Въпрос относно попечителство

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
ssy81

Въпрос относно попечителство

Мнение от ssy81 »

Здравейте на всички.
Нуждая се от съвет относно форма E37023 , стр. 3 - Зависими деца.
В случай, че родителите са разведени, детето е под 18г. , а попечителството е дадено на апликанта - какво трябва да представлява следният документ
proof that the children may be removed from the jurisdiction of the court
Дали е достатъчно съдебно решение , даващо попечителство на апликанта? Или допълнително доказателство все пак се изисква?
Всички съвети ще са ми полезни . Предварително благодаря.
Аватар
ivalin

Re: Въпрос относно попечителство

Мнение от ivalin »

Съдебното решение е достатъчно на първо време, ако не им стига като доказателство те ще те уведомят какво искат. Мисля, че искат и писмено съгласие и на другия родител, но за това не съм сигурен дали е за всички или частен случай :y:
def34

Мнение от def34 »

В случай, че детето ще заминава в чужбина се иска писмено съгласие и на другия родител.
ssy81

Мнение от ssy81 »

Много ви благодаря за отговорите.
Детето живее извън България с апликанта. Другият родител е подписал декларация, че е съгласен детето да пътува извън България /безсрочна/.
Въпросът ми е, ще е необходима ли нова декларация, че др. родител е съгласен детето да живее в Канада?
Tnx :y:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

ssy81 написа:Много ви благодаря за отговорите.
Детето живее извън България с апликанта. Другият родител е подписал декларация, че е съгласен детето да пътува извън България /безсрочна/.
Въпросът ми е, ще е необходима ли нова декларация, че др. родител е съгласен детето да живее в Канада?
Съмнявам се някой друг освен имиграционните да могат да ти отговорят на този въпрос. Имам предвид, че според мен декларацията, която имаш е достатъчна, но има вероятност да ти поискат и нещо допълнително - те ще си кажат какво точно.
ssy81

Мнение от ssy81 »

Хадминистраторе, благодаря отново.
Ще поживеем, ще видим какво ще им хрумне.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

ssy81 написа:... Другият родител е подписал декларация, че е съгласен детето да пътува извън България /безсрочна/.
Щом е безсрочна и е по всички изисквания, т.е. стандартна форма, няма смисъл да ти искат друга освен наличната заверена от нотариус. Могат да ти искат и да измислят някакъв друг документ, но това ще е евентуално на втора ръка и то само, ако решат, че това не им стига като доказателство. :!:
ssy81

Мнение от ssy81 »

Благодаря Ивалин.
Това е добра новина, поне тази точка от изискванията е почти-преодоляна :y:
Публикувай отговор