Кога е възможно да кандидатстваш за потребителски кредит?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Кога е възможно да кандидатстваш за потребителски кредит?

Мнение от ablood »

bttm написа:Английския го владя на много добро ниво. Смяташ ли че това може да ми помогне за намиране на работа в Монреал, било то и неквалифицирана?
Немалка част от бизнеса се върти САМО НА АНГЛИЙСКИ. Разбира се неразбирането на френски автоматично те отрязва от повечето постове, където контактуваш с клиенти.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

miteto написа:
ablood написа:Това е един чудесен план.

Съжалявам, ако ще ви разочаровам, но в БГ не можете да научите френския, който се говори тук. Нищичко няма да разбирате, ако зададете въпрос на френски. Наблегнете на английския!
Уличния жаргон може и да не научи, но граматиката е една и съща навсякъде. Няма такова нещо като "време пропиляно в учене на език". Езика (езиците) са най-важното нещо, което можете да подготвите от БГ - колкото по-добре, толкова по-бързо ще дръпнете тук.
Принципно е така, но дори и в граматиката има някои различия между кебекарския френски и оригиналния такъв.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ъхъ
Аз дойдох подкован с относително приличен френски, но когато заговарях някого ми отговаряха не местния диалект и НИЩИЧКО НЕ РАЗБИРАХ. Наложи се да мина на английски до завършване на КОФИто.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

filipne написа:Принципно е така, но дори и в граматиката има някои различия между кебекарския френски и оригиналния такъв.
Дай някой пример, аз в БГ съм учил френски и ще ми е интересно да видя разликите в квебекарската граматика.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Добрата подготовка по френски от България ще ви е от голяма полза тук. Курсовете по френски тук не са добри, дори платените. Това според мен.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
IFF

Мнение от IFF »

miteto написа:
filipne написа:Принципно е така, но дори и в граматиката има някои различия между кебекарския френски и оригиналния такъв.
Дай някой пример, аз в БГ съм учил френски и ще ми е интересно да видя разликите в квебекарската граматика.
Изпускат "ne",променят словореда,мястото на наречието,използват в някои случаи глаголни времена различни от приетите във френския.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Те и французите го изпускат. И французите не ползват винаги правилните граматически времена. Ама това всичко е в разговорния език и важи както за френския, така и за английския. Пък и целта на подготовката не е да станеш учител по френски, а да можеш да се изразаваш прилично и другите да могат да те разбират. Това важи и за английския.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Абе човек пита в темата кога може да вземе потребителски заем вие на френски почнахте да го учите.
Има тук някои с по голями права дошли уж с добър френски и видяхме всички до къде го докараха.
IFF

Мнение от IFF »

IRA написа:Те и французите го изпускат. И французите не ползват винаги правилните граматически времена. Ама това всичко е в разговорния език и важи както за френския, така и за английския. Пък и целта на подготовката не е да станеш учител по френски, а да можеш да се изразаваш прилично и другите да могат да те разбират. Това важи и за английския.
Съгласен съм,но тук е в пъти повече.Всъщност проблема е в това,че не изговарят съгласните,наистина е много трудно за разбиране.Но с всичко се свиква. :)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Uspial написа:Абе човек пита в темата кога може да вземе потребителски заем вие на френски почнахте да го учите...
За съжаление си прав!
Заключено