BC vs ON
Re: BC vs ON
Не знам какво точно е хубав климат. Ама явно в Канада най-хубавият климат е в Бритиш Колумбия, защото няма извращения от рода на -50 в Едмънтън тази зима, а че е облачно и вали - да, така е.
Това е защото сте кацнали на селския терминалprace написа: Leaf Не го приемай толкова лично това Торонто (ама летището е малко и селско)

Имаме и по-хубави и нови, всъщност летището е огромно,виж му картата на гугъл, но няма нужда да го разглеждате толкова ако не ви трябва, летище като летище. Аз пък на Шарл деГол тази година такава порутения и селяния видях докато се домъкнем до нашия терминал за Канада, мъка

Циганите - на Сатурн !
Ама какви са тези едни селски други градски терминали дето ги имате.
Я елате в Оттава да видиете как всички са VIP терминали щото постояно дипломати пристигат и заминават да не говорим че през ден държавни глави на офицаилни посещения в Оттава идват.
Я елате в Оттава да видиете как всички са VIP терминали щото постояно дипломати пристигат и заминават да не говорим че през ден държавни глави на офицаилни посещения в Оттава идват.

Не знам на кой терминал съм кацнала. Пътувахме от Амстердам до Торонто с KLM.
От Амстардамското летище изведнъж като се озовеш на Торонтското разликата е огромна и затова ми се видя малко и провинциално. Но това не трябва да обижда българите, които живеят в Торонто. Те не са строили летището, нито пък нито пък контролират трафика...
От Амстардамското летище изведнъж като се озовеш на Торонтското разликата е огромна и затова ми се видя малко и провинциално. Но това не трябва да обижда българите, които живеят в Торонто. Те не са строили летището, нито пък нито пък контролират трафика...
- optics
- Модератор
Забелязал съм че българите като няма за какво да се карат и почва - София срещу другите, селяни-граждани, или чисто просто - абе вие там сте големи кретени, а при нас сме най-красиви, умни и т.н.
Тая тема е напът да тръгне натам.
Иначе факт е че Ванкувър ми хареса повече когато го видях за първи път (спрямо Торонто когато го видях за първи път). Но ако човек има време (и кой да му показва) - може да намери и много чудесни местенца в Торонто. (Както и не дотам чудесни във Ванкувър - например прехваленият Ванкувърски чайна таун, за мен е една дупка).
А па големината на летището и селския му вид, ептен нищо не означава. И нашето (YYJ) е селско. Кахулуи (OGG) е още по-селско, ама ако веднъж го видиш, ще искаш пак.
Айде наздраве.

Тая тема е напът да тръгне натам.
Иначе факт е че Ванкувър ми хареса повече когато го видях за първи път (спрямо Торонто когато го видях за първи път). Но ако човек има време (и кой да му показва) - може да намери и много чудесни местенца в Торонто. (Както и не дотам чудесни във Ванкувър - например прехваленият Ванкувърски чайна таун, за мен е една дупка).
А па големината на летището и селския му вид, ептен нищо не означава. И нашето (YYJ) е селско. Кахулуи (OGG) е още по-селско, ама ако веднъж го видиш, ще искаш пак.
Айде наздраве.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Това за "некъпаните американоканатски реднекси" беше шегата на деня.
Европа е мястото, където обичат да пестят от електричество и вода.
Prace,
не го приемам лично. Само дето след 7 часа полет всичко ти е криво и непознато, съответно не го харесваш. Да не говорим, че сигурно сте видяли само изхода за пристигащи на най-стария терминал на летището. Както казах за вкусове и субективни впечатления не се спори.

Европа е мястото, където обичат да пестят от електричество и вода.

Prace,
не го приемам лично. Само дето след 7 часа полет всичко ти е криво и непознато, съответно не го харесваш. Да не говорим, че сигурно сте видяли само изхода за пристигащи на най-стария терминал на летището. Както казах за вкусове и субективни впечатления не се спори.

- optics
- Модератор
Тъкмо обратното на батето - като кацнах в Калгари на връщане от България през Франкфурт (където трудно се намира място за сядане) и ми се стори много по свойско, че и "родно".
После даже го снимах града от горе и пуснах снимка във форума.
После даже го снимах града от горе и пуснах снимка във форума.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- Californian
Доц Дочев, хващам се за теб, че си последен, но към всички:Доцент Дочев написа:ха,ха,лицемери,друго не мога да кажа.
Хора аз не исках само летищата да сравнявате.
И не мога да разбера какво не ви харесва на Пиърсън май беше Торонсткото, ми на мен много си ми харесва Торонтското летище. Сигурно и Ванкувърското и въобще всяко летище си ми харесва на мен, но явно защото обичам да вдигам самолета, хахахха

Радвам се, на всички писали ми по темата и благодаря ви на първо място.....
Някой знае ли кога почва олимпиадата във Ванкувър?
така де да гледам да съм там за нея?

- Californian
prace написа:Аз не съм бил в Торонто, а само на летището. Това за пазара Георги Кирков ми го казаха, защото имаха предвид циганията явно.
Хей Prace, извинявам се за глупавия въпрос дано не разсърдя някой модератор,
но ме объркваш, понякога пишеш в женски понякога в мъжки род? Не че има значение, но мъж или жена си?

Жена съм, ама се обърках с това "бил". Забравих да се поправя.
Олимпиадата започва на 12 февруари ако не се лъжа.
Олимпиадата започва на 12 февруари ако не се лъжа.
Чак сега разбрирам, защо два дни след като се върнах със самолета от Отава, някой ми беше лепнал дипломатически номер на колата.
А Хъл вижда толкова често дипломати, защото сигурно е онзи Стоянов с хот-дог количката срещу парламента.
А Хъл вижда толкова често дипломати, защото сигурно е онзи Стоянов с хот-дог количката срещу парламента.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
За климата сам си видял. Във Ванкувър има палми на открито, в Торонто не.
И сигурно под BC-ON, имаш предвид районите около Ванкувър и Торонто, а не сравнения Форт Нелсън-Капускейсинг.
За начало виж кои са големите фирми и организации, които дават работа на хората и на двете места. По-малките бизнеси често пък са свързани с големите.
Това ще те ориентира къде са възможностите в твоята сфера.
Canada's Largest Employers By City
За начина на живот мисли като Торонто=Чикаго, Vancouver=Seattle.
И сигурно под BC-ON, имаш предвид районите около Ванкувър и Торонто, а не сравнения Форт Нелсън-Капускейсинг.
За начало виж кои са големите фирми и организации, които дават работа на хората и на двете места. По-малките бизнеси често пък са свързани с големите.
Това ще те ориентира къде са възможностите в твоята сфера.
Canada's Largest Employers By City
За начина на живот мисли като Торонто=Чикаго, Vancouver=Seattle.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Ако във Ван или околията до около 50 км от него ти дават 5к и нагоре - за там си.Californian написа:и по-точно Ванкувър вс Торонто:-)
Ще съм благодарен за сравнения, за възможност за работа, живот, и каквото се сетите между двата града.
И последно ще потвърдите ли това което пише в уикито за Ванкувър, минимално средните температури целогодишно не са отрицателни, дори имаше снимки с палмички във Уикито на Ванкувър. И един познат колега ми каза, че това е Калифорния на Канада. Т.е вярно ли, е че климата е доста по-хубав от Торонтския?
Също така не толкова натрупано с человеци както 401 в ръш ауър(ужас) също така по-чисто, въобще казаха ми, че Бритиш Кълъмбия бил най-хубавия щат в Канада, вярно ли е това?
Не случаино по на юг е по населено от севера.
Сигурно има и хора дето кучия студ им харесва ......... но в общия случаи на топло е по добре.
Относно човеците около Ван - Ами едно време-да кажем 30-40години назад - между Съри и Ван е имало ниви ама сега караш само в града - кат минеш едикое си кръстовище и си в другия град.
На един правоъгълник 100х 50 км има около 2 милиона което е все още Ок ако че има 2-3 магистрали само .
Последно промяна от bp_de на Сря Яну 20, 2010 8:07 am, променено общо 1 път.
Разбира се, че не е зле - в София в правоъгълник 10 на 5 км има почти 2 мил. и без нито една магистрала.
А Кръвната група да си павира двора, ако иска децата да не се калят.
Когато температурата е -20-30, пак ли ходите с децата на заледената река?
В Южна BC децата си нямат заледена река, но ледени пързалки колкото щеш. До нас има една на 4 мин пеша.
Ако пък искаме сняг, в зависимост от това в коя част на Ван живеем, отнема от 10 до 40 мин. да отидем до планина със сняг.
А Кръвната група да си павира двора, ако иска децата да не се калят.

Когато температурата е -20-30, пак ли ходите с децата на заледената река?
В Южна BC децата си нямат заледена река, но ледени пързалки колкото щеш. До нас има една на 4 мин пеша.
Ако пък искаме сняг, в зависимост от това в коя част на Ван живеем, отнема от 10 до 40 мин. да отидем до планина със сняг.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- ablood
- Обратна връзка:
Хайде да кажем между 2 и 4 часа, от местност без снаг, до такава със. Освен, ако не летиш с хеликоптер и те стоварват директно на пистата/пързаклата/полянката/площадката.Павел написа:Ако пък искаме сняг, в зависимост от това в коя част на Ван живеем, отнема от 10 до 40 мин. да отидем до планина със сняг.
За 10 минути можеш да стигнеш от паркинга на съответната площадка до самата нея.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.