Копие от трудова книжка на придружаващ кандидат?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
loginn

Копие от трудова книжка на придружаващ кандидат?

Мнение от loginn »

Здравейте съфорумци :)
Интересува ме кои страници от трудовата ми книжка да заверя и преведа като придружаващ кандидат.
Случаят е такъв. Имам средно техническо образование (електротехника) завършено преди повече от 11 години. Практикувал съм тази професия за повече от една година също преди повече от 11 години. Виждам че според "Grille-synthese" трудовият ми стаж като придружаващ кандидат е без значение. Единственото което разбрах че е от значение за да ми се признаят 2 точки по критерий Niveau de scolarité е да имам поне една година стаж по специалността.
Въпроса ми е, струва ли си заверявам и давам за превод други страници от трудовата книжка освен тези на които е отразен трудов стаж (минимум година) по специалността. Идеята е да спестя пари за превод на излишни страници (преводача ми иска по 11 лв на страница).
За това моля за съвет кои точно страници да изпратя.
Благодаря предварително!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Копие от трудова книжка на придружаващ кандидат?

Мнение от Linko »

Не ти е нужен никакъв превод на трудовата книжка, loginn. Точките за ниво на образование си ги имаш (2 т.) независимо от това какъв и колко трудов стаж имаш. Тази 1 г. стаж от последните 5 г. се иска при положение, че специалността от дипломата ти е в Списък 2009 с търсените области на образование за да се прецени дали да ти се дадат допълнителни точки за търсена професия. Правилото е просто - няма ли го този стаж през последните 5 г. няма и допълнителни точки. Но точките за ниво на образование си остават.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Linko, мерси за отговора!
Това което казваш е супер, ама нали пише че искат заверени и преведени копия от трудовите книжки и на двамата: "vos justificatifs officiels d’emploi (livret de travail, historique de cotisations sociales avec attestation d’emploi et de salaire datée pour le dernier emploi occupé) pour les cinq dernières années et celles de votre conjoint, s’il y a lieu."?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Пише, защото е писано преди последните промени, с които отпаднаха точките за трудова стаж за придружаващият кандидат. Има ли смисъл да удостоверяваш нещо, което никой не го интересува?
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Linko, спестяваш ми пари, а с отговора в другата тема и време!
Ще трябва да те черпя като дойда в Монреал :)
Нека все пак да направим преговор.
Значи, изпращаме заверени и преведени от заклет преводач копия от моя и диплома на жена ми.
Понеже тя е основен кандидат и има 6 точки по Списък 2009 с търсените области на образование, изпращаме заверени и преведени от заклет преводач копия само на тези страници от трудовата и книжка на които са отразени последните 5 години (те са по специалността).
Изпращаме само преведени копия на удостоверения за раждане и граждански брак.
Изпращаме само копия от паспорти и CV-та.
Ако няма нищо излишно, моля да потвърдиш!
Ако се сещаш за нещо липсващо, моля да уточниш!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Всичко е така както си го написал. Ако става дума за пълният пакет документи, то следва да се ръководиш от посоченото на тази страница.
Освен изброеното от теб остават само различните образци фрмуляри (само които ви касаят) и снимки с написани на гърба фамилия, ръст и цвят на очите.
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Да, за формулярите е ясно. В случая ставаше въпрос за документите по точки 4 и 5 от списъка.
Мерси още веднъж! И дано не си останем само с мерсито, а да те видя наживо в Квебек :D
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Linko написа:Пише, защото е писано преди последните промени, с които отпаднаха точките за трудова стаж за придружаващият кандидат. Има ли смисъл да удостоверяваш нещо, което никой не го интересува?
Да, обаче бюрокрацията си иска своето. Сега получихме акюзето със забележка че липсват заверени копия от моите attestations de travail и carnet de travail. Трябват им за да продължат с проучването на документите. Искат да им ги пратим в 30 дневен срок.
Пиша го за да се има предвид от бъдещи кандидати.
Последно промяна от loginn на Нед Мар 07, 2010 10:04 am, променено общо 1 път.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Loginn, аз също съм придружаващ кандидат. Обаче реших да си направя нотариални заверки на всички копия. Вярно е, че струва пари, ама пък още отсега показваш мотивация. На западняка това му харесва. Щото нали знаете, че те ни смятат за аборигени. И искат да даваме повече отколкото те искат.
Обръщам се към всички, които тепърва ще събират документи: не се скъпете за тези неща! За да не ви пращат отговори с искания за още документи.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

loginn

Братле смятал ли си коло кинти ще ти срува всичко с билетите?Аз съм смятал вярвам и ти си го направил.Братле толкова лев ще изтрошим за една мечта,че не си заслужава да мислим за дреболиите.Разбира се,че всеки документ може да засили кандидатурата ти и си длъжен да го направиш.Всяка бележчица,всяка препоръка е важна не подценявай нищо.Не си заслужава да се изцакаш заради некоя дреболия.
Хайде успех и дано след некой месец да си пием ракията в Канада!

Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му.
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

loginn написа: Сега получихме акюзето със забележка че липсват заверени копия от моите attestations de travail и carnet de travail. Трябват им за да продължат с проучването на документите. Искат да им ги пратим в 30 дневен срок.
Пиша го за да се има предвид от бъдещи кандидати.
Мисля че това изчерпва темата и няма какво повече да се добави, затовя я затварям.
Заключено