Роднини на посещение - промени !!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Vivian

Роднини на посещение - промени !!!

Мнение от Vivian »

Здравейте !

Току що научих от приятели, че документи за виза за посещение на роднини в Канада трябва да се изпращат в Букурещ и че консулството в София е закрито.

Моля някой ако знае повече инфо по въпроса да сподели !

Благодаря предварително!

JK
Аватар
demococcus

Re: Роднини на посещение - промени !!!

Мнение от demococcus »

Май има връзка с изтичането на мандата на почетния консул в София. Беше коментирано в една друга тема: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 67#p412469
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Е, това какво ще рече?
Ако имаме възрастен роднина, който въобще не може да се оправя с езиците, трябва ли да се търалянка до Букурещ и обратно?
Нещо хич не mи е ясно? :^)
Vivian

Мнение от Vivian »

Не знам какво точно ще рече , но съм в пълно объркване. Затова и питам ако някой знае нещо повече по въпроса.
Дали ще трябват нови формуляри? Ако трябва да се ходи на интерввю как ще стане това? Сроковете за издаване на виза предполагам също ще се променят?

HELP!

JK
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

Няmа нужда посетителите да се разхождат до Букуре6т, просто докуmентите се пра6тат по по6тата (с куриер) на адреса на руmънското посолство таm. После от посолството връ6тат обработените докуmенти и паспортите с куриер, който се пла6та при полу4аване на пратката. Няmа нови докуmенти, вси4ко е както е описано в сайта на mинистерството (тука6ното)
Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Какви са тези вайкания не ми е ясно и защо все се предполагат с нищо необосновани неща?
Естествено, че наличието на консулство е един вид удобство в редица случаи, ако е посолство пък още по-добре. Но пък и не е дошъл краят на света с неговото закриване, особено при наличието на посолство на две крачки от северната ни граница, която вече е почти условна. Ами от гледна точка на русенци, да речем, е повод за радост, че не трябва да се "търалянкат" над 300 км. до София като Букурещ им е само на 72 км. За цяла Североизточна та и Източна България е така.
А и кой е казал, че непременно се извиква на интервю всеки подал документи за виза? Няма такова нещо.
Да не говорим, че и при наличието на консулството в София аз кореспондирах от Монреал директно с посолството в Букурещ за визата на тъщата като паспорта с визата си го получи на домашният адрес. Не е мръднала от местоживеенето си за нищо по време на цялата процедура.
А пък предположенията, че ще трябват нови формуляри и тям подобни просто не ми се коментират. Това е смешно и може да го каже само човек дето никога формуляр не е виждал.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
oganche

Мнение от oganche »

Здравейте!
Аз мога да дам прясна информация по въпроса, тъй като баща ми получи еднократна виза преди една седмица. Как стана цялата организация:
Аз подготвих необходимите документи от мен и ги пратих на баща ми пощата. През това време той също си подготви неговите документи и като ги събра всичките с щателна, взаимна проверка по чеклиста по скайпа, той ги изпрати с куриер за Букурещ. След 10 дни му върнаха паспорта с визата. Само да кажа, че баща ми знае само Български език и аз трябваше да попълня двете деклараций вместо него на английски, а той само ги разписа като ги получи. Стана лесно и без никакви проблеми, пу-пу.
Успех! :y:
Докато се усмихнеш...се озъбиш!
Публикувай отговор