Въпрос за католическо училище

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Re: Въпрос за католическо училище

Мнение от miteto »

anxeli написа:Но вижте как е, какви деца учат (в тези които съм виждала са предимно филипинчета), как изглежда отвътре, какво ще им преподават ...
Може да изглежда евтино и стриктно, но съм чувала че искат доста дарения постоянно и разходите не са по-малки. Освен това си помисли дали искаш да пълнят главата на детето ти с глупости от толкова малко ...
Едни приятели се принудиха да търсят начини да местят детето от public в catholic, защото в техния район в публичното над 70% от физиономиите бяха с цвета на нощта (с всички последствия произтичащи от този факт). Чаршафосани, пакита, африкан-американ и т.н. НЕ записват децата си в католически училища - интересен факт за който са му интересни подобни факти ;)

bg2009, все пак няма ли да кажеш за кой район става въпрос, така че и други хора които четат темата да са наясно с изискванията на борда в твоя район?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Африкан-американ са точно там, иди във френч католик училището на ул. Изабела - даунтаун, даже не са американ, всичко е от айвъри кост и хаити.
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Аз мислех, че тия от Хаити практикуват Вуду, не католицизъм :D Както и да е, никога не съм виждал френско католическо училище така че не знам кви учат там, аз говорех за английските. А под "африкан-американ" имах предвид един определен тип прекрасни младежи, които се въдят в райони като Jane&Finch които от малки практикуват древното изкуство на продажба и употреба на развеселяващи вещества.
В крайна сметка в каквото и да е училище да се записват децата е добра идея да се иде и да се види на място кой учи там, като как изглеждат родителите които прибират децата и т.н. Ако да речем ги прибира някой фен с дънки увиснали до коленете, който излиза от Chrysler 300 с тъмни стъкла и хромирани джанти и героя има златен ланец 4 кила и да речем ако се разминавате нощно време на улица без осветление може и да не го забележиш - работата е ясна!
Друга изненада би било да си мислят - католическо училище е мноо яко и после да се цопнат във въпросната Изабела заедно със съученици Marie France the Voodoo Queen и Ismael Mamadou the Zulu Chief :rofl:
htris

Мнение от htris »

Като погледнем реално какви има около нас и ще си направим извода,че процентно такива има и в училищата.Повече от 50% са цветни,тогава какво искаме в училищата да няма?Няма такова дето да няма.И тук вече си идваме на думата,че е важно кой и какво преподава в тях,а дали детето ще възприеме добри или лоши маниери зависи от ценностната му система,която са му създали в къщи.Със сигурност се знае,че обществените са зле,просто пазят децата да не са на улицата и да не си извадят очите с моливите,но нищо повече.И още по зле ще става по добре познат сценарий,който започва с пътищата,минава през болниците и пенсионерите и завършва знаем как.Работата и живота с малцинствата не са толкова страшни,опита показва,че те не се мешат.Здраво са им вкоренени инстинктите.Има малки изключения все пак,но редки.Колко години живеем между разни и белия си остава бял,а черния черен.Но ваша работа е да си възпитавате децата,не чакайте училището да го направи вместо вас.Децата се възпитават на всички хубави неща в къщи с личен пример.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Жени написа:... Работя в училище за деца с аутизъм и миналата година асистирах едно от децата в масово училище на YCDSB и съм питала учителката точно това. Отговорът й беше, че детето трябва да е от католическо семейство. А също се интересувах дали могат да работят там некатолици. Отговорът беше НЕ. Не мога да подктепя думите си с текст или линк. Това е просто, което знам. ;)
Вярвам ти!
Най-вероятно е искала да ти откаже (много съм мнителен, нали ]:) ). Такива въпроси трябва да се отправят директно на директор или заместник директор на католическо училище. Това е, което знам :)
Жени

Мнение от Жени »

Какво да ми откаже? Нито съм искала да си записвам детето там, нито да работя там. Просто я питах от лубопитство! ;)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Жени написа:Какво да ми откаже? Нито съм искала да си записвам детето там, нито да работя там. Просто я питах от лубопитство! ;)
А тя как те е разбрала, че питаш от любопитство или, че имаш нещо в предвид, за да питаш :) :) :)
Жени

Мнение от Жени »

Ами познаваме се добре с учителката! Вяка седмица по 1 ден съм в класа й и асистирам дете там. Та знае какво точно я питам! :D
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Жени написа:Ами познаваме се добре с учителката! Вяка седмица по 1 ден съм в класа й и асистирам дете там. Та знае какво точно я питам! :D
Колко добре се познавате? Излизате ли заедно да пиете кафе или да пазарувате в извън-работно време? Или всичко се свежда до хладни работни отношения в една контролирана тъжна среда ... :)
Koko написа:... Non-Catholic children of non-Catholic parents are not eligible for admittance to Toronto Catholic District School Board elementary schools.
TCDSB secondary schools are open to all students residing in the City of Toronto.
Non-Toronto students, who are residents in Ontario, may be admitted to TCDSB secondary school without payment of a fee if there is space available.
И за какво училище става дума в темата elementary или secondary :drunk:
miteto написа:... Няма значение какво проповядват или какво ти и Занзибара мислите че е правилно и логично - други вероизповедания не могат да учат там. ...
В Отава явно е по-либерално. Наистина няма значение какво мисля, че е правилно или логично, по темата. В случая просто знам ...
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Аз ще споделя моя опит..незнам колко релативен е, защото според мен зависи за коя провинция говорим и най-вече каква е политиката на училището..

Живеем в Калгари, АВ, синът ми ходи в католическо училище, но всички сме православни и още повече нямаме кръщелни свидетелства.
Минахме интервю за прием, но училището според мен приемаше и не-католици..стагнация на пазара, няма деца..
Единственото поставено условие беше, че ако иска да продължи в Grade 1 и се появи католик, синът ми губи право, а другото дете заема мястото..
Ситуацията се промени доста, след като се оказа, че местния католически дистрикт или каквато име там организацията се опита да затвори училището с довода 'няма деца, няма рентабилтност, т.н.'
Слава Богу, ние родителите се преборихме и сега училището е с малко по-различен статут.. пак е католическо, но обслужва т.нар. working area на Калгари, т.е. близо е до даунтаун и родителите са улеснени да оставят детето си в училище и след това лесно да си го приберат.. т.е. приемат се вече и не-католици..
Предполагам, че това е малко по-специфичен случай, но все пак е опит и ако някой иска да се пребори детето му да учи в такова училище, не защото е католическо само, а защото е преценил, че училището си заслужава, но има вариант да бъде спрян заради 'вяра'..с удоволствие ще споделя повече..
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

и при нас няма проблем детето да ходи и ходи в католческо училище и то не за друго ходи там а защото е най-близо и има други българчета там.Всички сме православни.
Аватар
Aribu
Изгонен от форума

Мнение от Aribu »

Напипва се пътя :)
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".

http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Публикувай отговор