Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Uspial
Изгонен от форума

Re: Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?

Мнение от Uspial »

Първо си купувам готово, завършено луксозно жилище а не такова на което тепърва ще му сменям дръжките.
Второ като си купя уредба или ТВ си я купувам с кабелите щото като се прибера в къщи искам да я слушам веднага а не да чакам кабели от Хонг Конг от които ше спестя 5 долара след като съм дал 1000 за уредба примерно.
Трето проучване на пазара се прави и като ида в 3 магазина в града.
Неща които не съм пипнал, видял от близо с очите си, пробвал, без гаранция или с такава която ще изисква работа от моя страна като опаковане, застраховане, шипване, чакане на опашка в поща и губене на време не искам.
Вие се занимавайте с такива дивотии за да спестите 10 долара.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Тъй де, поради същите причини аз отивам да си обменям валутата в банката, вместо да обикалям да търся забутания дюкян на селския пазар, щото щял да ми даде по-изгоден курс с 0.5%. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Обади се утре в банката ( ако изобщо ти вдигнат телефона щото тукашните банки нямат този навик да отговарят а се включват телефони секретари на които те карат да оставш съобщение ) и ги питай дали имат
Шведски, Норвежки, Датски крорни, Полски, Чешки, Унгарски, Руски, Турски, Перу, Аржентина, Колумбия, Бразилски пари.
Ако изобщо си вдигнат телефона най вероятно ще ти кажат че ги нямат и любезно ще те пратят при такива като мен.
Всеки божи ден 30 % от клиентите ми са пратени от банките.
На хората не им е много гот да идат първо до банката, да се редят на опашка за да разберат че банките нямат това дето търсят и после ги пратят при мен. Те вече са ядосани на банката че не си вдига телефона, губи им веремето и накрая ги праща при мен.
Затова на приятели и познати казват следното:
Звъните на ей тоя човек, той си вдига телефона , казва ви цената още докато сте в къщи, отивате направо при него и си купувате това дето ви трябва и то на доста по ниска цена.
Разликата между цена продава на банката и моята цена продава на тези валути е далеч по голяма от 0.5 % така че клиентите пестят доста повече от 0.5 % да не говорим че аз продавам нещо дето банките го нямат.
Да споменавам ли услугите на Уестерн Юнион които също не може да получиш от тия дето уж продавали само с 0.5 % по скъпо.

Само не разбирам какво общо има твоя въпрос с темата за онлайн пазаруването с кредитна карта и риска свързан с това пазаруване ама айде от мен да мине да те образовам
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Uspial написа:Шведски, Норвежки, Датски крорни, Полски, Чешки, Унгарски, Руски, Турски, Перу, Аржентина, Колумбия, Бразилски пари.
Не предеш изобщо. Интересувам се само от китайски ренминби и монголски тугрици. Уникум. :rofl: :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Uspial написа:Първо си купувам готово, завършено луксозно жилище а не такова на което тепърва ще му сменям дръжките.
Второ като си купя уредба или ТВ си я купувам с кабелите щото като се прибера в къщи искам да я слушам веднага а не да чакам кабели от Хонг Конг от които ше спестя 5 долара след като съм дал 1000 за уредба примерно.
Трето проучване на пазара се прави и като ида в 3 магазина в града.
Неща които не съм пипнал, видял от близо с очите си, пробвал, без гаранция или с такава която ще изисква работа от моя страна като опаковане, застраховане, шипване, чакане на опашка в поща и губене на време не искам.
Вие се занимавайте с такива дивотии за да спестите 10 долара.
Дори готово, завършено и т.н. жилище има нужда от поддръжка и подновяване, така че неизбежно в някакъв момент човек има нужда да си купи и някои наглед дреболии. Същото се отнася и за ТВ или уредбата.
Проучване на пазара от 3 магазина - зависи за каква покупка говрим, но ако е за нещо по-сериозно т.е. по-скъпо 3 магазина в един град според мене са недостатъчни.
Око да види, ръка да пипне - е хубав принцип, но не трябвя да се забравя че дори и при него няма гаранция от скрити дефекти, пък и за някои неща няма разлика дали ги купуваш през интернет или ходиш на място (през интернет обаче си спестяваш време).
Ще ме интересно да споделиш как си купуваш самолетните билите и екскурзиите например - може би отиваш първо да провериш качеството на даден курорт преди да направиш резервация за него или пък обикаляш всяка една авио компания за да ти дадът цените на билетите им? Ако човек може да свали 100-200 долара от цената на самолетния билет и говорим за 3-4 членно семейство, икономията си заслужава, но разбира се за тебе това са нищо пари.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Uspial Hull си мисли, че всички имат неговото свободно време за шляене, тоест всички са без жени, деца, гаджета и социален живот. Завинаги като теб.

А това, че безжичните технологии не изисквали кабели... и телефонът и слушалките към него имат различни USB зарядни, едичн чифт вкъщи, един в работата и един в колата. Видяхме твоята телефонна сметка с 31 дневни минути на месец. Ясно е за каква активност става дума. :rofl:

Я пусни една снимка да видим какво е луксозна кухня, че местните с тези галванизирани дръжки и талашитени плотове и вратички са много зле.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Колеги,всички сте прави...проблема при вас е,че не можете да се разберете,кой е по-прав от вас.
Успял,ще се съглася с теб,че интернет не е толкова безопасно място за шопинг. При толкова активни сайтове,вероятността за грешки и измами е голяма.
Но погледнато от страната на останалите тук,всеки се стреми да спестява,по-един или друг начин.Но дали по някога евтиното не ни излиза през носа.
Да се спрем на техниката.Интересно ми е колеги,ако евентуално си закупите някаква техника през интернет,била черна или бяла,дават ли ви някаква гаранция за продукта? Нали даден продук си има гаранция 1,2,3..5 години. Ако се развали,недай си боже,към кого се обръщате.
Ако дадения продукт е купен от магазин,да той ще е по скъп,но поне има към кого да се обърнеш,ако възникне проблем. Друга подробност е,че месец мотане ви е в кърпа вързано.Гледам от моя гледна точка,тук в БГ-то. Преди 4 години си взех касетофон,развали се. Върнах го в магазина,оказа се,че не могат да го оправят и ми върнаха парите. Миналата година си купих телефон,четеца на картата памет се прецака,след месец мотане ми дадоха нов.
Е,питам тогава,възможноли е повреден продукт купен по интернет да се замени с друг,сиреч дават ли му гаранция?
Ще помоля без излишни подмятания,темата е сериозна.Благодаря.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

martatabs написа:...
Е,питам тогава,възможноли е повреден продукт купен по интернет да се замени с друг,сиреч дават ли му гаранция?
Ще помоля без излишни подмятания,темата е сериозна.Благодаря.
Понеже питаш за техника - първата история е от преди 5-6 години, трябваше да си купя финасов калкулатор със доста специфични параметри, бях направил предварително проучване че в Торонто такива калкулатори се продават от почти всички големи търговски вериги (като Офис Депо, Фючър Шоп и Уолмарт), след като обиколих 3 или 4 магазина се оказа че всъщност в нито един от тях калкулатора го няма в наличност и в най-добрият случай могат да го поръчат от производителя, но това ще отнеме време. В крайна сметка го поръчах директно през интернет - калкулатора дойде за два дена и по принцип беше със заводската ги гаранция и след продажбения сервиз. Преди около две години, по подобен начин си купих и сегашният ми лаптоп, който е модел на DELL, като се оказа че при поръчването му през интернет човек може да прави различни промени в конфигурацията според собствените си нужди - в моят случай добавена допълнителна памет и подобрена видео платка, но имаше възможности и за други промени. От друга страна цената е напълно съпоставима с цените в магазините. Компютъра е също така със заводската си гаранция и след продажбен сервиз, в това отношение няма разлика дали го купуваш от магазина или го поръчваш директно от производителя.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Коко написа:
Дори готово, завършено и т.н. жилище има нужда от поддръжка и подновяване, .........
Повечето пишещи тук са от 3- 8 години в Канада.
Кога дойдохте в Канада , кога намерихте работа, развихте кредитна история взехте моргидж купихте имот та вече почнахте да го подновявате и ремонтирате.
Истината е друга. Купихте стари бараки за по евтиничко и сега ще ги подмладявате с нови дръжки за врати и шкафове купени през интернет пак за по евтиничко. Такава ви е цялата работа. Мизерничка.
Ало си бяхте купили ново луксозно жилище сега нищо нямаше да сменяте и така още доста години може и да смените жилището преди да се налага да го ремонтирате.

Аблод написа:
Uspial Hull си мисли, че всички имат неговото свободно време за шляене,
Имате време да кесите във форума часове наред на ден а нямате време да завдете жената и децата до магазина да видят бял свят и да се поразтъпчат. В ходенето да магазина има и социален момент а не да се ровите в интернет за по евтиничко.

Коко написа:
Ще ме интересно да споделиш как си купуваш самолетните билите и екскурзиите например...... -
Ако съм ходил преди на това място да кажем Канкун, Мексико знам хотелите там, знам в кой искам да бъда. Купувам екскурзията онлайн и заминавам.
Ако обаче не съм ходил никога там отивам в агенция и разпитвам.
Какъв е хотела, евтин ли е луксозен ли е, близо ли е до морето, има ли шумна магистрала и летище в близост които да вдигат шум.
Има ли комари, медузи, акули и други животинки които да ти отровят ваканцията. Това в интернет рядко го пише.
Повечето собственици на агенции лично са били на тези най популярни курорти. Те имат специални турове като собственици на агенции на много ниски цени. Ходят и гледат курортите като на командировка за да може след това да ги продават по добре на клиенти. ( да познават продукта, услугата която продават ), хората няма да те излъжат защото утре пак искат да се върнеш в тяхната агенция. Просто ще ти кажат и евентуално продадат друга дестинация ако нещо не е наред с тази.
Така правя като ходя на ваканция а аз обичам да ходя на различни места.

Към МрГиик
Китайски пари имам в момента, а монголски мога да доставя след 3 дни ако някой ги иска за разлика от банката която ги няма, не може да ги достави в такъв кратък срок. За цената им в банката по добре да не говорим.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Аз Хълка пазарувам и от нета и от магазините,проблеми нямам само един път ми смениха карта Виза ,защото била в списъка на Измами
Иначе кеф ми магазин кеф ми интернет,
Сега да споделя на съфорумците тука многото пазаруване в И БЕЙ вече се наблюдава и от говермента ,та накрая на годината да не получите писма за данъци ,ПЕЙПАЛ вече им снася цялата инфомация 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Uspial написа:Коко написа:
Дори готово, завършено и т.н. жилище има нужда от поддръжка и подновяване, .........
Повечето пишещи тук са от 3- 8 години в Канада.
Кога дойдохте в Канада , кога намерихте работа, развихте кредитна история взехте моргидж купихте имот та вече почнахте да го подновявате и ремонтирате.
Истината е друга. Купихте стари бараки за по евтиничко и сега ще ги подмладявате с нови дръжки за врати и шкафове купени през интернет пак за по евтиничко. Такава ви е цялата работа. Мизерничка.
Ало си бяхте купили ново луксозно жилище сега нищо нямаше да сменяте и така още доста години може и да смените жилището преди да се налага да го ремонтирате.
....
Имаш претенциите да разбираш от финанси, но ти се губи един наистина основен момент – без значение дали говорим за лични или бизнес финанси – в основата на доброто финансово управление стои идеята да се търсят начини да се намаляват разходите, а ти в момента доста убедително се опитваш да ни доказваш че е по-добре да се харчат пари без да се следи за какво и колко се харчи. Това обаче не е основание да даваш оценки на останалите или да осъждаш избора на другите как те предподичат да харчат собствените си пари. Ако наистина разбираше от финансов мениджмънт тези неща би трябвало да ги знаеш.

Но понеше темата беше за интернет пазаруването, като допълнение на отговора на Мартатабс – в Северна Америка броя на услугите продавани или предлагани през интернет през последните години нарастна чуствително и тенденцията е това да продължава, като това включва както големите търговски компании с добре изградени вериги от магазини или банките, които също имат добре изградена верига от банкови клонове, но и компании които са се специализирали единствено и само в интернет продажби и нямат собствени вериги магазини, но това не им пречи да предлагат качествени стоки или услуги на конкурентни цени, заедно със съпътстващите след продажбен сервиз и гаранции за качеството на стоката, както и сериозна (но никога 100% сигурна) защита срещу онлайн кражби и измами.
Два добри примера за компании и банки които предлагат услугите си само през интернет са
http://www.ingdirect.ca/en/
http://www.llbean.com/
Разбира се, по никакъв начин не искам да кажа че трябва да се пазарува само и едиствено през интернет, но факта е този тип пазаруване си има своите предимства и дела му ще ще продължава да нараства.

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Uspial написа:В ходенето да магазина има и социален момент.
Ъхъ. Възможност да се скараш с нови, непознати хора. И да се попазариш с магазинерите за кешово плащане.

Uspial Hull, какво стана със снимките на луксозната ти кухня? Или и тя е луксозна колкото колата ти - най евтината възможна, па макар и относително нова.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Точно така.
Добрия финансов менеджмент включва и следното:
Като правиш голями сделки, като си в бизнес, като имаш голями фиксирани разходи като наем на бизнес помещение , заплати на хора не може да си позвилиш да си губиш времето в домашни ремонти затова си купуваш нов имот и не се занимаваш с ремонти.

Затова си купуваш нови факсове, компютри, принтери плащаш си екстра 30 $ за екстра гаранция при която като се появи дефект отиваш и сменяш веднага за нов продукт в магазина.
Бизнеса, клиентите, хората на заплата не могат да чакат месец за да ти поправят дефекта.

Познавам човек който си купи лаптоп от итернет. Нещо имаше дефект в хард драйва. Д а не ви казвам какви мъки изживя докато му го поправиха и върнаха след месец и малко.
Трябваше да го опакова, да го праща, да чака някаква лаборатория да го изследва, после да го ремонтира и след месец да му го върнат.

Добрия финансови мениджър с такива дивотии не се занимава за да спести 30 - 50 долара.
През това време ще загуби 10 пъти повече.
Ама вие си мислете че правите добър и успешен финансов мениджемент и се знамимавяйте да поръчвате и монтирате дръжки и да поемате огромни рискове и ядове с които е свързан онлайн шопинга за да спестите някави мижави кинти и най вече да се радвате че трупате точки и мили. :D

На Успял колата не е най евтината възможна. Има поне 100 модела по евтини.
На Успял колата е чисто нова в лимита който позволяват данъчните за лизниг на кола за да се признае за бизнес разход.
За съжеление не признават бизнес лизинг като разход на Ферарита, Мезарати, Ламборджини, Бентили и други луксозни коли.
Пак подвеждате и манипулирате четящите съфорумници.
Последно промяна от Uspial на Съб Май 08, 2010 12:56 pm, променено общо 2 пъти.
blaster74

Мнение от blaster74 »

Ей, Успелия, пише се голЕми, а не гоЯми ;)
26.03.2010. - Изпратени документи Виена
28.04.2010. - Accuse de reception
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Uspial написа:Точно така.
Добрия финансов менеджмент включва и следното:
Като правиш голями сделки, като си в бизнес, като имаш голями фиксирани разходи като наем на бизнес помещение , заплати на хора не може да си позвилиш да си губиш времето в домашни ремонти затова си купуваш нов имот и не се занимаваш с ремонти.

Затова си купуваш нови факсове, компютри, принтери плащаш си екстра 30 $ за екстра гаранция при която като се появи дефект отиваш и сменяш веднага за нов продукт в магазина.
Бизнеса, клиентите, хората на заплата не могат да чакат месец за да ти поправят дефекта.

Познавам човек който си купи лаптоп от итернет. Нещо имаше дефект в хард драйва. Д а не ви казвам какви мъки изживя докато му го поправиха и върнаха след месец и малко.
Трябваше да го опакова, да го праща, да чака някаква лаборатория да го изследва, после да го ремонтира и след месец да му го върнат.

Добрия финансови мениджър с такива дивотии не се занимава за да спести 30 - 50 долара.
През това време ще загуби 10 пъти повече.
Ама вие си мислете че правите добър и успешен финансов мениджемент и се знамимавяйте да поръчвате и монтирате дръжки и да поемате огромни рискове и ядове с които е свързан онлайн шопинга за да спестите някави мижави кинти и най вече да се радвате че трупате точки и мили. :D

На Успял колата не е най евтината възможна. Има поне 100 модела по евтини.
На Успял колата е чисто нова в лимита който позволяват данъчните за лизниг на кола за да се признае за бизнес разход.
За съжеление не признават бизнес лизинг като разход на Ферарита, Мезарати, Ламборджини, Бентили и други луксозни коли.
Пак подвеждате и манипулирате четящите съфорумници.
Моят личен опит с он-лайн пазаруването е доста различен - нито е толкова рисковано, нито е толкова свързано с ядове, но май в крайна сметка пак нещата опряха до това Успелият да ни доказва колко е успял, но това явно няма кой да оцени това в реалния живот, та затова трябва да го оценим някак по форумите.

Интересно и нещо друго - от по-горните ти постинги стана ясно че имаш време да обикаляш по магазините за едно или друго, а сега се оказва че си страшно зает да сключваш големите сделки и времето все не ти стига - не си ли противоречиш някак? (За времето загубено с писане във форума няма да споменавам)

Заключено