия" и само ако знаете колко глупости прави това човече,изводите си ги правете сами 
Great Uncle Bulgaria
http://www.discogs.com/artist/Great+Uncle+Bulgaria

Great Uncle Bulgaria
http://www.discogs.com/artist/Great+Uncle+Bulgaria
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Това ми е любимият тукашен журналист, винаги го чета с огромно удоволствие, както и този пътfallon написа:Във връзка със статиите по-долу, мисля че българската общност трябва да реагира достойно срещу унизителното използване на понятието "българин" от автора, както и срещу електронното издание позволило публикуването на тая статия. Чакам коментари и предложения.
http://www.cyberpresse.ca/chroniqueurs/ ... encore.php
http://www.cyberpresse.ca/chroniqueurs/ ... lgarie.php

Даже съм си купила няколко негови книжки, където описва пътешествията си. Препоръчивам го

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)