BC vs ON

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Павел
.

Re: BC vs ON

Мнение от Павел »

Ако живееш в ДТ, през моста и си за 20 мин. до сняг. Ако живееш в Норт Ван, за 10 мин. си до сняг.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Хайде да кажем между 2 и 4 часа, от местност без снаг, до такава със. Освен, ако не летиш с хеликоптер и те стоварват директно на пистата/пързаклата/полянката/площадката.
За 10 минути можеш да стигнеш от паркинга на съответната площадка до самата нея. :lol:
Това го реши, гледайки картите в Гугъл ли? Точно 10-15 минути ми трябват от излизането от гаража до слагането на ските на пистата в Grouse Mountain. До най-далечните писти в Cypress това време е не повече от 30 минути. Дори за Уистлър може да се каже, че максимум са два часа. Следващият път като решиш да ръсиш нещо подобобно, по-добре поне виж разсписанието на автобусите и съответно екстраполирай времето за ходене с автомобил. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

MrGeek написа:Точно 10-15 минути ми трябват от излизането от гаража до слагането на ските на пистата в Grouse Mountain.
:lol:
Нощем, при лошо време и то ако си в North-Van, нали.
Това е като апартаментите под наем - всички са на 5 минути от метрото. :tmi:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ablood написа: :lol:
Нощем, при лошо време и то ако си в North-Van, нали.
Това е като апартаментите под наем - всички са на 5 минути от метрото. :tmi:
Мдам, прав си. Толкова пъти съм го минавал този маршрут, че сигурно вече съм изгубил представа за времето, та трябваше някой от Монреал блеейки в Гугълмап да ме светне. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Веднъж четох една много интересна статия в Нешънъл Географик май беше, за едни доброволни спасителни служби във Ван. Хората-планинари си работят в даунтаун и като им звъннат тичат към колите, след половин час натоварени с екипировка отиват да спасяват разни паднали в пропасти и снегове :o . Много екстремно, но и ужасно красиви снимки имаше към статията :rock: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павка, Гиик, вярвам ви. Не исках да се заяждам, просто 10 минути ми се стори доста преувеличено, като знам колко народ се изсипва към тези места в хубаво време.

Извинявам се.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

С малко зъкаснение отговарям в темата защото съм новобранец.

Живял съм 3 години в Торонто и 7 във Ванкувър, но от 10 години не живея в Канада, макар че Юли 2009 бях във Ванкувър за 2 седмици..

Като цяло аз предпочитам Ванкувър... То всичко е индивидуално но има места в които човек се чувства добре и на мястото си от самото начало... Така се чувствах аз във Ванкувър... И да любимото ми място е около Инглиш Бей с палмите и Стенли Парк, Винаги съм живял в уест енд.. Едиственият му недостатък е че е малко пренаселено с гейове но те обикновено си падат по хубавите неща, така че не можем да ги виним..

......................

Торонто обаче е малко по-колоритен и има за всекиго по нещо... също така има доста силно европейско влияние по отношение на мода и музика... Във ванкувър са малко селяни в това отношение.. Но това не е очевадно.... Само хора със специфични вкусове и предпочитания като мен може да го забележат, но това са дребни кусури...
Като цяло ако можеш да си го позволиш да живееш във Ванкувър... Си заслужава..

И двата града са добри, зависи кой какво търси...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Мен в ДТ фаготите изобщо не ме притесняват - даже са ми донякъде забавни. Виж при бъмовете няма нищо забавно. Ако могат тях да разкарат перманентно, а не само за олимпиадата, ще е супер, обаче няма да стане. Политиците и промитите канадски мозъци си ги обичкат много.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павле никой не ги обича но е политически некоректно да се каже..
Бъмовете винаги са си били там, дори мога да ти кажа че ийст Хейстингс в момента изглежда много "по-приветливо" от колкото по мое време когат изглеждаше като гето..
Като бяхме през Юли във Ван, казах на съпругата че ще и покажа и грозната част/страна на града и минахме през даун таун ийст сайд.. Учудих се като видях че изглежда доста по-различно от преди..

Това според мен е война която няма как да се спечели ... Сега кмета иска да прави подслони го гледам но ако го направи ми те от цялата страна бъмовете ще се изсипят в БК... То не че сега не го правят но ще бъде в още по промишлени количества... Бъмовете и дрогата са злокачественият рака на Ван.. за съжаление...
...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Vitosha

Мнение от Vitosha »

Californian написа:и по-точно Ванкувър вс Торонто:-)

Ще съм благодарен за сравнения, за възможност за работа, живот, и каквото се сетите между двата града.

И последно ще потвърдите ли това което пише в уикито за Ванкувър, минимално средните температури целогодишно не са отрицателни, дори имаше снимки с палмички във Уикито на Ванкувър. И един познат колега ми каза, че това е Калифорния на Канада. Т.е вярно ли, е че климата е доста по-хубав от Торонтския?
Също така не толкова натрупано с человеци както 401 в ръш ауър(ужас) също така по-чисто, въобще казаха ми, че Бритиш Кълъмбия бил най-хубавия щат в Канада, вярно ли е това?

1.) Има палми, сняг има 4-5 дена през януари само, но през зимата вали
дъжд непрекъснато, много е тягостно. Ако имаш пари климата няма
значение.
2.) Задръстванията са подобни, особено ако живееш на северния бряг.
Ако не ходиш на бачкане от-до, задръстванията нямат значение.
3.) Ванкувър е по-скъпо, но и доста по-зле платено от Торонто, поне за
компютурните професии. Наемите и в двата града са наполовина по-ниски
от тези в Калифорния и по правило влкючват отоплението и водата, а често
и тока, всичко останало е с към 50% по-скъпо.
4.) Ако имаш калъчка стой си в Калифорния - повече пари при по-ниски цени,
а и американците не са дребнави като канадците.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Бъмовете навсякъде са еднакви,- не искат и да чуят за приюти, защото там алкохола и наркотиците са забранени. В LA - дт на 4-та улица живеят в кашони, въпреки че приюти наоколо има няколко.
Във Ван през декември за около 2 седмици през нощта темперетурите паднаха под нулата и кметството взе решение полицията принудително да разкарва бъмовте от улиците и да ги настанява в шелтери. Веднага се намериха няколко организации да кажат, че това е нехуманно и че бъмовете имат право да живеят както си искат. Съответно полицаите клекнаха и спряха да ги гонят. Във връзка с това четох поместени във Ванкувър Сън мнения на читатели - от 15-тина мнения, само едно беше написано от нормален човек, който казваше да изпратят всичките бъмове в Юкон - там да си се дрогират и вият нощно време до насита. Всички останали моронски мозъци ги защитаваха.

Витоша, написал си доста глупости за задръствнията и цените в Калифорния и Ванкувър.

Не ми се спори надълго и широко, само ми кажи, в коя част на Ван има по-голямо задръстване от това по 10-ката или 405 в ЛА?

За цените на наемите - аз не бих се наел да сравнявам наемите м/у ЛА и Ван, ти си седнал да обобщаваш за цяла Калифорния.

Като малък пример погледни първата попаднала ми пред очите обява в Крейгс лист:

http://losangeles.craigslist.org/wst/ap ... 14863.html

Ако случайно не знаеш, Редондо Бийч е едно много приятно място, на по-малко от 30 мин. южно от ЛА, на брега на океана, както подсказва името.

Искам да ми намериш обява за двустаен в голям Ванкувър, на половин блок от морето за $825! Защо все си мисля, че ще намериш, ама за поне 1825.

Също така ми кажи, кое всичко останало е с 50% по-скъпо във Ван?

Мога отговорно да заявя, че плодовете и зеленчуците във Ван са по-качествени и по-евтини. Пак малък пример - За 15 год в ЛА един път не намерих хавайска папая - докарват само безвкусни мексикански боклуци. Тук на една сергия на 20 метра от нас има хавайски, които са дори и по-евтини.
Vitosha

Мнение от Vitosha »

> Витоша, написал си доста глупости за задръствнията и цените в Калифорния
> и Ванкувър.

Нали, ти знаеш по-добре ?

> Не ми се спори надълго и широко, само ми кажи, в коя част на Ван има по-голямо
> задръстване от това по 10-ката или 405 в ЛА?

През моста през Стенли парк отнема към 1 час. По #1 до Бърнаби също е зле.
За ЛА не говориме - там е най-лошото в света.

> За цените на наемите - аз не бих се наел да сравнявам наемите м/у ЛА и Ван, ти
> си седнал да обобщаваш за цяла Калифорния.

Какво в Калифорния имам пред вид е по силите на човек със около средна
интелигентност да се сети.

> Искам да ми намериш обява за двустаен в голям Ванкувър, на половин блок
> от морето за $825! Защо все си мисля, че ще намериш, ама за поне 1825.

Едностаен във Западен Ванкувър на 150 м. от морето $950 барабар с
отоплението и водата. Подобен в ЛА е $1750, без да е до водата.
Говоря за сравними сгради - хубав кватрал, висока бетонна сграда.

> Също така ми кажи, кое всичко останало е с 50% по-скъпо във Ван?

Пиене, бензин, транспортни билети, храна ( без зарзавата, той е по-евтин в Канада )
книги, коли, къщи и т.н.
Примери:
бг. овче сирене - $17 срещу $9, кашкавал балкански: $24 срещу $12.
Къщите( от статистиката): за Канада средно $350000, за САЩ $220000
Колите: канадците се напъват да купуват от САЩ и да внасят, Канада гледа
да прави спънки; разликата е около 15%

> Мога отговорно да заявя, че плодовете и зеленчуците във Ван са по-качествени
> и по-евтини.

Това го уточнихме като еднинственото изключение.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павел написа:Ако живееш в ДТ, през моста и си за 20 мин. до сняг. Ако живееш в Норт Ван, за 10 мин. си до сняг.
И в същото време:
Vitosha написа:През моста през Стенли парк отнема към 1 час. По #1 до Бърнаби също е зле.
Това ми напомня на Бай-Ганювците, които се хвалят как колите им харчели 6-7/100, ама като дойде време да се дели бензин с някой изведнъж реалния разход скача на 10 :D
speedy

Мнение от speedy »

ablood написа:
Павел написа:Ако живееш в ДТ, през моста и си за 20 мин. до сняг. Ако живееш в Норт Ван, за 10 мин. си до сняг.
И в същото време:
Vitosha написа:През моста през Стенли парк отнема към 1 час. По #1 до Бърнаби също е зле.
Това ми напомня на Бай-Ганювците, които се хвалят как колите им харчели 6-7/100, ама като дойде време да се дели бензин с някой изведнъж реалния разход скача на 10 :D
Те говорят за съсвем различни неща. Северен Ванкувър е в полите на планината, та затова бързо се изнасят нагоре.

А това дето е един час е в посока даунтаун, в 8 часа сутринта, когато ванкувърци отиват на работа.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Витоша,

Май започнахме да сравняваме чушки с картофи.

Да не сме сравнявали трафика във Ванкувър и ЛА, а да сравняваме Ванкувър с Палм Дезърт, Калифорния.

През моста през Стенли парк отнема не по-вече от половин час и то сутрин около 8 - САМО в посока Стенли парк и вечер около 5 в обратна посока. Задръстванията в ЛА почват сутрин в 7 и свършват вечер след 10, в целия град, не само в изолирани участъци като Лъвов мост във Ван. Като си говорим за мостове, я кажи колко време отнема да минеш сутрин и вечер примерно по Голден гей(т) или Бей бридж в Сан Франциско?

Дали по 1 до Бърнаби е токлова зле колкото по 10 или 405 в ЛА? Да не говорим, че до Бърнаби не е задължително да избереш 1-цата. В ЛА нямаш никаква алтернатива на фриуейа – нито по Сънсет, нито по Санта Моника бул, нито по Венис, нито по Сепулведа.... Всичко е един огромен паркинг лот.

Аз ти давам КОНКРЕТЕН пример за ДВУстаен апартамент, ти ми цитираш някакви измислени цифри за ЕДНОстаен. Дай конкретен линк с обява!!! Тук трябва да се извиня, че отоплението :) не влиза в калифорнийските наеми.

Цени на билети в ЛА – примерно 1.25 на ВСЯКО качване. Имай предвид, че цените специално в ЛА са занижени, за да се стимулира пътуването с градски транспорт, предвид огромните задръствания.

http://www.metro.net/riding_metro/rider ... g_fare.htm

http://www.metro.net/riding_metro/rider ... are-02.htm

Според теб 50% ли е по-евтино?

В Костко 1 кг сирене, 100 пъти по-добро от българското е $11.

Вярвам ти, че алкохола в Щатите е по-евтин, но дали с 50% не мога да кажа, щото не пия.

Значи разликата в цените на колите от 50% стана на 15. Нали всичко останало беше с 50% по-скъпо в Канада?

Като сравняваш цени на жилища, сравнявай Санта Моника, не Детройт със Западен Ван.
Публикувай отговор