Едно отлично мнение по темата. Поздравявам автора за стила и посочения източник.
Световната здравна организация е наистина институция която вдъхва респект.
При други обстоятелства бих оттеглил твърдението си, че ГМО храните причиняват алергии.
Обаче да видим. Не бяха ли съвсем наскоро съветници на СЗО разследвани за това че като такива обявиха пандемията от свински грип, а в същото време са били на заплати от фармацевтичните компании? Според JP Morgan компаниите са получили между 7 и 10 милиарда евро от тази пандемия.
Дори и никога да не се докажат тези твърдения, наличието им хвърля петно върху СЗО.
Другото което е, хубаво казват че са използвали протоколи за тестове, но аз съм любопитен например какво включват тези протоколи. Не смятам, че са правили опити с хора, и не смятам че някакви тестове в лаборатория могат реално да отразят ефекта от използването на ГМО. За да се каже че няма никаква опасност трябва да минат много години употреба на ГМО и тогава да се види ефекта върху хората.
anxeli написа:
Мисля че леко смесваш кросполинацията с хвърлянето на семена, което идва чак след това. Ако оцветеното в червено твърдение е вярно, то тогава какво го бърка фермера колко семена адска царевица ще паднат в неговата нива, нали не дават втора реколта, най-много да понаторят, non
Фейо, отново не успяваш да хванеш идеята нито на микро нито на макро ниво.
Хибридните семена, които не дават реколта не се отлеждат само в някаки специални лаборатории.
Те се получават и на открито, когато имаш една нива с ГМО и една с биологична култура и те се смесят.
Вследствие на другата година реколтата на фермера ще бъде в някакви проценти неспособна да се използва за засяване.
Виж сега ще ти дам друг пример който по-лесно ще разбереш.
Представи си например 100 двойки мъже и жени.
От тях на другата година би очаквала 100 бебета.

Обаче в групичката идват 30 гея и отмъкват половинките на жените

. Вследствие на това нагодина реколтата намалява с 30%.
Сега в мащабен план този закон които се готви ще вкара на Българска земя компании като Монсанто.
Съвсем случайно ще почнат да се откриват реколти в които ще има ГМО семена и се почва съдебна битка.
Монсанто срещу дребния производител в български съд ...Кой печели?
Да познахте
И земеделеца вече или купува само семена и пестициди от Монсанто или престава да бъде такъв.
В резултат след N години в България няма да можеш да си отгледаш едно биологично доматче в двора.
Аз лично ти се възхищавам на това че ГМО храните не те вълнуват при толкова много неясноти около тях и липсата на дълготрайни проучвания. Така предполагам опитваш да увериш съзнанието че всичко е наред. Твоя си работа.
Съжалявам че мислиш че няколко платени депутата никои не може да ги спре. Когато хората са се организирали и ясно са показвали че нещо няма да се толерира правителства са падали, какво остава за някакъв си закон.
На блъди и компания искам да кажа че хората, на които не им пука какво плюскат, стига масата да е пълна ми навяват асоциация с едни животни които старателно ги обгрижват цяла година и ги хранят обилно, докато един ден ....
Честита Коледа
В техния случаи това ще са последиците от невнимаването какво има на масата.
Хайде че стана дълго. Весел викенд на всички.