Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Paradisa

Re: Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

Мнение от Paradisa »

Paradisa написа:
troll написа:Със затаен дъх чета в Общ форум Канада за Уинипег!Изглежда ми тайнствено и примамливо!
Обаче не аз съм избирал жена си, а тя мен и затуй си седим в Монреал и четем за Уинипег със затаен дъх.
Една хищна кебекарка се опитва да ме отмъкне на някъде!
Дали да не й пристана? :?:
хаха.. :rofl: :clap: ейййй какви времена настъпиха...вече не се краде цвекето, а мощно се натрясва :rofl:
За Уини не знам какъв савет да дам..и аз все още събирам инфо..ама дойдете ли, ти с твоята жена и аз с моя мъж може да дадем началото на БГ общество в Уини. От едни канадци от там бях слушала, че е на размер като Братислава, спокойно, хубаво за младо семейство :) ..и ЛЕКО СТУДЕчНИчКО - САМО ОКОЛО - 20, -30 Ц 8) Също апартаменти под наем на сравнително най-ниски цени -> между 600 за сингъл до 1000 мах за дабъл бедрум.

За кебекарката..ше реча вземи й пристани, дано е добро девойчето..стига мама да те дава :geek: :wasntme: :lol:
п.с ако снимката ти показва твоята професия ( строителство) мисля, че може и да имаш шанс за работа по проекта "Музея на човешките права" голям проект с дата на приключване 2012. Моя мъж работи там и е доволен.
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

prace написа:О, ако вляза в български ресторант и на мен ще ми стане много мило, ама няма около мен..Може би има някъде в Ванкувър, ако някой ме открехне по въпроса...
Има. Виж ванкувърския форум.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
troll

Мнение от troll »

Paradisa написа:
Paradisa написа:
troll написа:Със затаен дъх чета в Общ форум Канада за Уинипег!Изглежда ми тайнствено и примамливо!
Обаче не аз съм избирал жена си, а тя мен и затуй си седим в Монреал и четем за Уинипег със затаен дъх.
Една хищна кебекарка се опитва да ме отмъкне на някъде!
Дали да не й пристана? :?:
хаха.. :rofl: :clap: ейййй какви времена настъпиха...вече не се краде цвекето, а мощно се натрясва :rofl:
За Уини не знам какъв савет да дам..и аз все още събирам инфо..ама дойдете ли, ти с твоята жена и аз с моя мъж може да дадем началото на БГ общество в Уини. От едни канадци от там бях слушала, че е на размер като Братислава, спокойно, хубаво за младо семейство :) ..и ЛЕКО СТУДЕчНИчКО - САМО ОКОЛО - 20, -30 Ц 8) Също апартаменти под наем на сравнително най-ниски цени -> между 600 за сингъл до 1000 мах за дабъл бедрум.

За кебекарката..ше реча вземи й пристани, дано е добро девойчето..стига мама да те дава :geek: :wasntme: :lol:
п.с ако снимката ти показва твоята професия ( строителство) мисля, че може и да имаш шанс за работа по проекта "Музея на човешките права" голям проект с дата на приключване 2012. Моя мъж работи там и е доволен.
На аватара ми е изобразен работник с каска, който върти голем кран.Знае кой кран да завърти и знае накъде да го завърти. Щото ако сбърка и айде Чернобил. Специалист, тъй да се рече!
Какво строителство те е патило?
Аз да не съм историк от БАН, че да ме пращаш по музеи? А? ]:)
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Paradisa

Мнение от Paradisa »

аа специалист значи :y: :emo: ок извинявам се за понижението..аз съм жена не разбирам тия работи :fubar: и за мен всичко е под знаменател строител :lol:
Този музей е за човешките права все пак..може да дадеш и своята част за правата на емиграните в Канада..на лайф инспекшън за новодошли емигранти при пристигането първа спирка - музея :rock:
ама пак не ми е ясно специалист - инженер ли ? Атомен специалист?? :drunk: :tmi: може и да са им нужни твойте умениа за музейчето..на сайта има и кранове..ама май са строителни :D :handshake:

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Това права, без задължения няма!
А ако има то са едни права ...
Например, имаш право да заколиш прасе!
Но понеже нямаш задължението да го купиш, гледаш, раниш, чешеш и квото там се правят прасетата, като дойде време да си упражниш правата и то няма прасе!
т.е.
Имам ли право да заколя прасе?
Да!
А мога ли?
Емииии ... не!
Дори в Уинипег е така! :D
Paradisa

Мнение от Paradisa »

troll написа:Това права, без задължения няма!
А ако има то са едни права ...
Например, имаш право да заколиш прасе!
Но понеже нямаш задължението да го купиш, гледаш, раниш, чешеш и квото там се правят прасетата, като дойде време да си упражниш правата и то няма прасе!
т.е.
Имам ли право да заколя прасе?
Да!
А мога ли?
Емииии ... не!
Дори в Уинипег е така! :D
Може и да е така, но ние мейд ин БГ ще му намерим цаката на Грухи :D демек ще си гледаш прасето Гоцко в спалнята, нелегално.. :lol: докато стане на приличен размер за хубава порцийка с портокал в устата, щом няма право за колене, ще се стисне (гушне ) по вратлето така малко по-силно и готовоооо :rock: луканката ще виси над вратата :rofl: офф я да лягам вече, че започнах да говоря несвързано...аз нямам намерениеце да гледкам "прасчо"
защото мечо пух ми е по-симпатичен...разбери дълбокия смисъл на тези думи :geek:

Аватар
troll

Мнение от troll »

:tmi:
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

prace написа: Ти нали не мислиш, че аз ще пътувам час и половина до Ванкувър за да си търся бг среда?
Кой го прави това, че не мога да се сетя...

А че кола трябва в Канада няма две мнения по въпроса...
В големите градове пак има организиран транспорт, ама в по-малките градове нямаш ли кола все едно нямаш крака..
Малко извън темата - наложи ми се да пътувам по работа до Чилиуак и точно това си мислех, колко е далече от там, където живеем ние. Иначе изглежда готино - пейзажът е страхотен, сигурно е по-спокойно от района на Ванкувър, но просто е много далеч.
Аз лично съм много доволна от градския транспорт във Ванкувър - дори го предпочитам понякога, защото с метрото няма никакви задръствания и знаеш в колко точно ще стигнеш.

:)
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Има един канал Комеди по кабелите върви. Та след нюфитата, ония от Уинипег са следващите по обем на бъзиците.... па що индианец има... Няма нищо - око да види първо, ръка да ги пипне, и ще ни разправяш след тва директни впечатления.... :beer:
Embrace your climate change!
prace

Мнение от prace »

ако пък знаеш при нас колко индианец има.....За всички от сърце. Всякакви имаме. С плитки, без плитки, пияни, дрогирани. Каквито искаш. Дал Господ.
bp_de

Мнение от bp_de »

prace написа:ако пък знаеш при нас колко индианец има.....За всички от сърце. Всякакви имаме. С плитки, без плитки, пияни, дрогирани. Каквито искаш. Дал Господ.
Да потвръждавам... 1вия път кат бях във ваше село -точно стрещу боклука има беизболен стадион ,та гледам аз и си викам -как така циганите играят беизбол....ама то не били цигани а били индианци :D :D :D
prace

Мнение от prace »

нещо си в грешка. Нашите индианци не играят нищо, щото това е вид физическа работа. нашите индианци пият от сутринта. В 9 ч вече са готови за сбора..
Paradisa

Мнение от Paradisa »

prace написа:нещо си в грешка. Нашите индианци не играят нищо, щото това е вид физическа работа. нашите индианци пият от сутринта. В 9 ч вече са готови за сбора..
Ама като Винету и Седящият Бик ли изглеждат? :wasntme: Така..влизам в гугъл - пикчърс от Уинипег и що да видя - първите снимка на индианци..и техните Пау-Пау :emo: обичай..вие били ли сте някога...голяма хипнотизация е...аааа ъъъ уууу ъъъъъ
Значи по тези думи явно индианците в Канада са нещо като афро-американците в САЩ, тъй ли излиза?

Paradisa

Мнение от Paradisa »

7George написа:Има един канал Комеди по кабелите върви. Та след нюфитата, ония от Уинипег са следващите по обем на бъзиците.... па що индианец има... Няма нищо - око да види първо, ръка да ги пипне, и ще ни разправяш след тва директни впечатления.... :beer:
Ех..направо се отчайвам вече ккво ме чака там.....ще поживеем, ще видим и ще сп ;) оделим

Paradisa

Мнение от Paradisa »

troll написа::tmi:
:^) ?

Публикувай отговор