Стаж в канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Аватар
Blake_rsh

Стаж в канада

Мнение от Blake_rsh »

Здравейте, тази година замислям да ходя на технически стаж в Канада поразрових се в нета и намерих тази агенция която ми изглежда обещаваща. Някой използвал ли е тази агенция. Имате ли наблюдения, коментари? Или бихте ли ми препоръчали някоя агенция.
Аватар
Koko

Re: Стаж в канада

Мнение от Koko »

Blake_rsh написа:Здравейте, тази година замислям да ходя на технически стаж в Канада поразрових се в нета и намерих тази агенция която ми изглежда обещаваща. Някой използвал ли е тази агенция. Имате ли наблюдения, коментари? Или бихте ли ми препоръчали някоя агенция.
За въпросната агенция не бях чувал до сега, но си мисля че проблема не е само до агенцията. По скоро се питам кой канадски работодател би тръгнал да наема стажанти от чужбина за временна работа при условие че в момента и в Канада ситуацията на трудовия пазар не е добра, отделно че за лятна работа има достатъчно студенти в канадските университети, плюс новодошлите имигранти търсещи каквото и да е работа.
Всъщност какво се разбира под технически стаж?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Blake_rsh написа:... Имате ли ... , коментари?
От сайта на агенцията [http://www.new-century.org/index.php?p=10]:
Виза се получава от канадското посолство в Букурещ. Постъпки за виза могат да бъдат направени чрез почетното консулство на Канада в София.

От сайта на Министерство на външните работи на Република България [http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=c ... Itemid=409]:
С нота от 1 октомври 2009 година Посолството на Канада в Букурещ уведоми Министерството на външните работи на Република България за изтичане на мандата на г-н Левон Хампарцумян в качеството му на почетен консул на Канада в България.
Дейностите, осъществявани в офиса на Почетното консулство на Канада в София, ще бъдат прекратени през преходния период, до избирането на новия почетен консул на Канада в България.

Аз не намерих информация, че дейността на Почетното консулство на Канада в София е възобновена.
Ако съм прав, то тази агинция не си е опреснявала част от сайта (поне тази, която те интересува) от поне три месеца.
Blake_rsh написа:... бихте ли ми препоръчали някоя агенция.
Не знаех, че има такава програма и за Канада.
Познавам двама човека, които са били в САЩ. Те биха могли да споделят коя агенция са ползвали за САЩ.
Познавам шефа на една агенция, но тя не предлага Work & Travel за Канада.

Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Koko написа:

За въпросната агенция не бях чувал до сега, но си мисля че проблема не е само до агенцията. По скоро се питам кой канадски работодател би тръгнал да наема стажанти от чужбина за временна работа при условие че в момента и в Канада ситуацията на трудовия пазар не е добра, отделно че за лятна работа има достатъчно студенти в канадските университети, плюс новодошлите имигранти търсещи каквото и да е работа.
Всъщност какво се разбира под технически стаж?
Мисля, че става въпрос за Internship и Co-op(не знам как е на френски). Фирмата-посредник не я знам, но винаги са ми били странни хора, които се надяват някои друг да им свърши работата.
Колкото и странно да изглежда доста от големите фирми дори и при тази икономическа ситуация наемат млади специалисти и имат обявени места за Internship. Нормално е, те могат да си позволят да гледат по-далече от носа си.
Отделно има и неплатени такива места.
Blake_rsh , ако дори само ти осигури мястото без всички други чудесии дето ги обещава фирмата си заслужава 260 евро дето ги искат. Аз поне не се сещам как може да го направят. :tmi:
Бих ти препоръчал да се поинтересуваш сам за евентуални работодатели в Канада в твоята област и да провериш дали имат обявени места за Internship и да си кандидатстваш директно.
Пробвай да търсиш на Интернет с Inernship in Canada.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Blake_rsh

Мнение от Blake_rsh »

klisurov написа:От сайта на агенцията [http://www.new-century.org/index.php?p=10]:
Виза се получава от канадското посолство в Букурещ. Постъпки за виза могат да бъдат направени чрез почетното консулство на Канада в София.

От сайта на Министерство на външните работи на Република България [http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=c ... Itemid=409]:
С нота от 1 октомври 2009 година Посолството на Канада в Букурещ уведоми Министерството на външните работи на Република България за изтичане на мандата на г-н Левон Хампарцумян в качеството му на почетен консул на Канада в България.
Дейностите, осъществявани в офиса на Почетното консулство на Канада в София, ще бъдат прекратени през преходния период, до избирането на новия почетен консул на Канада в България.

Аз не намерих информация, че дейността на Почетното консулство на Канада в София е възобновена.
Ако съм прав, то тази агинция не си е опреснявала част от сайта (поне тази, която те интересува) от поне три месеца.
Ivan1007 написа:Бих ти препоръчал да се поинтересуваш сам за евентуални работодатели в Канада в твоята област и да провериш дали имат обявени места за Internship и да си кандидатстваш директно.
Пробвай да търсиш на Интернет с Inernship in Canada.
Мерси ще потърся. Ще поразпитам и в агенцията по обстойно разбира се. Но може би трябваше да започна с това че аз съм все още студент (3ти курс) и търся по възможност някакъв стаж в канада за през лятото. И още по добре ако е за моята специалност. Тъй като в университета почти нямаме практика, а само теория не върви.
А съм се ориентирал към канада защото искам някой ден да отида там.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Звучи наистина прекрасно - студент, трупащ стаж по специалността си в държажата, в която възнамерява да емигрира.
Не е невъзможно, но както казва Коко незаети работни места тук рядко има, камо ли да наемат недипломирани чужденци по сложна процедура.
Разбира се тук всичко опира до твоите възможности. Ако само кроиш планове, разчиташ на агенции и случайности ще си останеш един от многото недооценени специалицти.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

ablood написа:... незаети работни места тук рядко има, камо ли да наемат недипломирани чужденци по сложна процедура ...
Процедурата е от типа "обмяна на опит". За САЩ и някои други страни си е добър начин за студенти от БГ да заработят някой лев. Но и аз не съм чул някой да работи по специалността си.

Отнстно желанието "някой ден да отида там (Канада)", ако успееш да натрупаш стаж в САЩ, мисля, че също ще ти свърши работа за Канада.

Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

bp_de

Мнение от bp_de »

Blake_rsh написа:Здравейте, тази година замислям да ходя на технически стаж в Канада поразрових се в нета и намерих тази агенция която ми изглежда обещаваща. Някой използвал ли е тази агенция. Имате ли наблюдения, коментари? Или бихте ли ми препоръчали някоя агенция.
Чети между редовете младежо........Тая агенция иска да гепи 260 от балъци...само ги питаи следното-ако не стане работата ще ми върнете ли паричките и ще разбереш накъде духа вятъра......
На теория е възможно но може да се пробваш... в мига в които кажеш -ще работя в Канада- ТРЯБВА -работно разрешително ... амаи попрочети как се издава такова на чужденец....
Ако намериш някъде в канадските закони че щото си студент и хоп готово без проблеми издават работно разрешително - моля да ни покажеш тоя текст.
Успех.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Blake_rsh написа:

Мерси ще потърся. Ще поразпитам и в агенцията по обстойно разбира се. Но може би трябваше да започна с това че аз съм все още студент (3ти курс) и търся по възможност някакъв стаж в канада за през лятото. И още по добре ако е за моята специалност. Тъй като в университета почти нямаме практика, а само теория не върви.
А съм се ориентирал към канада защото искам някой ден да отида там.
Пускам ти линк към нефтена компания с отворени позиции за стажове просто да се ориентираш грубо как е тук. Има по различни специалности за различни срокове.

http://www.huskyenergy.ca/careers/
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Blake_rsh

Мнение от Blake_rsh »

Благодаря на всички за препоръките и съветите :bow:
Публикувай отговор