Предстои ми преместване в Канада за период между 3-4 години, дай боже да не е за повече, не за друго но не издържам на студено.

Това което главно ме интересува главно е да науча от вас, какво е обществото в Канада. Т.е хората добродушни и дружелюбни ли са едни към други и най-вече отношението към новите хора, колеги в работата, съседи и такива неща, Става въпрос за Торонто.
Т.е просто ми е любопитно съвсем примерно ако има някой разсеян човек който забрави да си остави колата на парк позиция на някой паркинг и тя лекичко тръгне на някъде, дали ще се намери добър непознат човек който ще я върне на мястото и, ще я подпре с подпори и ще остави бележка под чистачките за това което е направил.
Или дали ще ти подаряват съседите цветя и кукита за добре дошъл или дали ще те канят на барбекюта и разходки по плажа и т.н с една дума интересува ме Канадските хора и обществото им, дали е по-близко до Американското такова или до европейското студено един вид.
Също така отпуските 3 седмици ли са за повечето служители

Все се надявам в Канада да е като Франция, когато съм имал по 35 дни отпуска годишно.

и да си се тръгва петъка на обяд безпроблемно.
Също де да знам кое е важно за мен да знам за Канада - т.е стандартните неща като незнам и аз - 7елевъни, ДМВ-та, пинкслипове за колите и въобще каквото се сетите същото ли е като в Америка, другото важно е защото знам със сигурност, че е по-различно от Америка - тук не е задължително да се осигурявам здравно, избирам си аз в коя компания, къде, как, колко и върху каква сума, мога и 50 долара и 1500 долара да давам на месец, в Канада задължително ли ми взимат "парче пай" от заплатата и колко е той.
За всички съвети съм благодарен извинявам се, че съм ви досадил предварително.