Спешно-съвет!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
SOULRIPPER

Спешно-съвет!

Мнение от SOULRIPPER »

Здравейте,
Историята е дълга, но на кратко:
През юни 2009 пристигнах успешно в Канада и си наех апартамент в Монреал и си задвижих документи и т.н.,но след около 2 месеца ми се наложи по спешност да се върна в БГ, понеже майка ми беше много зле и влезе в болница, а беше съвсем сама в БГ-вдовица с две деца в чужбина.
Та много се притесних и се върнах при нея с идеята да се върна след това обратно в Канада, когато се оправи.
За съжаление ,понеже много бързах си взех багажа и си тръгнах без да си преотдават наема на апартамента и не спазих поцедурата, мислех си ,че ще се върна до месец, но не стана така.Така загубих предплатените 2 месеца (като на новопристигнал)+ част от наема за текущия месец.
Оказа се освен това, че консиержите са ме поизлъгали (пак като новопристигнал-неинформиран), защото аз на практика пренаемах апартамента от едни гърци, а те ми съставиха нов договор за наем , а не сулокасион.
Въпросът ми е има ли някакви последствия и какви по отношение наемане на жилище в Квебек и Канада?
Ще мога ли да си намеря жилище в Онатрио, след като предполагам консиержите в МТЛ не са останали във възторг от спонтанното ми изчезване?

Моля някой ,ако има информация за тези проблеми да ми пише!!!!
Трябва скоро да се връщам в Канада, но може да се наложи да сменя дестинацията.
Още нещо-нали няма проблеми да вляза след няколко месеца отсъствие с PR карта или има някакви ограничения?

Благодаря предварително на всички, които звемат отношение по проблема ми!
rugby is the source
miteto
Модератор

Re: Спешно-съвет!

Мнение от miteto »

Няма никакъв проблем да си наемеш жилище в Онтарио. Естествено няма да можеш да ползваш препоръката от предишните наемодатели, ама голямо чудо - все едно за първи път стъпваш в Канада. Онези вече ще са преотдали апартамента и понеже са прибрали наема-депозит 99.99% няма да те "преследват" по никакъв начин. Аз мисля, че няма да имаш проблем за жилище и в Монреал, просто не споменавай че вече си бил под наем, защото ще ти искат референция. Don't worry за квартирата въобще!
Можеш да влезеш след няколко месеца отсъствие с ПР картата - и това не е никакъв проблем.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

И аз мисля че не би трябвало да имаш проблеми особено след като ще сменяш и провинцията..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

Благодаря Ви много и на двамата за отговора, много се радвам, че е така!Но....казвали са ми едни познати, че ако си "некоректен" наемател ще ти докладват името в Regie du logement du Quebec и едва ли не няма никога да можеш да си намериш къща в Квебек, това така ли е наистина?
Аз също мисля ,че те така или иначе прибраха доста пари от мен:)
И да, мисля да се заселя в друга провинция, понеже Квебек и МТЛ мноого ама много ми приличаха на родното БГ.
Още веднъж-благодаря за отговорите, ще се радвам да ми кажете и как седи проблема с Regie-то, ако имате инфо!
rugby is the source
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

SOULRIPPER написа:Аз също мисля ,че те така или иначе прибраха доста пари от мен:)
Всъщност те са очаквали от теб 12 наема а са получили само 2 (или 3). Колкото и да е важен твоят семеен проблем е несъществено, понеже те са свикнали да им пробутват ужасяващо покъртителни истории, когато наемателите решат да се местят преди да им е изтекъл наема.

Дали обаче са ти лепнали черна точка, и дали бъдещият ти наемодател ще те проверява обстойно е друг въпрос.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
dea

Мнение от dea »

SOULRIPPER, според мен при създалата се ситуация си постъпил като си предпочел да се погрижиш за майка си. Мисля, че вероятността да те съдят не е голяма. Ако имаш обаче документи от лекар/ болница, които да потвърждават, че майка ти наистина е била много болна, си вземи тези документи с теб на тръгване към Канада. Също така ако може да намериш някакви доказателства, че брат ти/ сестра ти/ по същото време не са били в Бг може да помогне ако стане нужда да се представят.
Ако авторът на темата не е против бих искала да попитам нещо.
Как се оформя договор на сулокатер?
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

На първо място, те самите не бяха коректни, понеже ми пробутаха нов договор с 20 долара по-висок наем от този, който е трябвало, и не са ми направили договор за сулокасион, понеже съм newcomer и страдах от липса на инфо по въпроса.
Това,че са ме излъгали ми го каза предишния наемател, каза ми на каква цена е бил нает апартамента и ,че е трябвало да подпиша договор за пренаемане, а не нов за 12 месеца и то на по-висока цена
Каза ми също да отида в Regie du logement и да си търся правата, че при такава ситуация дори мога да изкам прекратяване на договора, така че те си имаха нарушения.
За въпроса-как се оформя договор за пренаемане- пренаемането се прави само за срока до изтичане на основния договор, но това аз като новопристигащ не го знаех-имайте го предвид, че в канадко се лъже и маже както и в БГ.
Не мисля,че при условие,че те са злоупотребили с този договор трябва да умирам от страх,че чак да ме и съдят...малко пресилено звъчи като за нациска германия...
rugby is the source
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

"Излъгали" са те силно казано. $20 е нормално годишно увеличение. Това, дали е трябвало да ти направят договор за пренаемане, или за нов наемател е трябвало да бъде уговорено предварително. Предполагам че си го подписал без изобщи да погледнеш цифрите, което виждаш до какво води.
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

ablood, драги, това , че не си в настроение не означава, че трябва да се заяждаш по форумите, темата беше не за това какво е увеличението на наема , така че след като пишеш общи лафове с цел заяждане, по-добре се спри...
предполагам, че си някой от мега "успелите" имигранти ,които по цял ден седят в къщи на социал и си изливат злобата по форуми на роден език...
жив и здрав да си!
rugby is the source
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Никой няма да те съди, не се притеснявай. Да отидат до Regie du logement е голяма разправия и няма да го направят. В бившия ми блок е имало хора които са се изнасяли без да платят последния наем и част от мебелите, апартаментите бяха обзаведени, никой не ги е търсил. Още повече, че са ти взели предплата, на което нямат право в Квебек.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Philippo

Мнение от Philippo »

Никой няма да те съди. Кото дойдеш отново в Монреал, ми се одади да ти намеря апартамент. На Ablood не му обръщай внимание, но ако си търсиш работа, се обади на жена му.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Наистина SOULRIPPER
Има дни в които не трябва да ми се обръща внимание.
Извинявай. :handshake:
SOULRIPPER

Мнение от SOULRIPPER »

благодаря на всички за мненията!
Но както споменах нямам намерение да се връщам в Квебек, ще е Онтарио.
rugby is the source
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

SOULRIPPER написа:благодаря на всички за мненията!
Но както споменах нямам намерение да се връщам в Квебек, ще е Онтарио.
Лендлордовете в Онтарио нито се интересуват, нито имат връзка с Regie du logement. Плащаш си първи и последен наем както всички останали и си ОК. Понеже нямаш референции, ако много харесаш дадена квартира, а те се колебят да те одобрят, предлагаш им да им платиш още един наем (пред-последния) и повечето лендлордове са ок с предплатени 1-ви, 11-ти и 12-ти наем, дори да нямаш препоръки. Сега, има някои компании които са доста големи и държат много сгради, при тях може да има стриктна политика която не може да се прескочи - примерно без референции от предишни и писмо от работодател, кандидата не получава одобрение и точка. Тогава търсиш в друга сграда и пак нямаш проблеми.
Публикувай отговор