Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
troll

Re: Тъпо ли е да идваме в началото на зимата?

Мнение от troll »

Той haimana-та понеже не знаеше отде да прати факс и да си копира документите затуй се премести в БК! :D
Тук от всеки магазин можеш да пратиш факс, а от всеки Жан Кутю, Фармапри,Унипри и какво ли още не, можеш да си правиш копия за по 10 стинки парчето.
В общи линии на същите места можете от какъвто и да е нормален електронен носител, срещу максимум 39 цента да си изпечатате снимка 6х9 инча, която ще получите тутакси, а срещу 15-20 цента няколко дни по-късно.
В същност истинския проблем е де да печаташ!
Тук пада голямо хартеизползване!
Ама вече ми е късно, а утре е петък и ще гледам да опиша този фундаментален в ъпрос.
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Има си мултифункционални лазерни принтери.

Аз още с идването си си купих Samsung SCX-4100 и изобщо не съжалявам. Изкара ми цялото следване. Само 1 път съм му купувал тонер. (разбира се повечето лекции ги печатах в университета, но и в къщи се е налагало много неща да печатам). Няма факс, но аз нямам и домашен телефон. За сметка на това си има принтер, копир и скенер. А цената му варира между 220 и 120$ (последното по Коледа)

Ако трябва да си купуваш 2 принтера - един мултиФ, и един лазерен ще отнема много място.
А факс ми се е налагало 2-3 пъти да ползвам за 5 години, и съм ползвал пощата в Jean Cotu или в Pharmaprix.
Последно 1 страница лонг дистанс ми излезе 2.50.

п.с. ето един принтер за 200$:
http://www.futureshop.ca/en-CA/product/ ... 79ae6een02
този е по-добър модел от моя, 1200х1200 + има и факс.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
troll

Мнение от troll »

demococcus написа:Троле, два въпроса за телефоните:

Тоя ми ти "кабелен" телефон какво става с него, ако след 2 месеца смениш квартирата? Може ли да си го "пренасочиш" така че и в новата квартира да те търсят на същия номер?

Защо новопристигналите да имаме нужда от наземна линия? Не става ли с клетъчен? Едва ли ако сме кандидатствали за някоя работа и работодателя вземе че се обади, ще сме по-щастливи да се сбират съобщения на секретаря, вместо да отговорим веднага. Или клетъчният е по-скъп!?
По принцип телефонния номер тук се състои от 10 цифри:
първите три са регионален номер, за Монреал е основно 514 и 450. Пред мен ги направиха задължителни. По-рано ако набереш 637 4455 и си от телефон дето започва с 514 то и там ти набира. То и сега в общия случай работи тъй. Проблема е , че има частни случай.
Първо ти не сменяш толккоз често квартира, а като я сменяш си прехвърляш телефона за което си плащаш.
То телефона е най-дребната грижа като си сменяш адреса. :D
Що не е гот да си играеш с клетъчен!
Щото тук винаги плащаш Еар тайм независимо кой се е обадил и може телефона да ти свърши чакайки нещо важно. Не дискутирам изобщо колко ще ти струва, щото ако е важно и имаш парите ще се справиш.А тук се чака с телефон в ръка.
haimana

Мнение от haimana »

troll написа:Той haimana-та понеже не знаеше отде да прати факс и да си копира документите затуй се премести в БК! :D
...
:D така е Троле, липсва ми Жан Кутю
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Kan_Tangra написа: Аз още с идването си си купих Samsung SCX-4100 и изобщо не съжалявам. Изкара ми цялото следване. Само 1 път съм му купувал тонер. (разбира се повечето лекции ги печатах в университета, но и в къщи се е налагало много неща да печатам).
Това в скобите е важно уточнение... :) И при нас има такава опция примерно да платиш 25 долара и после някакви стотинки за всяко копие ама мен не ми се занимава в последния момент да търча да принтирам и пердаша на моя ... Аз за три месеца два тонера смених и си викам фалирах само от принтиране на лекции... Ама първия път от глупост щото не бях погледнал опциите и принтера пердаши на висококачествени копия ... Моя е Brother MFC - 7440 N...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
troll

Мнение от troll »

Докато бехме в "сгондера" (в гимназията тъй да се рече) всеки път като трябваше да се печати нещо по-отговорно отивах и си купувах мастилено струен принтер. Е ... един път и глави купувах.Ма е по-скъпо и изживяването не си струва. Единия от тях беше "15 в 1" факс, копир, телефон, секретарка, месомелачка и др. Като станаха четири принтерите ми писна и ги изхвърлих всички и за последния клас на сгондера се сдобихме с HP1020 - най малкия лазерен принтер на ХП, който на специял в "Бюро ен гро" беше 99 кад-а и вътре има демо консуматив за 1000 страници( с него изпечатахме 5 кашона хартия Х 500 листа = 2500). Нормалния му консуматив е за 90 долара и печата 3000 страници. Тъкмо почнах да се държа с консуматива му, като с коктейл - друсам го, клатя го и го псувам и се разбра, че нуждите ни са се развили количествено и качествено, щото вече бяхме в университет. Лекциите и графики, снимки и т.н. се постват преди часа и всеки си ги разпечатва и пише върху тях. Когато седмичните разходи за цветен печат в университета надминаха 30 долара, аз реших кардинално въпроса с един шарен HP 1600 за 200 долара с четири консуматива demo в него за по 1000 страници.Всеки консуматив е по 100 долара и е за 3000 страници. Това спестява време, нерви и парите са около другите. Е печатат се шарено и някой други неща, ама айде сега. Не съм изхвърлил още малкия монохромен лазерюга, а и той още печата, де. Но не му купувам консуматив вече. :D
Последно промяна от troll на Съб Мар 27, 2010 2:07 pm, променено общо 1 път.
Аватар
troll

Мнение от troll »

haimana написа:
troll написа:Той haimana-та понеже не знаеше отде да прати факс и да си копира документите затуй се премести в БК! :D
...
:D така е Троле, липсва ми Жан Кутю
Имам случай да кажа, че има някой чисто кебекарски предприятия, които най-добре показват, защо ние сме се заселили тук. Такива са Дежарден, Жан Кутю, Сент Юбер и др.
Стоката, не е много по-различна или поне е въпрос на вкус, но отношенията, обслужването и хората са съвсем различни. Но и те търпят развитие с толкова емигранти, де. :D
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Аз пък не съм фен на Дежарден!!! Големи та*****ци са и въобще не са гъвкави, когато трябва да ти отпуснат изгоден кредит или направят застраховка... :devil: За сметка на това харесвам Жан Кутю... :inlove: Продават качествена козметика :makeup: и любимия ми шоколад "Lindt" :rock:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Към Дежарден има спецялен подход!
Никога не отивайте там и не казвайте с емигрантски френски: "Аз открия сметка трябва!". Тогава те префърлят на единствения емигрант в офиса, който за съжеление не е дошъл от БГ, а от Хайти или Алжир. Кебекарите се шегуват понякога, по един много специфичен начин.Обадете се на техен представител по застраховките, например, а той ще ви прати в касата и всичко ще е ОК. Трябва някой да те препоръча. По-късно можете да откажете застраховката де. Но навсякъде е е различно. Не е добре да имате една банка и една банкова сметка, но всяко нещо с времето си.
Същевременно може да опитвате много пъти, щото всяка каса Дежарден е самостоятелна.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

И защо точно насочваш новите към Дежарден? Ние като дойдохме си открихме най-културно сметка в Роял банк и веднага ни издадоха и кредитни карти, защото за наш късмет финансовият консултант, на който попаднахме беше румънец и той ни прие много братски, показа ни снимки на семейството си,... само на гости дето не ни покани...Е, войла! Даде ни и кредитни карти човека! (Писа ни студенти, въпреки че ние ходехме на някакви си вечерни курсове по език и бяхме много далеч от студенцията... :D )
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ми затуй говоря баш де.
Дежарден е страшно изгоден, но обикновено първата ти банка е друга. :D
:D
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

troll написа:Ми затуй говоря баш де.
Дежарден е страшно изгоден, но обикновено първата ти банка е друга. :D
:D
Абе не съм баш съгласна с тебе!...Ама няма да спорим, ако си доволен... :) Мой близък изтегли моргиджа на втори свой билдинг от тях, щото не дават конкурентен лихвен процент.
Аз ги отрезах миналата година за застраховката на къщата си и двете коли, поради също неконкурентна цена. :n:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Няма никакъв спор. Не сме зели да правим междубанкови сравнения.Всеки си казва мнението. Колкото повече мнения, толкова по-добре.
Там е като в Квебек. Зависи от много неща. когато ипотеката ти е от тях застраховката на къщата и колите е отчайващо ниска.
Не е важно кой ти прави финансовите услуги, а какви са цифрите. Ако не те удоволетворяват ходиш да ги натискаш и ако не поддават ги сменяш. :P
Туй да не е ДСК преди 35 години: "Един народ,една каса: ДСК!" :D
haimana

Мнение от haimana »

Ние тук сме така със застраховките- един народ един застраховател за колите ДЗИ/ICBC :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Много е важно да се знае как!
Блага дума, желязна врата (касова) отваря.

Имам един колега чист кебекар с лека индианска отсенка.
Та той плащаше две ипотеки на същия имот и имаше още 4 дълга към кварталната банка и отива да иска пети. Скоро си беше купил лодка, но с малък мотор и иска 3500 от банката да си купи някакъв "страшен мотор" за лодката на старо. И те гаднярите не му дават. Те дето не му дават нищо, ами банковия директор му дръпнал една реч за финансовата предпазливост и финансовото здраве, която много беше засегнала моя колега. Та той отишъл при кварталния ... добър човек, дето даваше пари с 15% месечна лихва тогава и си взе парите и си купи мотор. А като срещнал банковия директор на чаршията му съчинил следната реч: "Виде ли сега кви сте? Изпуснахте бизнеса, а кварталния "добър човек" немаш идея кви пари гуши от мен всеки месец и т.н.". Банката му отпусна кредит при 7 и нещо % годишно, така де, което тогава беше висок процент все пак и му прибра дълга. :D
С което какво искам да кажа другари, хе-хе, че всичко е според зависи.
Можело и да не стане , ма стана.
От друга страна, един път стомна за вода, два пъти ... тряяяс. :D
Публикувай отговор