Не се притеснявай,3-4 год. заточение ще минат бързо.След това ще хвърляш камъни след тебе ,за да не се върнеш никога там-в голямата замръзнала пустош.Californian написа:Здравейте Канадци![]()
Предстои ми преместване в Канада за период между 3-4 години, дай боже да не е за повече, не за друго но не издържам на студено.
Новопристигащи в Канада, Обществото в Канада
Re: Новопристигащи в Канада, Обществото в Канада
Айде пак тоя! Тебе какво те бърка нали не си там? 

- ZanzibarHero
Защо ли си мисля, че тази тема е за форум "Емиграция е Канада", подфорум "Федерална процедура"Californian написа:... Предстои ми преместване в Канада за период между 3-4 години ... Това което главно ме интересува главно е да науча от вас, какво е обществото в Канада. Т.е хората добродушни и дружелюбни ли са едни към други и най-вече отношението към новите хора, колеги в работата, съседи и такива неща, Става въпрос за Торонто....

Californian
Срещал съм няколко такива като теб кой със студентска виза изтичаща вече , кой изритан от Хамериканска фирма или пратен в дъщерна фирма на майна си райна да му дойде акъла заради провинения или слаби резултати, кой с нередовни документи с две думи има нещо ронг в цялата картина.
Всички до един мрънкачи и плакачи колко по евтино било в УСА, колко недоценени били в Канада, колко студено било и какви замръзнали мозъци били тукашните.
Та кажи си болката а ние ще ти кажем как ще се чувстваш в Канада щото на мен ми прилича на закърпване на ситуацията или борба за Канадски паспорт.
Досега за щастлив хъш закърпващ ситуацията, нетърпеливо чакайки паспорта не съм чувал.
С по голям кеф помагаме на хора дето идват за постоянно или такива дето си слагат ръката на сърцето и казват:
Идвам за 800 дни, тук съм заради кинтите а после отивам да ги инвестирам на Сънито.
Абе ти ни кажи какво не ти е наред там че идваш насам та даже и срока е специфициран на 3-4 години?Предстои ми преместване в Канада за период между 3-4 години, дай боже да не е за повече, ... Това което главно ме интересува е да науча от вас, какво е обществото в Канада.
Срещал съм няколко такива като теб кой със студентска виза изтичаща вече , кой изритан от Хамериканска фирма или пратен в дъщерна фирма на майна си райна да му дойде акъла заради провинения или слаби резултати, кой с нередовни документи с две думи има нещо ронг в цялата картина.
Всички до един мрънкачи и плакачи колко по евтино било в УСА, колко недоценени били в Канада, колко студено било и какви замръзнали мозъци били тукашните.
Та кажи си болката а ние ще ти кажем как ще се чувстваш в Канада щото на мен ми прилича на закърпване на ситуацията или борба за Канадски паспорт.
Досега за щастлив хъш закърпващ ситуацията, нетърпеливо чакайки паспорта не съм чувал.
С по голям кеф помагаме на хора дето идват за постоянно или такива дето си слагат ръката на сърцето и казват:
Идвам за 800 дни, тук съм заради кинтите а после отивам да ги инвестирам на Сънито.
Старбакс няма - в Канада не се пие кафе. С калифорнийската книжка в Торонто можеш да караш само автоматични коли и колелета до 21 скорости.
А аз си мисля, че темата е за у кофата.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
В Монтреал има.Павел написа:Старбакс няма - в Канада не се пие кафе. С калифорнийската книжка в Торонто можеш да караш само автоматични коли и колелета до 21 скорости.
Виж в речника определението за "сарказъм".IFF написа:В Монтреал има.Павел написа:Старбакс няма - в Канада не се пие кафе. С калифорнийската книжка в Торонто можеш да караш само автоматични коли и колелета до 21 скорости.

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Californian
Guinness и ZanzibarHero правилно надушихте за какво ме тегли на север.
Успял, не не позна.
Напротив аз съм едно младо момче тепърва имащо да учи и работи.
Като цяло в Калифорния много ми харесва, още повече компанията за която
работих като контрактор ми предложи за постоянно да работя в нея(с H1B),
за заплата на която повечето колеги от същата сфера в Канада само биха мечтали,
да кажем, че чистата ми годишна заплата ще стигне да си купя средно хубава къща в Канада
за период между 3-5 години, или в Калифорния между 8-10 години(хубавия климат се плаща по един или друг начин)
защо не се навих на предложенето, защото искам да поправя нещо което ме мъчи от много време - едно червеничко книжле което знам не е хубаво да се говори така, за което искренно съжалявам че го имам но няма как да го променя, искам да взема друго едно книжле и да хвърля това червеното в кошчето за буклук(за другото книжле са ми необходими да стоя 3-4 години на студено)
Та това е положението. По-ценно е за мен да скъсам тотално с една страна отколкото да правя бързи пари за 2-3 години или колкото ме държат.
Иначе и пръст си давам за Американски паспорт, но не е толкова лесно за съжаление, колкото да се вземе канадски.(то за това е и по-ценнен)
А това, че американци емигрират за Канада, вярно е има такива.
Я прочети обаче колко "прелетни птички" има от Канада само за Флорида и Калифорния.
То затова и в таз годишната дивърсити лотария Канадци не могат да участват, защото малко доста са се насъбрали в южната и съседка.
Иначе не ми хвали Канада много добре знам какво е там, все пак не е като да не съм стъпвал в нея(все пак имам канадска PR карта), и мога много добре мода да съпоставя какво е Калифорния и какво е Онтарио или други щати в Канада. То да беше само това, но и консерватизмът на Канадците ме дразни подкожно. Просто харесвам либералния начин на мислене.
Щатите за мен, в частност Калифорния е 100пъти по хубаво от Канада. Но по-добре Канада за постоянно(докато по някакъв случай не си осигуря постоянно щатско жителство) отколкото рая в Калифорния за 2-3 години, и после дупката България до живот. Схващаш ли сега?

Успял, не не позна.
Напротив аз съм едно младо момче тепърва имащо да учи и работи.
Като цяло в Калифорния много ми харесва, още повече компанията за която
работих като контрактор ми предложи за постоянно да работя в нея(с H1B),
за заплата на която повечето колеги от същата сфера в Канада само биха мечтали,
да кажем, че чистата ми годишна заплата ще стигне да си купя средно хубава къща в Канада
за период между 3-5 години, или в Калифорния между 8-10 години(хубавия климат се плаща по един или друг начин)
защо не се навих на предложенето, защото искам да поправя нещо което ме мъчи от много време - едно червеничко книжле което знам не е хубаво да се говори така, за което искренно съжалявам че го имам но няма как да го променя, искам да взема друго едно книжле и да хвърля това червеното в кошчето за буклук(за другото книжле са ми необходими да стоя 3-4 години на студено)
Та това е положението. По-ценно е за мен да скъсам тотално с една страна отколкото да правя бързи пари за 2-3 години или колкото ме държат.
Иначе и пръст си давам за Американски паспорт, но не е толкова лесно за съжаление, колкото да се вземе канадски.(то за това е и по-ценнен)
А това, че американци емигрират за Канада, вярно е има такива.
Я прочети обаче колко "прелетни птички" има от Канада само за Флорида и Калифорния.
То затова и в таз годишната дивърсити лотария Канадци не могат да участват, защото малко доста са се насъбрали в южната и съседка.
Иначе не ми хвали Канада много добре знам какво е там, все пак не е като да не съм стъпвал в нея(все пак имам канадска PR карта), и мога много добре мода да съпоставя какво е Калифорния и какво е Онтарио или други щати в Канада. То да беше само това, но и консерватизмът на Канадците ме дразни подкожно. Просто харесвам либералния начин на мислене.
Щатите за мен, в частност Калифорния е 100пъти по хубаво от Канада. Но по-добре Канада за постоянно(докато по някакъв случай не си осигуря постоянно щатско жителство) отколкото рая в Калифорния за 2-3 години, и после дупката България до живот. Схващаш ли сега?
Така така.
Значи Канадския паспорт ти трябва пък ти си повтаряй че Успял не познал.
Ами какво да ти кажа.
Идваш тук, стискаш зъби за 5 години взимаш паспорта и после свят голям.
Каквото такова. То не може хем паспорт, хем хубав климат, хем заплати като в Калифорния.
Печеш се на огъня, пишеш във форума повече през зимата за да ти стане по леко на душата и така.
Нали не си представяш че ще е същото като в Калифорния като климат, заплата, реализация а от там как ще се чувстваш на север.
Ама това е цената която трябва да платиш.
Значи Канадския паспорт ти трябва пък ти си повтаряй че Успял не познал.

Ами какво да ти кажа.
Идваш тук, стискаш зъби за 5 години взимаш паспорта и после свят голям.
Каквото такова. То не може хем паспорт, хем хубав климат, хем заплати като в Калифорния.
Печеш се на огъня, пишеш във форума повече през зимата за да ти стане по леко на душата и така.
Нали не си представяш че ще е същото като в Калифорния като климат, заплата, реализация а от там как ще се чувстваш на север.
Ама това е цената която трябва да платиш.
Последно промяна от Uspial на Вто Яну 05, 2010 10:50 pm, променено общо 1 път.
Тогава ела в Бритиш Колумбия да не мръзнаш докато чакаш канадски паспорт. Е, не е Калифорния, ама в сравнение с останалата част на Канада е Калифорния.
- ablood
- Обратна връзка:
Струва ми се, че си имаме стар познат зевзек, но с нов, провокативен ник.Californian написа:Щатите за мен, в частност Калифорния е 100пъти по хубаво от Канада. Но по-добре Канада за постоянно(докато по някакъв случай не си осигуря постоянно щатско жителство) отколкото рая в Калифорния за 2-3 години, и после дупката България до живот.
Няма достатъчно малоумен човек, който съзнателно възнамерява да загуби 5 години от живота си в място, което толкова ненавижда, заради паспорт, който няма да му донесе нищо.
Явно ситуацията/намеренията/отношението ти не са точно такива, каквито ги описваш, а?

А Гинес ни е ясен. Не е успял да просперира тук и сега изкарва Канада виновна. След България. После Лондон ще му е крив.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Няма такова нещо, aбlood. Човекът си пише от Калифорния ама през българско прокси, както мухата си е в Бг ама пише през канадско прокси. Та така...

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Е с тая PR карта не можеш ли да работиш та трябваше толкова да разлайваш кучетата тука?Californian написа: Иначе не ми хвали Канада много добре знам какво е там, все пак не е като да не съм стъпвал в нея(все пак имам канадска PR карта),

Той иска паспорт, а не само да работи. Поне аз така разбрах.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами пак да цитирам същото ама явно човека не му харесва в Канада, за какво му е паспорт тогава. Аз лично оставам с впечатлението, че иска да работи тъдява за 3 - 4 години. Ако наистина има PR за какво му е паспорт? Ако естественно както казва ablood не е поредния тиквеник, който се чуди какво да прави с времето си като си пие ракията.Californian написа: Иначе не ми хвали Канада много добре знам какво е там, все пак не е като да не съм стъпвал в нея(все пак имам канадска PR карта),