Background Declaration (IMM 0008 Schedule 1)

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Dorrotty

Background Declaration (IMM 0008 Schedule 1)

Мнение от Dorrotty »

Привет и от мен :), ние сега почваме да попълваме документите и имам няколко въпроса по Background Declaration:

Personal history:
- тук 5-те налични реда се запълват от трудовия ми стаж и ни най-малко не мога да опиша какво съм правила от 18 годишнината си. Не мога и да окрупня отделните редове понеже навсякъде съм била на различни позиции
- 'Please ensure that you do not leave any gaps in time' - ако имам gap от няколко седмици между две работи, има ли смисъл да го описвам и посочвам на отделен ред
- Понеже съм била и в майчински - това трябва ли да го пиша и него отделно при положение че съм се водела на стаж и после съм се върнала във фирмата, в която съм работела преди майчинския

Преди много много години бях пробвала да отида в Канада уж за да уча, ама учебното заведение явно не беше достатъчно надеждно и ми отказаха виза - това дали влиза в категорията 'been refused admision to, or ordered to leave, Canada or any other country' (искренно се надявам, че отговорът е не ...)

За някои от точките пише да започна с последната активност, за други не - навсякъде ли почвам с най-прясната информация?

Май засега а това, дано да не звуча дребнаво ...
Благодаря ви предварително!
miteto
Модератор

Re: Background Declaration (IMM 0008 Schedule 1)

Мнение от miteto »

Dorrotty написа:Привет и от мен :), ние сега почваме да попълваме документите и имам няколко въпроса по Background Declaration:

Personal history:
- тук 5-те налични реда се запълват от трудовия ми стаж и ни най-малко не мога да опиша какво съм правила от 18 годишнината си. Не мога и да окрупня отделните редове понеже навсякъде съм била на различни позиции
Пишеш нормално и като свършат петте реда, продължаваш на отделен бял лист. Най-отгоре на листа можеш да сложиш заглавие Background Declaration (IMM 0008 Schedule 1) да се знае че листа е към тази форма и после пишеш точката по която си продължила, примерно #6 Personal history. Не се притеснявай ще разберат кое какво е.

- 'Please ensure that you do not leave any gaps in time' - ако имам gap от няколко седмици между две работи, има ли смисъл да го описвам и посочвам на отделен ред
За няколко седмици само, според мен лично няма смисъл

- Понеже съм била и в майчински - това трябва ли да го пиша и него отделно при положение че съм се водела на стаж и после съм се върнала във фирмата, в която съм работела преди майчинския
Да, пиши го - Maternity leave , това е голям период от време и те биха искали да знаят какво си правила през това време.

Преди много много години бях пробвала да отида в Канада уж за да уча, ама учебното заведение явно не беше достатъчно надеждно и ми отказаха виза - това дали влиза в категорията 'been refused admision to, or ordered to leave, Canada or any other country' (искренно се надявам, че отговорът е не ...)
Не съм много сигурен, но според мен по скоро е да. Ще трябва да проучиш повече за тази точка, мисля че е важно

За някои от точките пише да започна с последната активност, за други не - навсякъде ли почвам с най-прясната информация?
Да, можеш да почваш са най-прясната информация навсякъде.

Май засега а това, дано да не звуча дребнаво ...
Благодаря ви предварително!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Dorrotty написа: Преди много много години бях пробвала да отида в Канада уж за да уча, ама учебното заведение явно не беше достатъчно надеждно и ми отказаха виза - това дали влиза в категорията 'been refused admision to, or ordered to leave, Canada or any other country' (искренно се надявам, че отговорът е не ...)
Ако преди години ти е била отказана студенска виза е по-добре да го посочиш отколкото да се опитваш да го скриеш.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Koko написа:
Dorrotty написа: Преди много много години бях пробвала да отида в Канада уж за да уча, ама учебното заведение явно не беше достатъчно надеждно и ми отказаха виза - това дали влиза в категорията 'been refused admision to, or ordered to leave, Canada or any other country' (искренно се надявам, че отговорът е не ...)
Ако преди години ти е била отказана студенска виза е по-добре да го посочиш отколкото да се опитваш да го скриеш.
Не е съвсем така. Въпросът директно преди този, който те притеснява е [Have you...] been refused refugee status in, or an immigrantor permanent resident visa or visitor or temporary resident visa to, Canada or any other country, orhave been refused a Certificat de sélection duQuébec (CSQ) to Quebec?
На човек в твоето положение този въпрос отговорът ще е "ДА" и няма да повлияе на кандидатурата (освен ако визата е отказана поради лъжа или нещо от този род).

"Refused admission", както "ordered to leave" касаят неща от типа да не са ти позволили физически да влезеш в Канада на границата или да речем заповед за физическото ти разкарване от Канада (или която и да е друга държава). Ако просто са отказали виза и историята е свършила там, съвсем спокойно може да се напише "НЕ".

:y:

За всеки случай ще открадна дисклеъмъра на Пламен:
Горната информация е правна информация, а не правен съвет: приложението на правото в индивидуални случаи. Предостаянето на горната информация не установява отношение на адвокат и клиент.
Dorrotty

Мнение от Dorrotty »

Благодаря много за бързите отговори!

Май наистина ще отбележа че са ми отказали 'temporaty resident visa' с 'да', а в полето долу ще дам детайли.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Да, отбележи, че са ти отказали виза, а не "admission".
Публикувай отговор