Утре искаме да изпратим първите документи. Моля за съвет - пощите ли да ползваме, или да ги пратим по куриер?
Моля споделете вашия опит! Благодарим на всички отзовали се!

За да не се губят на адрес за кореспонденция изпишете и адреса на пощенския клон, а ако водещ кандидат е съпругата - уведомете служителите в клона за моминското и име, защото на него ще получава писма от Виена / тук във форума има споделени проблеми за върнати писма поради това, че няма такова лице-получател - не че имам идея какъв им е проблема на служителите в пощата при положение, че въпросната кутия си има номер/.blaster написа:Ние си наехме пощенска кутия в един пощенски клон, точно за да не се губят документи.
А отосно препоръчаните писма, зная че са сигурни, но достатъчно ли са бързи? Нашата цел е документите да са във Виена до 31.03.
А приблизителн разлика в цената може ли да сподели някой?
Сякаш е така, ама не е така. На нас Спиди ни разляха два бидона гроздов концентрат и когато им потърсихме сметка, обясниха че не ни дължат нищо, защото пратката не е застрахована. Ако сме искали, можело следнащия път да платим там колко процента от стойността на товара и да ни бъде застрахована, от което естествено цената на доставка ще стане съвсем, съвсем различна.blaster написа:Пък и сякаш от куриера повече отговорност можеш да търсиш....
DHL не го подхвърлят, ами си имат едно електронно портативно кантарче. Иначе верно е това за килограмите - ако отиде на 1 кг, вместо да остане в границите на 0,5... цената расте, ама с малко - около 30% (вместо 100% ако другият човек си пусне втора пратка отделно). Аз мислех че е едно и също, ама сега проверих и се оказа че е по-скъпо.Joya написа:Да ама ако на тия двама трима, теглото на документите надвишава половин килограм...
Нашият куриер, бая подхвърля плика, все му се виждаше че е на половин кило, ама аз се запънах и отказах да ми го таксуват за по-тежък.![]()
Да питам някой който е пращал с куриер, на получател ми пише охраната на сградата, така ли трябва да е ? Иначе за го доставили за по-малко от 24ч, дано всичко да е наред, защото има да го мисля докато получа акюзето.
Сякаш е така, ама не е така. На нас Спиди ни разляха два бидона гроздов концентрат .......demococcus написа:blaster написа:Пък и сякаш от куриера повече отговорност можеш да търсиш....