Лечков да си търси шофьор

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Лечков да си търси шофьор

Мнение от Linko »

Дайте ми информация за финансовото състояние на един индивид (кръвта на индивида) и аз ще знам всичко за него. Или поне достатъчно, за да мога да го контролирам
Ще контролираш дръжки. Аз нямам нищо против да ти дам пълен отчет на всичките си кредити до последната стотинка, ако пък можех и да ти ги харижа още по добре. Да видим как ще ме контролираш с тази информация.
А в замяна няма да искам много от твоето "досие". Само 2-3 неща са ми достатъчни за да ти тровя живота и да те карам да ми играеш по свирката като таралеж върху нагорещен тиган. Ако пък си въобразяваш, че нямаш такива неща в досието си, то ние просто ще си ги измислим и ще ги тиражираме та да знаят другите и ще се погрижим да им повярват. Пък ти оди обяснявай после, че нямаш сестра.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Къде това с таралежите, Линко Бейби, в Канада ли, Бре? Сопри се малко! :x ... Тука такива нища не вървят, Бре!...
А ние затова и тук избегахме....Да нямат нашите деца, нашите лоши спомени!!! ;) :hai:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Не знам, това за досиетата и кредитната история и аз не го разбрах, щом Коко като специалист също е в джаза представа нямам какво му става на Джовани като се запролети :wasntme: ...
Това което аз си мисля, е че кредитното досие наистина те контролира до някаква степен за да си в час и да няма джигитски истории. Плащай си картите, плащай си колите, плащай си наема, детската градина, телефона, контрактите и каквото друго имаш да си плащаш, ако здравия разум го няма да те кара, поне страхът от лош кредит да свърши работа. Не всеки може да бърка, но всеки който се кани да ти даде пари има право да знае що за човек си. Макар че има хора с по 3-4 банкрута и кредит по-страшен от психотрилър и пак си живеят доволни и щастливи в комунистическа Канада.
А досиетата, аз нямам, родата ми също. Мъжа ми е прапраправнук на Чардафон, но освен да ми се репчи друго не е наследил за щастие :rofl:. Всяка година имаме още един ден за празнуване, пристигането ни в Канада и спасението от някаква жалка роля в родния водевил, както го нарича Сашо Диков :D.
Марабу, къде си, какво става днес, шефа на ДС, Пенгезов, ВСС, Хамстера, биг брадър ряпа да яде :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Julian_04 написа:Къде това с таралежите, Линко Бейби, в Канада ли, Бре? Сопри се малко! :x ... Тука такива нища не вървят, Бре!...
А ние затова и тук избегахме....Да нямат нашите деца, нашите лоши спомени!!! ;) :hai:
Джули, не си в час, Бейби. Нашето приятелче Джовани за България се е запътил и прави сравнение на тамошните досиета с тукашните кредитни истории.
Та заради теб ще се "сопра" даже и за повече, не само за малко, ако имаш още нещо неясно да ти обясня. Аз съм търпелив човек.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:
Дайте ми информация за финансовото състояние на един индивид (кръвта на индивида) и аз ще знам всичко за него. Или поне достатъчно, за да мога да го контролирам
Ще контролираш дръжки. Аз нямам нищо против да ти дам пълен отчет на всичките си кредити до последната стотинка, ако пък можех и да ти ги харижа още по добре. Да видим как ще ме контролираш с тази информация.
А в замяна няма да искам много от твоето "досие". Само 2-3 неща са ми достатъчни за да ти тровя живота и да те карам да ми играеш по свирката като таралеж върху нагорещен тиган. Ако пък си въобразяваш, че нямаш такива неща в досието си, то ние просто ще си ги измислим и ще ги тиражираме та да знаят другите и ще се погрижим да им повярват. Пък ти оди обяснявай после, че нямаш сестра.

Бря,бря и кредити ли вече имаш Линко ? 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Точно така, Муха. Аз съм социаладжия със специален статут. Дават ми кредити, кредитни карти и всичко останало. С ламарината отдавна се уредих, вече се оглеждам и за барака да си купя.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ти си знаеш,продължавай така и гражданство ще видиш през крив макарон :y:
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами аз все през крив макарон съм гледал, Муха, и всичко виждам та и го постигам. През крив макарон и сертификата за селекция ми показваха, през същият макарон и Канада ми казваха, че ще видя. Та и много други работи дето все през него ми показваха успях да видя. Така че съм спокоен и за гражданството си, него също го виждам и ще го имам.
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Абе муха...на линко и без това не му разрешават да има двойно гражданство :lol:
Само да припомня на следящите цирка в пост-ком родината ни, че именно Пенгезов е оня, който въпреки сигналите за корупция и безпринципни нарушения от бившия вече председател на окр. съд Аршинков беше го предложен за втори мандат на този пост. Този Пенгезов...(представете си сега Линко) му е бил шеф на шефовете по време на тато и сега е шеф на цивилния висш съд. А инак сме се променили и сега в България "управляват" други :lol:
Същия този боклук беше назначен от квотата на Гоце...президента, който трябва да бъде отстрелян...те това е мафия, навързана е като черева и неможе да отрежеш от тук от там а си трябва изкормване....добре, че много се храним от други организми та имаме шанст да почистим тоя труп държавен положен в пълна кома.
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:Ами аз все през крив макарон съм гледал, Муха, и всичко виждам та и го постигам. През крив макарон и сертификата за селекция ми показваха, през същият макарон и Канада ми казваха, че ще видя. Та и много други работи дето все през него ми показваха успях да видя. Така че съм спокоен и за гражданството си, него също го виждам и ще го имам.
Линко ти подписа ли клетвената декларация за "Престъления срещу човечеството" ?

Аз доколкото си спомням,специално за тези които са били военни до 89 г,влизат в тази графа ! 8)
Стефан Цанев
jovani

Мнение от jovani »

Linko написа:
Днес ще отделя няколко минути за да разясня на Линко, Коко и другите интересуващи ги какво съм имал в предвид.

Като начало искам да направя един бърз дисклеймър, че в случая не се оплаквам от лични проблеми - моят личен кредит ФИКО скор е малко под 800, което е един много добър скор за Канадец, естествено има и хора с над 800 точки.

Първо да отговоря на Линко: ако в България някой не би имал амбицията да работи нещо повече от общ работник във фабрика, досието му не би имало никакво значение за него, каквото и да пише вътре. Много хора в България, уличени в извършването на множество незаконни дейности са имали цветущи досиета, и са си живеели живота, като не са могли да заемат отговорни позиции (дали този живот е "качествен" е друг въпрос, също толкова сложен, колкото и отговорът на въпроса дали сме се "оправили").

Ако ти имаш амбицията да работиш що-годе отговорна работа в Канада (независимо дали държавна, или в частна фирма) е добре да си пазиш кредитното досие в изрядно състояние. Никога няма да получиш работа като финансов контролер например, ако си дифолтнал заем (да кажем не си си погасил вноските по взетата на файнансинг кола).

Ти, в твоят частен случай не би имал нищо напротив да ми дадеш информация за финансовото си състояние, защото явно нямаш големи амбиции за реализация в Канада и не ти пука. Но ако например водехме бизнес преговори надали би имал желанието аз да ти знам финансовите възможности във всеки момент от време.

А сега да отговоря на Коко: лично мен ми е много неприятен факта, че всеки работодател в Канада може да ти направи проверка на кредитната история, което автоматично му дава допълнителен леверидж при преговорите за заплата например, он топ ъф дъ всичките предимства, които работодателите имат при воденето на преговори за заплата. Работодателите много обичат служители с големи моргиджи, и аз ако бях работодател щях да ги харесвам.
А ето ви и линк от equifax, както и текста, който коментирам:

https://www.econsumer.equifax.ca/ca/mai ... aanngg.jsp

Параграф: Who can access my credit report?

A credit reporting agency may only provide a copy of your report when the request relates to the extension of credit, collection of a debt, housing rental or an application for employment or insurance purposes. Since your credit report contains only factual information, it is important to remember that each of the companies requesting your credit report will interpret those facts in its own way to arrive at a decision.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Нямам време да коментирам глупостите на Джовани, който елементарно може да направи опит да сравни едно нещо с друго, което няма нищо общо едно с друго с някаква безсмислена цел :lol:
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Джовани, имай поне малко уважение към себе си и чети какво ти самият си писал, защото от първия до втория ти постинг които съм цитирал по-долу - разликата е повече от съществена.
На това му се вика да се извърташ като фурнаджийска лопата.

jovani написа:А и още едно нещо исках да кажа, за да затворя цикъла, и да разкрия моето виждане за аналогията на двете системи - комунизъм и капитализъм.
(Това може да е интересно за Стони, ако изобщо го интересуват все още разни неща...)

В БГ социализма имаше едни неща наречени "досиета". Те определяха ограничителните условия в израстването и бъдещето на индивида.
Тук има нещо наречено "кредитна история". Значи, дадена ти е свобода на словото, на вероизповеданието, на мисълта, обаче всеки може да ти провери кредитната история - финансова институция, работодател, познат.

Дайте ми информация за финансовото състояние на един индивид (кръвта на индивида) и аз ще знам всичко за него. Или поне достатъчно, за да мога да го контролирам.

Днес съм в много революционно настронение, може би заради настъпването на пролетта. :rofl:
jovani написа:А сега да отговоря на Коко: лично мен ми е много неприятен факта, че всеки работодател в Канада може да ти направи проверка на кредитната история, което автоматично му дава допълнителен леверидж при преговорите за заплата например, он топ ъф дъ всичките предимства, които работодателите имат при воденето на преговори за заплата. Работодателите много обичат служители с големи моргиджи, и аз ако бях работодател щях да ги харесвам.
А ето ви и линк от equifax, както и текста, който коментирам:

https://www.econsumer.equifax.ca/ca/mai ... aanngg.jsp

Параграф: Who can access my credit report?

A credit reporting agency may only provide a copy of your report when the request relates to the extension of credit, collection of a debt, housing rental or an application for employment or insurance purposes. Since your credit report contains only factual information, it is important to remember that each of the companies requesting your credit report will interpret those facts in its own way to arrive at a decision.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
jovani

Мнение от jovani »

Е, добре де, Коко, прояви малко фантазия, де.
Нали трябва да изглежда малко по-така, че да дойде Коко или някой друг и да се възмути (или впечатли) и да зададе своите въпроси.
Иначе никой няма да му обърне внимание на мнението ми.
А така виж какви овации ми отправя радко.
Значи, добре съм си свършил работата :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Значи, добре съм си свършил работата :)
Ако работата ти е била да забавляваш широката публика с уникалната си клоунада, то тогава наистина си я свършил перфектно. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор