Кой Локален офис на Имиграция Канада да избера?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
ssy81

Кой Локален офис на Имиграция Канада да избера?

Мнение от ssy81 »

Здравейте всички :hai:
Нуждая се от съвет кой офис на посоча за разглеждане на кандидатурата ми за Fеderal Skilled Worker имиграция в Канада.
Малко детайли - Живея в ОАЕ , на резидентска виза. Местния офис за ОАЕ е CIC Лондон .
Това ще ми е втора кандидатура , първата беше отхвърлена от същия. Служителя не открил достатъчно доказателства че съм Счетоводител. Сега ще прилагам допълнителни документи като д-во за по-богат и по-продължителен стаж.
Дали да посоча CIC Букурещ за местен офис този път? Струва ми се, че CIC Букурещ не е така натоварен. Все пак, българите и румънците имат шанс легално да работят из Европа, а на индийците Канада им е единствена възможност и кандидатстват с милиони, което прави процедурата по-бавна.
Или смяната на офиса може да изглежда подозрително?
По този въпрос, сайта на Канада имигрейшън казва следното Applicants for Permanent Residence
You must apply in your country of residence, your country of nationality or the country where you have been legally admitted for at least one year.

Очаквам мненията ви . Благодаря предварително.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Кой Локален офис на Имиграция Канада да избера?

Мнение от hadministratora »

Хм.... интересен въпрос!

Така както е написано, аз го разбирам, че избора е на кандидата. Личното ми мнение е, че няма да имаш проблеми само заради това, че преди си опитал в друго посолство.
ssy81

Мнение от ssy81 »

Хадминистраторе, благодаря за отговора.
И честито за визите ! Виждам че летите след 5 дни :)

Два пъти пиша коментар, и не се публикува.

Бях от нещастниците, които подадоха първоначални декларации между Февруари и Октомври 2008-ма. Тъй като длъжността ми е Счетоводител, СИО Сидни препоръча кандидатурата ми за по-нататъшно разглеждане.
Направих грешката да пренебрегна важността на служебните бележки от екс-и настоящи работодатели.HR отделите написаха , каквото пишат стандартно, но то не бе достатъчно за служителя на CIC.CIC изисква детайлно писмо, посочващо всички служебни задължения.Фирмите написаха времето, за което съм работила, заплатата и длъжността ми, а относно job descritpion не споменаха почти нищо. Кандидатурата ми бе отхвърлена на база, че не съм предоставила достатъчни доказателства че съм счетоводител.

Този път съм говорила с директните ми мениджъри, да включат детайлно описание на служ.задължения. Мога да приложа и други доказателства - копие на работна виза, копие на трудова карта, трудов договор, сертифициран от лейбър офис в ОАЕ и пр. /тук съм от 5 години/

Кое конкретно те навежда на мисълта, че отново няма да успея?

Благодаря предварително за отговора - ще ми е полезен.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

ssy81 написа:Кое конкретно те навежда на мисълта, че отново няма да успея?
:o :x Къде съм казал че няма да успееш?!?! До колкото виждам си разбрал грешката си и си взел мерки да не я повториш :)
ssy81

Мнение от ssy81 »

Благодаря. Ще продължавам да пиша из форума, когато имам нещо да кажа ;)
ПС - аз съм ж.р.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Съжалявам, но нямаше как да знам, а би било тъпо да приема, че всички счетоводители са жени ;)
ssy81 написа:...Служителя не открил достатъчно доказателства че съм Счетоводител...
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ssy81 написа: Applicants for Permanent Residence
You must apply in your country of residence, your country of nationality or the country where you have been legally admitted for at least one year.

Очаквам мненията ви . Благодаря предварително.
Бе така написано излиза че си свободен да аплайваш където искаш. Тоест и в Лондон и в Букурещ. Защо не изпратиш едно запитване до Букурещ? Така и така може ли при вас да аплайна, че съм българка.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Излишно е да се пита, да не говрим че е и излагация. Показва неспособност за четене и разбиране на официално публикувана и общодостъпна информация. Много ясно са си го написали хората, че кандидатът сам избира къде да подаде документите за имиграция. Първата възможност е според гражданството а втората според местопребиваването. При ворият случай условието е да има разрешен престой за пребиваване минимум 1 г. напред в дадената държава независимо от причините. Това е всичко.
Остава да се види бюрото по имиграция към кое посолство е оторизирано да издава визи за съответната държава, било то по гражданство или местоживеене, и да се подадат документите. В случаят след като има недоволство от посолството за държавата по местопребиваване следва документите да се подадат в посолството по гражданство (националност) т.е. в Букурещ. И няма абсолютно никакво значение къде и защо си подавал документите си преди. Ако човек се мести през някоя и друга година в различни държави би могъл да аплайва във всяка една от тях.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
ssy81

Мнение от ssy81 »

Линко и кил-ю , и на вас благодаря за отговорите.
Хадминистраторе, оценявам помощта ти и нямам намерение да се обиждам за пол :y:
Вече съм убедена , че не е проблем да избера Букурещ за местен офис. Сега остава да не махнат Счетоводител от златния списък на търсените професии, преди да подам документи. Или да променят инструкциите ретроспективно, както миналия път :worried:
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

ssy81 написа:...Фирмите написаха времето, за което съм работила, заплатата и длъжността ми, а относно job descritpion не споменаха почти нищо. Кандидатурата ми бе отхвърлена на база, че не съм предоставила достатъчни доказателства че съм счетоводител.
Този път съм говорила с директните ми мениджъри, да включат детайлно описание на служ.задължения...
Аз мисля, че е достатъчно ясно какъв е пола... :lol:, а Linko е 100% прав!!! Имаш право на личен избор, т.е. да избереш, да минат ли през Букурещ документите ти или не, но за отпадането на счетоводител от списъка не се притеснявай излишно. Счетоводители ще се търсят сигурно още доста време. Е, ти не разчитай на това, а просто действай светкавично и бързо ВАБАНК. Мисля, че си достатъчно запозната с процедурата и подготвена, за да успееш! Напред и УСПЕХ!!! :y:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

ssy81 написа:...Сега остава да не махнат Счетоводител от златния списък на търсените професии, преди да подам документи. Или да променят инструкциите ретроспективно, както миналия път :worried:
Аз, честно казано, се чудя как още не са променили инструкциите (38-те професии например). Очаквах да се случи в първите месеци на тази година, но те пък и още не са свършили...
ssy81

Мнение от ssy81 »

Хадминистраторе, чувал ли си слухове какви ще са промените? Дори да не е потвърдена информацията, давай я насам - помощта ти е оценена. :y:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Не съм чувал. Просто съдейки по това което съм чел от официалните източници сега е горе-долу времето по което може да се очаква промяна. Може и да няма :)
Публикувай отговор