Сертификат за селекция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
bai_ganiu

Сертификат за селекция

Мнение от bai_ganiu »

Ние сме по федералната, но нещата се промениха и смятаме да се остановим на първо време в Монреал. Тъй като не сме се явявали на интервю по френски как стои въпроса със сертификата за селекция, който се дава след успешно интервю. Има ли някой, който да е имал същия проблем и да се е справил с него там на място. Приемам всякакви съвети за решаване на проблема. Надявам се да не съм единствения в това положение.
Аватар
loginn

Re: Сертификат за селекция

Мнение от loginn »

bai_ganiu написа:Ние сме по федералната, но нещата се промениха и смятаме да се остановим на първо време в Монреал.
Минали сте по федералната процедура и имате визи, така ли?
Ако да, можете да се установите в Монреал или където и да е в провинция Квебек. Не би трябвало да имате никакви административни пречки?
Аватар
MarinaNik

Мнение от MarinaNik »

не съм запозната с федералната процедура, но знам, че ако федералните ви дадат визи, можете да отидете където си поискате в Канада и никакви сертификати не ви трябват!
... САЩ или Канада? :(
Решено е - USA, идвамееее!

Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!!
:)
НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!!
http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

Така е мога да се установя там, но мен ме интересува как стои въпроса с придобиване на сертификта за селекция, за да можем да ползваме на равни начала с квебекарите предимствата на тази провинция, а не само недостатъците! Казват, че имало проблем със социала, стипендиите за обучение, както и таксите за висше образование и каквото се сетите там, но има проблеми "вервайте ми"! Та за това търся помощ белким някой знае "лек" за този проблем... Благодаря ви предварително!!!
Последно промяна от bai_ganiu на Пет Апр 16, 2010 7:55 am, променено общо 1 път.
choky

Мнение от choky »

Трябва да живееш 3 месеца в Квебек (да им го докажеш с примерно 2 фактури за ток или 3 за телефон - преди години мъжа ми така доказа престоя си тук) и го получаваш (мъжа ми нямаше никакво интервю, нито пък е плащал нещо). Уточнявам пак, че става въпрос за преди 5 години.

Късмет!
Умея да мълча на седем езика
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Аз съм по федералната процедура.

От момента на влизането ни в Канада, адреса ни за кореспонденция е в Монреал.
Децата ни започнаха учебната година в Монреал.
До момента два пъти сме искали сертификата и двата пъти са ни отказвали.
До момента не е бил незаменимо необходим.
Считам, че се ползваме с всички права и задължения на емигрант в Кебек.

Повече инфо само чрез ЛС, че ми е омръзнало да се обяснявам.
За улеснение на комуникацията, имам софийски номер (Орбител), който звъни на мобилния ми в Канада.

Успех във времето и пространството!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

klisurov, погледни на ЛС.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Сетих се нещо, което ми бе обяснено от граничен служител на границата САЩ-Канада.
Не знам доколко е вярно, т.к. не ми се налагало да го проверявам.

Ако живееш в Кебек, но нямаш сертификат, не можеш да правиш спонсорство.

Пак повтарям, че нито знам дали е вярно, нито за какво конкретно спонсорство става дума.
В моя случай, служителят не прочете какво ПИШЕ в документите на синът ми, а реши, че идва в Канада чрез спонсорство.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Публикувай отговор