Wind

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
dany_nik2004

Wind

Мнение от dany_nik2004 »

Моля за помощ - мога ли да ползвам този тел
http://europe.nokia.com/find-products/d ... ifications
в мрежата на Wind -това са изискванията им
http://shop.windmobile.ca/ProductCatalo ... olor=green
Много благодаря , ако някой ми помогне :$
Pepon

Re: Wind

Мнение от Pepon »

Няма да можеш, ако телефона е от Европа. Тези Wind използуват UMTS network on 1700MHz. Твоят телефон най-вероятно е WCDMA 850/1900/2100.
За да работи в тяхната мрежа трябва WCDMA 900/1700 2100/1700, което не се предлага в Европа за този модел Nokia 3710 fold.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
dany_nik2004

Мнение от dany_nik2004 »

Не е от Европа . Искам да ползвам тел без договор и само Wind предлагат това . А те имат само 4 модела тел , които не ми допадат . Харесах Nokia -та и мислех да си поръчам , но не съм сигурна дали ще стане за целта .
Благодаря за отговора -продължавам да проучвам.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Няма да можеш, ако телефона е от Европа. Тези Wind използуват UMTS network on 1700MHz. Твоят телефон най-вероятно е WCDMA 850/1900/2100.
За да работи в тяхната мрежа трябва WCDMA 900/1700 2100/1700, което не се предлага в Европа за този модел Nokia 3710 fold.
Това не отговаря на истината. Телефонът работи и на четирите GSM ленти 850/900/1800/1900, което означава, че спокойно може да се ползва в GSM мрежите на Роджърс/Файдо. Файдо работи само на 1900, докато Роджърс използва 850 и 1900. Собствената мрежа на Wind е само AWS (UMTS 1700MHz), но имат някакво роуминг споразумение с Роджър за ползване на тяхната GSM мрежа.
dany_nik2004 написа:Не е от Европа . Искам да ползвам тел без договор и само Wind предлагат това . А те имат само 4 модела тел , които не ми допадат . Харесах Nokia -та и мислех да си поръчам , но не съм сигурна дали ще стане за целта .
Благодаря за отговора -продължавам да проучвам.
Не е вярно, че само Wind предлагат без договор. Договор се сключва само ако взимаш телефон на ниска цена. Въпросният модел Нокия спокойно може да се ползва с план на Fido например без договор (т.е. месец за месец), стига телефона да е отключен. В зависимост от кредитния рейтинг на клиента, оператора може да изиска някакъв секюрити депозит ако рейтинга е никакъв или доста нисък. Аз навремето ползвах план на Файдо без договор с телефона, който си бях донесъл от България, пак беше някаква четирибандова Нокия.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
dany_nik2004

Мнение от dany_nik2004 »

Много благодаря . А от параметрите на Nokia-та и изискванията на Wind може ли да се прецени дали ще стане номера ?
Знам , че трябва телефона да е - отключен , 3G , 1700 MHz :worried:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

dany_nik2004 написа:Много благодаря . А от параметрите на Nokia-та и изискванията на Wind може ли да се прецени дали ще стане номера ?
Знам , че трябва телефона да е - отключен , 3G , 1700 MHz :worried:
Би трябвало да стане, щом пише, че поддържа WCDMA 1700. Със сигурност поне ще работи като телефон, хващайки GSM мрежите. Не знам само тази мрежа на Wind ми се вижда все още доста мижава. Аз не бих разчитал на нея.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Само да почнат да продават NOKIA N900, и веднага им ставам клиент на тези от Wind :)
Иначе, за рекорда, само Wind в момента предлагат 3G, то и затова тази най нова Нокиа може да използва пълноценно 3G способностите си........
speedy

Мнение от speedy »

cocose написа:Само да почнат да продават NOKIA N900, и веднага им ставам клиент на тези от Wind :)
Иначе, за рекорда, само Wind в момента предлагат 3G, то и затова тази най нова Нокиа може да използва пълноценно 3G способностите си........
3G/3G+ предлагат всички основни мобилни оператори, дори и такива екзотики като ТъндърБейТел.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

2.5G, лъжат като дърти цигани че предлагат 3G :)
Публикувай отговор