Получена покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
bvutov

Re: Получена покана за виза

Мнение от bvutov »

Здравейте,

днес и ние получихме покана за визи. Дотук 1 година и 10 дни.

Успех на всички.
дидо

Мнение от дидо »

привет на всички от форума,ние вече сме с визи и ще летим в края на февруари
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Честито на всички с визи, дано и ние така скоро :party: , само един въпрос да не пускам нова тема, имало ли е накога, някои с проблем на медицинските или не дай си боже отказ поради здравословен проблем.
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Sliven

Мнение от Sliven »

Здравейте,

Обръщам се към онези от вас, които са изпращaли наскоро паспорти за визи до канадското посолство в Румъния като са използвали услугитe на Speedy.
Доколкото ми е известно, преди време беше възмоjно да се предплати за връщането на пратката, но в момента от oфиcите на Speedy твърдят, че такава услуга няма. Дори няма формуляр, в който да се попълни обратен адрес. Уверяват ме, че след като посолството слоjи визите в паспортите, ще попитат на кой адрес да ги върнат и тогава ще извикат Speedy, а заплащанетo за доставката ще се извърши при получаването й .
Няkой моjе ли да сподели скорошен опит, така ли протекоха наистина нещaта?
Мoите притеснения идват оттам, че имам спомени за постинги във форума, споделящи как румънците не могат да се ангаjират с пратка, за която не е предплатено и получават е-мeйли от Букурещ да се уреди плащането за да могат да им върнат паспортите....

Сливен
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Sliven написа:...Обръщам се към онези от вас, които са изпращaли наскоро паспорти за визи до канадското посолство в Румъния като са използвали услугитe на Speedy...
Аз мога да споделя сравнително скорошен опит (Октомври 2009) - не е със Спийди и за съжаление опита е горчив.
Изпратих нашите паспорти с Еконт. Струваше ми около 17 лв. и стигнаха за около едно денонощие директно от Русе в Букурещ. За връщането от Еконт ми дадоха румънски номер, при това в Букурещ. Аз написах номера с подробна инструкция, коя куриерска фирма да търсят, на кой телефон да звънят и дори уеб адрес им дадох. Естествено ги уверих че куриера ще приеме пратката за моя сметка. Когато станаха готови паспортите са ми ги изпратили с някаква световно неизвестна фирма, която дори няма собствен офис в Букурещ, а само партньори. Паспортите пътуваха почти седмица, минаха през Париж и не знам кой още голям европейски град и през София. Удоволствието ми струваше към 150 лв.!!!
Най-забавното е, че подателя от името на посолството беше българско женско име!!!

Не знам какво да ви посъветвам.... Това го споделям само, за да имате идея, че може и да не стане както искате.
batvesko
Обратна връзка:

Мнение от batvesko »

Sliven написа:Здравейте,

Обръщам се към онези от вас, които са изпращaли наскоро паспорти за визи до канадското посолство в Румъния като са използвали услугитe на Speedy....

Сливен
Здравей!

Ето как стоят нещата с нашите паспорти:
Отидох в офис на Speedy. Казах, че става въпрос за изпращане на паспорти до канадското посолство в Румъния. Те ми издадоха товарителница, в която вписаха адреса ни и телефон, и ни таксуваха за една посока. Тъй като не ми беше ясно какво следва от тук до връщането на паспортите попитах. Отговорът беше: Пратката пътува 2-3 дни до посолството, след това 2-3 седмици се изчаква посолството да сложи визите, изпращат обратно пратката на посоченият адрес (вписания в товарителницата) и когато дойде, се обаждат на посочения телефон и доставят между 9 и 14 часа. Заплаща се таксата за пратката.

ПП: Дата на изпращане 02.02.2010.
Веско и Галя
11.10.08 - DCS Виена
29.10.08 - Accuse de reception
09.06.09 - Entrevue de selection
14.07.09 - Документи Букурещ
29.07.09 - Баркодове
28.08.09 - Медицински
14.09.09 - Направени медицински
27.01.10 - Покана за визи
18.02.10 - Получени визи
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

А ако човек отиде на крак да му сложат визите, става ли за един ден или трябва да палаткува две седмици пред посолството!?
Аз си мислех ако ми дойде ред да се разходя до Букурещ но....
дидо

Мнение от дидо »

ние също използвахме СПИДИ и днес получихме обратно паспортите с визи.когато ги изпращахме само написахме в писмото че желаем да ни бъдат върнати със същия куриер с наложен платеж и адреса на който да бъдат доставени.паспортите са били доставени в посолството точно за един ден.използвайте услугите им,коректни са
Sliven

Мнение от Sliven »

Здравейте отново и благоадаря на онези, които споделиха опита си относно въпроса, който зададох. Ще направя както ме посъветвахте.
Гале и Веско, радвам се, че вече кандидаствате за визи! Страхотно!Стискам палци скоро да ги получите!

Сливен
Julia&Joro

Мнение от Julia&Joro »

KASTA7372 написа:Честито на всички с визи, дано и ние така скоро :party: , само един въпрос да не пускам нова тема, имало ли е накога, някои с проблем на медицинските или не дай си боже отказ поради здравословен проблем.
Проблем имахме с една епикриза на детето, която бях взела на прегледите (беше объркана от болницата :devil: ) и съответно доста ни забавиха, но всичко мина, направихме допълнителни изследвания във Варна по здравната каса, а не във Вита.

Speedy със сигурност нямат услуга за предварително плащане. Тук във форума някой беше публикувал писмо с искане паспортите да се върнат по Трансбалкан (Спиди в Румъния) и само си го копирах и преправих с моите данни. Ако някой желае ще поровя да го копирам отново в темата. Темата се казваше 'Пращане на паспорти със Спиди' или нещо от сорта.
demococcus написа:А ако човек отиде на крак да му сложат визите, става ли за един ден или трябва да палаткува две седмици пред посолството!?
Аз си мислех ако ми дойде ред да се разходя до Букурещ но....
Доколкото ми е известно има такава опция, паспортите се оставят в някаква кутия и пак си чакаш, не става за един ден. Нека някой по-запознат да каже.
batvesko
Обратна връзка:

Мнение от batvesko »

KASTA7372 написа:
Speedy със сигурност нямат услуга за предварително плащане. Тук във форума някой беше публикувал писмо с искане паспортите да се върнат по Трансбалкан (Спиди в Румъния) и само си го копирах и преправих с моите данни.
... и ние направихме така, но в самата товарителница си пише TRANSBALKAN SPEEDY express delivery service (логото на товарителницата). Мисля че това обезсмисля писмото, но както и да е - пратихме го!
Веско и Галя
11.10.08 - DCS Виена
29.10.08 - Accuse de reception
09.06.09 - Entrevue de selection
14.07.09 - Документи Букурещ
29.07.09 - Баркодове
28.08.09 - Медицински
14.09.09 - Направени медицински
27.01.10 - Покана за визи
18.02.10 - Получени визи
Аватар
str12

Мнение от str12 »

УУУУРРРРАААА,най-накрая получихме покана за виза :dance: :beers:
KASTA7372

Мнение от KASTA7372 »

Честито, но защо чак сега, по-късно подадохте до Букурещ, респ. по-късно направихте медицинските или те ви бавиха?
Chovek e tolkova golqm kolkoto sa golemi mechtite mu!
Аватар
str12

Мнение от str12 »

Пращахме допълнителни документи,защото мъжа ми е полицай.
Julia&Joro

Мнение от Julia&Joro »

str12 написа:УУУУРРРРАААА,най-накрая получихме покана за виза :dance: :beers:
Честитоооооооооооооооооо! :party: Много успехи на канадска земя!

Ние в петък си купихме самолетните билети.;)
Публикувай отговор