Здравейте,
мисля, ще е доста интересно всеки един от нас да опише своята професия,какво работи,какви са особеностите,предимсвата и недостатаците.Как е пазара на труда в неговата област,какво образование трябва,какво е заплащането и всичко което се сети човек.Може да стане доста интересно за новопристигналите,а и за тези които са тук от по-отдавна.Без да си мерим дължината на driveway,моля.Мога да се сетя за зъболекаря,че опита му е безценен,а и за много други.Защо не и момчето от Hull,едва ли има някой тук който е по-наясно с собсвен бизнес.Мисля че няма какво да делим,аз бях писал в една тема за моята професия и не ми пречи да споделя пак.Предлагам го не за да се изтъкваме кой-колко е успял,все пак тук повечето са само никове,а за да си бъдем взаимно от полза.Аз като имам повече време тази седмица ще напиша всичко каквото знам за моята професия.
Айде да опитаме пък може да стане интересно и полезно.
Професии в Quebec
-
- Напуснал форума
Re: Професии в Quebec
да, аз подкрепям идеята!!Ако има някой, който работи като мед. сестра, нека да сподели, къде е учил, къде работи и т.н.
Ако някои опише с подробности какво точно работи е почти равносилно да каже колко получава - по тая инфо може да се направи достатъчно добра оценка за заплатата му.
А сега колко хора ще ти кажат колко получават.....
А сега колко хора ще ти кажат колко получават.....
- kikolilokiko
идеята е добра и би могла да бъде много полезна
за съжаление мисля, че е нереалистична
за което се извинявам на автора на темата

за съжаление мисля, че е нереалистична

emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Кому ще е интересно ? Ей ти Google - питаш и ти отговаря 

Значи по темата без нищо да си меря, Моля!
1.Стажанти или начинаещи техници в архитектурно бюро
- най-нискоквалифицирания персонал...заплата около 12-15 CAD/час
- кажи речи в началото нищо не могат да правят, освен познанията си по Autocad и са мъка за цялото бюро
(с малки изключения)
- те най-трудно си намират работа, щото нямат експириънс и най-бързо изхвърчат!
- почти нулева отговорност (ако са толкова зле си отиват, ако ли не ги държат за пълнеж)
2. Техник-сеньор
- средна заплата 25 CAD/час
- изготвяш чертежи на Autocad и водиш kореспонденция по е-мейл
- понякога правиш релеве (заснеmане) на място
- дремеш в бюрото и гледаш да свършиш минимума работа, която се изисква от тебе...
- имаш отговорност, но не е края на света, ако допуснеш грешка...
- екстра тайm заплащане x 1.5 CAD/час
3. Архитект, които не работи за собствена сметка
- почваш от 30 CAD/час
- обикновено си charge du projet т.е. ръководител-проект
- спукват ти гьона от срещи (особено ако работите за правителството...)
- ходиш често да надзираваш строежите, за които отговаряш...
- носиш отговорност...да не би някои от идиотите техници да допусне грешка...щото ти опираш после пешкира.
- не непременно чертаеш, но трябва да познаваш целия процес на проектирането, да изготвяш концепции и да ръководиш екип
4.Архитект със собствено бюро
- около 150 CAD/час
- всичко, което се включва в предходната точка, но с малката подробност, че ти отговаряш за цялото бюро и трябва да го захранваш с работа
- огромна отговорност - материална и професионална
- задължителна професионална застраховка
- ти обираш активите (печалбата), но също така и пасивите (разходите)
- административна организация в това число и счетоводство
- свободно време....Хахахаха...
Не може да прекарате безкрайно дълго време на Карибите, щото бизнесът ви ще умре!...
- работно време: няма. Можете да почивате цял месец, но за сметка на това пък може друг да работите по 12 и повече часа на ден, дори и нощ...
(Задявки с дипломатически щерки не са желателни през работно време, освен ако не ви донесат някой голям проект...
Голф с потенциални клиенти и посещение на шик ресторанти се допуска...Хехехе ...Интереса клати феса!
)
1.Стажанти или начинаещи техници в архитектурно бюро
- най-нискоквалифицирания персонал...заплата около 12-15 CAD/час
- кажи речи в началото нищо не могат да правят, освен познанията си по Autocad и са мъка за цялото бюро

- те най-трудно си намират работа, щото нямат експириънс и най-бързо изхвърчат!
- почти нулева отговорност (ако са толкова зле си отиват, ако ли не ги държат за пълнеж)
2. Техник-сеньор
- средна заплата 25 CAD/час
- изготвяш чертежи на Autocad и водиш kореспонденция по е-мейл
- понякога правиш релеве (заснеmане) на място
- дремеш в бюрото и гледаш да свършиш минимума работа, която се изисква от тебе...

- имаш отговорност, но не е края на света, ако допуснеш грешка...
3. Архитект, които не работи за собствена сметка
- почваш от 30 CAD/час
- обикновено си charge du projet т.е. ръководител-проект
- спукват ти гьона от срещи (особено ако работите за правителството...)

- ходиш често да надзираваш строежите, за които отговаряш...
- носиш отговорност...да не би някои от идиотите техници да допусне грешка...щото ти опираш после пешкира.

- не непременно чертаеш, но трябва да познаваш целия процес на проектирането, да изготвяш концепции и да ръководиш екип
4.Архитект със собствено бюро
- около 150 CAD/час
- всичко, което се включва в предходната точка, но с малката подробност, че ти отговаряш за цялото бюро и трябва да го захранваш с работа
- огромна отговорност - материална и професионална
- задължителна професионална застраховка
- ти обираш активите (печалбата), но също така и пасивите (разходите)
- административна организация в това число и счетоводство
- свободно време....Хахахаха...

Не може да прекарате безкрайно дълго време на Карибите, щото бизнесът ви ще умре!...
- работно време: няма. Можете да почивате цял месец, но за сметка на това пък може друг да работите по 12 и повече часа на ден, дори и нощ...
(Задявки с дипломатически щерки не са желателни през работно време, освен ако не ви донесат някой голям проект...