Hi Deja,
Ако искате да се върнете за постоянно в БГ, само си стегнете багажа и бегом към летището.Аз лично това го направих през септември тази година , но в Монреал.
Искам да кажа, че като си в БГ няма нито да могат да те съдят нито ще те "намерят".Подробно съм описал тази тема тук:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =2&t=38150
Като аз бях предплатил общо 3 наема ,а живях там на практика един месец без малко.
Просто не се обяснявайте на кьораво и сакато и сиорганизирайте заминаването, аз знаех много добре, че освен заплахи и санкции и главоболия друго няма да получа и в позицията си на newcomer си страшно уязвим и не знаеш нито правата си нито законите , нито имаш възможност да търсиш подкрепа и адвокати.
Ако нащата не се разрешат бързо във ваша полза-стягайте куфарите и без да се обяснявате си тръгнете.От опит казвам-последици няма, когато си в БГ:)
Успех и не се тревожете!
От друга страна , това което сте писали за състоянието на жилището- аз бях потресен от това, как в "богата" страна като Канада могат да се отдават под наем и то хич не малък апартаменти в откровено отвратително състояние- разочарованието от реалността беше голямо и не само от апартаментите...
Не беше въобще това,което очаквах..
Успех!