Как да прекратя договор за наем

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Re: Как да прекратя договор за наем

Мнение от miteto »

Ти нещо се обърка май? Досега разправяше
cocose написа:В момента в който те декларират че имат свободна стая, и ти подадеш формата за наем, те трябва МНОГО СЕРИОЗНО да се постараят за да ти откажат, ама МНОГО СЕРИОЗНО.
сега пък било
cocose написа:]Във всеки един момент те могат да дадат твоята стая на някой друг, и ти да духаш супата.
Сега кое последно, не могат ти отказват или могат да ти откажат във всеки един момент :rofl:
cocose написа:НАЙ-МНОГО, да дадеш писмо от текущият ти работодател че работиш, което реално погледнато доказва какво, че работиш???? т.е. дискриминация на безработните ли??? т.е. на улицата ли да живеят????
Хаха, верно си супер-неориентиран. Ами безработните не живеят на улицата, но те уверявам, че няма да бъдат одобрени да живеят под наем във всяка една сграда, в която кандидатстват. Това е капитализъм, ако някой няма пари, наемодателя не е длъжен да му осигурява жилище, тука се задействат други социални механизми благодарение на държавата и социалните служби.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Темата взе много да се измята, за да избегнем ненужни безкрайни писаници, премествам продължението в Шипките - http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 22&t=38252
Deja

Мнение от Deja »

Здравейте,
Искам да кажа, че се обадихме на собственика на блока (или както там се води) - изобщо не се занимавахме с домоуправителя (ландлорд). Първо тя ни каза че ни праща на collections, после обаче и казахме, че щом тя не може да направи нищо за лудя който вика нон стоп ще ходим на изслушване на борда и някой друг ще определи решението. Тя омекна и каза ОК, живейте си безплатно следващи месец щото сте предплатили, но искам да ми съдействате като идват наематели да е подредено. ОК - разговора отне много време - приятеля ми говори, така че се оправихме - \"по взаимно съгласие\" Но имахме силен довод - приятеля ми каза, че аз се страхувам, страхувам се да излизам, панически страх че имам каза, а този лудя е напълно луд и целия блок го знае. Та това е, за сега добре се развиват нещата. Благодаря на всички за мненията.
Дени
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Добре де аз не мога да си обясня, ако нямате намерения да идвате в Канада пак. За какъв са ви тия галимации? Дигайте си чукалата и в родината. Да не би да мислите, че някой ще се занимава да ви намери в България?
prace

Мнение от prace »

и аз се чудя защо толкова много разправии за нищо, ако се връщат обратно в България.
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

Hi Deja,
Ако искате да се върнете за постоянно в БГ, само си стегнете багажа и бегом към летището.Аз лично това го направих през септември тази година , но в Монреал.
Искам да кажа, че като си в БГ няма нито да могат да те съдят нито ще те "намерят".Подробно съм описал тази тема тук:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =2&t=38150

Като аз бях предплатил общо 3 наема ,а живях там на практика един месец без малко.
Просто не се обяснявайте на кьораво и сакато и сиорганизирайте заминаването, аз знаех много добре, че освен заплахи и санкции и главоболия друго няма да получа и в позицията си на newcomer си страшно уязвим и не знаеш нито правата си нито законите , нито имаш възможност да търсиш подкрепа и адвокати.

Ако нащата не се разрешат бързо във ваша полза-стягайте куфарите и без да се обяснявате си тръгнете.От опит казвам-последици няма, когато си в БГ:)
Успех и не се тревожете!
От друга страна , това което сте писали за състоянието на жилището- аз бях потресен от това, как в "богата" страна като Канада могат да се отдават под наем и то хич не малък апартаменти в откровено отвратително състояние- разочарованието от реалността беше голямо и не само от апартаментите...
Не беше въобще това,което очаквах..

Успех!
rugby is the source
Публикувай отговор