http://europe.nokia.com/find-products/d ... ifications
в мрежата на Wind -това са изискванията им
http://shop.windmobile.ca/ProductCatalo ... olor=green
Много благодаря , ако някой ми помогне

Това не отговаря на истината. Телефонът работи и на четирите GSM ленти 850/900/1800/1900, което означава, че спокойно може да се ползва в GSM мрежите на Роджърс/Файдо. Файдо работи само на 1900, докато Роджърс използва 850 и 1900. Собствената мрежа на Wind е само AWS (UMTS 1700MHz), но имат някакво роуминг споразумение с Роджър за ползване на тяхната GSM мрежа.Pepon написа:Няма да можеш, ако телефона е от Европа. Тези Wind използуват UMTS network on 1700MHz. Твоят телефон най-вероятно е WCDMA 850/1900/2100.
За да работи в тяхната мрежа трябва WCDMA 900/1700 2100/1700, което не се предлага в Европа за този модел Nokia 3710 fold.
Не е вярно, че само Wind предлагат без договор. Договор се сключва само ако взимаш телефон на ниска цена. Въпросният модел Нокия спокойно може да се ползва с план на Fido например без договор (т.е. месец за месец), стига телефона да е отключен. В зависимост от кредитния рейтинг на клиента, оператора може да изиска някакъв секюрити депозит ако рейтинга е никакъв или доста нисък. Аз навремето ползвах план на Файдо без договор с телефона, който си бях донесъл от България, пак беше някаква четирибандова Нокия.dany_nik2004 написа:Не е от Европа . Искам да ползвам тел без договор и само Wind предлагат това . А те имат само 4 модела тел , които не ми допадат . Харесах Nokia -та и мислех да си поръчам , но не съм сигурна дали ще стане за целта .
Благодаря за отговора -продължавам да проучвам.
Би трябвало да стане, щом пише, че поддържа WCDMA 1700. Със сигурност поне ще работи като телефон, хващайки GSM мрежите. Не знам само тази мрежа на Wind ми се вижда все още доста мижава. Аз не бих разчитал на нея.dany_nik2004 написа:Много благодаря . А от параметрите на Nokia-та и изискванията на Wind може ли да се прецени дали ще стане номера ?
Знам , че трябва телефона да е - отключен , 3G , 1700 MHz
3G/3G+ предлагат всички основни мобилни оператори, дори и такива екзотики като ТъндърБейТел.cocose написа:Само да почнат да продават NOKIA N900, и веднага им ставам клиент на тези от Wind
Иначе, за рекорда, само Wind в момента предлагат 3G, то и затова тази най нова Нокиа може да използва пълноценно 3G способностите си........