Credit histoty/bankrupcy

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

sasho71 написа:А какво ще стане ако си надхварля кредитния лимит на картата с 1000$ например? ще ме накажат ли и как?
Овърдрафт, т.е. да теглиш над лимита на кредита ти няма да можеш, т.е. ако имаш лимит на картата от 2000 долара, няма да може да направиш плащане за 3000. Все пак е възможно да прескочиш лимита - ако имаш много натрупани лихви. Наказанието се явява във вид на повече лихви за плащане, а също така ако си си надхвърли лимита, просто няма да можеш да плащаш нищо с кредитната си карта. Провери какви са стандартните лихви на кредитната ти карта (сигурно е около 18%), също така какви са и наказателните лихви при закъсняло плащане.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Z krediti

Мнение от KolioBalkanski »

hullboy написа:Kole ,

Ne razbrah, bankite sa vdignali tsenite na kakvo..........., posle tezi pari moze da gi investiras v BG, nikoi ne te spira, loso li e da si kupis restorant, malak hotel, raboti, pecheli i si plastai lihvata, nali pechalbata e po goljama, a lihvata ja prispadas ot danatsite,

A po li e dobre da si kupis edin apartament i pak da tarsis rabota i da se molis na tozi ili onzi da te predstavi tuk tam na njakoi rabotodatel.

Ne vjarno che ne se davat na individ,

Poznavam hora dokazali se kato dobri biznesmeni sas

5 000 000 krediten limit,

Robert
h\Robbie,
jiveeneto na credit e sravnitelno novo iavlenie
to e povdignalo cenite na vsichko parvo zashtoto horata imat poveche pari (dori i ne tehni) i vtoro zashtoto v vsichko koeto kupuvame ima build in cost na credita/lihvite
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Za crediti

Мнение от hullboy »

Kole,

Ne stava duma za ziveene, a za investitsia s zaemni pari, koito inace njama ot kade da vzemes, i si ostavas na zaplata tsjal zivot, ne che e loso no ima i drug tip hora investitori, tezi koito sazdavat rabotata na drugite, bez investitori sme zaginali vsichki. Te go priemat kato predizvikatelstvo, riskuvat poveche pecheljat poveche.

Posle pazaruvaneto na kredit ima i polozitelna strana, sazdava rabotni mesta, horata ti stavat klienti nezavisimio v koi brans si, men ne me interesuva dali parite s koito mi plastat sa na kredit, po dobre taka otkolkoto da njama klentii, kato ima hljab za men az pak stavam klient na drugi, ste si kupja nova kola, ste ida na ekskurzia, ste si kupja mebei i taka, viz kolko hora zivejat,

Prestapnosta e po malka, kogato horata imat rabota, ako njmat a te njamat stoto njama klienti se chudjat kak da ti razbijat kolata , kastata, vaobste az vizdam polozitelni strani.

Ne govorim za stoki ot magazina a za investitsia, ako kupuvas edno parche zemja, na koeto ste pravis fabrika, hotel, restorant kade vizdas vkluchena tsena zaradi kredit, az ne vizdam, ima tsena i tova e, koito ja prodava tazi zemja ne go interesuva ot kade sa ti parite, na zaem ili ne.

A lifvite kakto pisah se prispadat ot danatsite, Ako ne be vzimal kredit stese da platis po goljam danak, i pak stese da imas sastata suma sled danaka.

Robert
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: Za crediti

hullboy написа:Kole,

Ne stava duma za ziveene, a za investitsia s zaemni pari, koito inace njama ot kade da vzemes, i si ostavas na zaplata tsjal zivot, ne che e loso no ima i drug tip hora investitori, tezi koito sazdavat rabotata na drugite, bez investitori sme zaginali vsichki. Te go priemat kato predizvikatelstvo, riskuvat poveche pecheljat poveche.

Posle pazaruvaneto na kredit ima i polozitelna strana, sazdava rabotni mesta, horata ti stavat klienti nezavisimio v koi brans si, men ne me interesuva dali parite s koito mi plastat sa na kredit, po dobre taka otkolkoto da njama klentii, kato ima hljab za men az pak stavam klient na drugi, ste si kupja nova kola, ste ida na ekskurzia, ste si kupja mebei i taka, viz kolko hora zivejat,

Prestapnosta e po malka, kogato horata imat rabota, ako njmat a te njamat stoto njama klienti se chudjat kak da ti razbijat kolata , kastata, vaobste az vizdam polozitelni strani.

Ne govorim za stoki ot magazina a za investitsia, ako kupuvas edno parche zemja, na koeto ste pravis fabrika, hotel, restorant kade vizdas vkluchena tsena zaradi kredit, az ne vizdam, ima tsena i tova e, koito ja prodava tazi zemja ne go interesuva ot kade sa ti parite, na zaem ili ne.

A lifvite kakto pisah se prispadat ot danatsite, Ako ne be vzimal kredit stese da platis po goljam danak, i pak stese da imas sastata suma sled danaka.

Robert
Robbie,
iavno si govorim na razlichni ezici
ako v edno selo ima 1000 leva i nikoi ne dava zaem na nikoi kashtite shte struvat po 10 leva i zaplatite shte sa po edin lev i kato chovek sabere 10 leva shte si kupi kashta
ama ako niakoi sabere 100 leva i zapochne da dava zaemi to togava kashtite shte skochat na 20 leva, shte ima pone 2-3 bankovi chinovnici da sabirat i izchisliavat lihvite (neshto absolutno nenujno) itn
lihvite uskapiavat vsicho i sazdavat nenujni elementi chrez pozvoliavaneto na natrupvane na capital koito ne gnie i ne chezne
ne iskam da zvucha kato komunist ili anticapitalist no tova e realnostta
za vseki dolar koito harchim v momenta kam 22% otivat za pogasiavane na edna ili druga lihva
v momenta bezraboticata e malka no pochti vsichki v Canada harchat pari koito niamat i to poveche otkolkoto praviat
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
palavec

Re: Za crediti

Мнение от palavec »

> Te go priemat kato predizvikatelstvo, riskuvat poveche pecheljat
poveche.

Аре бе - дребните инвеститори доста често го духат.

> Posle pazaruvaneto na kredit ima i polozitelna strana

Позволява да си купиш нещо сега и без пари и да го платиш после.

> A lifvite kakto pisah se prispadat ot danatsite, Ako ne be vzimal kredit
> stese da platis po goljam danak, i pak stese da imas sastata suma sled
> danaka.

В САЩ се приспадат само тези за жилишето в което живееш, а в
Канада - не .

> ama ako niakoi sabere 100 leva i zapochne da dava zaemi to togava
> kashtite shte skochat na 20 leva, shte ima pone 2-3 bankovi chinovnici
> da sabirat i izchisliavat lihvite (neshto absolutno nenujno)

А кой ще изчислява лихвите иначе ?

> lihvite uskapiavat vsicho i sazdavat nenujni elementi chrez
> pozvoliavaneto na natrupvane na capital koito ne gnie i ne chezne

Лихвите са цена на продукт, успъпяването идва от търсенето и
предлагането.

> v momenta bezraboticata e malka

7.5% е голяма безработица, не малка..

> no pochti vsichki v Canada harchat pari koito niamat i to poveche
> otkolkoto pravia

Това е болест на консуматорското общество.
Molson

Мнение от Molson »

Kolio e prav za oskapiavaneto i lihvite.
Hullboy lihvata - cenata koiato plashtash za polzvaneto na chujdi pari si e dohod za edin i razhod za drug. taka che zavisi ot koia kambanaria gledash. v canada ako go niamashe kredita CA shteshe da e s VEKOVE nazad ot BG. taka che zavisi kakvi sa ti celite. da ne mislsish che kato imash goliama kreditna linia e neshto koi znae kakvo. tova e samo edno udobstvo za polzvatelia na kredita i goliamo doverie - CREDIT ot strana na bankata kam kreditopoluchatelia. a ot teb zavisi kak shte upravliavash tozi kredit. moje da spechelish, moje i da zadlajneesh. no pone imash shans da opitash. TRY AGAIN PLEASE.
Chris

Мнение от Chris »

кредита си е хубаво нещо, но освен да се тегли и да ползваш парите трябва и да се връща. така че всеки си прави сметката дали му стиска. или както съм чувал: 'премери си клечката на д... преди да я лапнеш'. друг е въпроса колко голяма е лихвата по един кредит и дали това не обезсмисля цялата работа. напоследък в БГ банките се напреварват да дават кредити и дори един познат, който вече имаше кредит изтегли нов от друга банка, където лихвата беше по-добра покри си стария и пак има да изплаща, но при по-добри условия.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Za kredita

Мнение от hullboy »

Kole,

Parvo iskam da otbeleza fakta che ako edin subekt ima svobodni sredstva koito bi dal na zaem, a drug koito njama sredstva no iska da zaeme za da pravi biznes ( ne da si kupi kasta, kola, mebeli ima tsena, tazi tsena se naricha lihva, )

Inache tozi koito gi ima v izlisak ne bi gi dal. zastoto ima risk ot nevrastane, i ste e prav da ne gi dava.

Navremeto kogato ne e imalo pari pak e imalo lihva no v vid na stoka.
Chul si lafa ste ti go varna tapkano.
Navremeto sa si davali brasno na zaem za hljab za da ne umrat ot glad. i tozi koito e daval e daval edna kosnitsa ( torba da kazem ) no samo e sipval v neja, a posle kato se e vrastalo sa vrastali pak brasno v sastata kosnitsa ili torba no malko poveche, kato sa go natiskali, natapkvali za da se sabere malko poveche. e tova e lihvata.

Lihva vinagi e imalo i ste ima vinagi, ne zavisimo v kakva forma.

NIe govorim kato vzemes zaema za kakvo ste go polzvas, nikoi ne te kara da kupuvas, kasta, i potrebitelski vesti. polzvai go za biznes, i ako iskaras poveche super, ima i za lihva i za teb, i ne hodis da tarsis rabota.

Njmas drug izbor ako iskas da pravis biznes. pone az ne znam.

Az lichno ziveja pod naem, ne iskam kasta na tozi etap.

Sas 150 000 credit vlozeni v biznes moga da izkaream primerno 5000 na mesets sled vsichki plateni razhodi po biznesa.

Ot tjah 875 otivat za lihva na mesets, pri 7 % na godina.

Primer 5000 dohod - 875 lihva = 4125 ostavat pechalba

MOga da si naema apartament s tsena 150 000 pod naem za 900 na mesets

4125 - 900 za neam = 3225 mi e dohoda na mesets, imam sastoto ziliste, lihvata e platena, i rabota kojato mi dostavja udovolstvie. i ne hodja da tarsja druga.

S vremeto oborota se vdiga, poveche klienti poveche sdelki, i pechelis poveche a lihvata si e sastata, dori moze da namalee, ako nameris po doobar lihven %. v druga banka primenro.

V obratnia sluchai ako tezi 150 000 gi dam za ziliste za da si go kupja i te sa na kredit ste trjabva da si tarsia druga rabota, na zaplata, za da moga da plastam zaema i da ziveja,

Ne se znae dali ste mi haresva, ne se znae dali njama da me uvolnjat poradi kakvato i da e prichina, ne se znae dali ste ja imam v sledvastite 20 godini.

Za tova govorja, za biznes , ne za kasta, ne za potrebitelski zaem,

Robert
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Robbie,
a az ti kazvam che ako niamashe zaemi apartamenta shteshe da struva 15 hiliadi a ne 150 hiliadi i rentata shteshe da e 90 a ne 9000

tova za vrashtaneto tapkano ne go biah chuval (hehe - no pun intended)
no znam kak se e zapochnalo s letters of credit
edno vreme carkvata e sabirala danaci i e bilo riskovano da se prenasiat pari i sa zapochnali da davat belejki...za men togava e doshal kraia na istinskia jivot i nachaloto na hegemoniata na slabite nad silnite
predi teia belejki ako az sam bil da rechem dvumetrov maj s semeistvo da hrania shtiah da "udriam" pratenika na carkvata ot vreme na vreme i da si jiveia kato kakto mi se pomaga spored silata mi...e da ama sled teia belejki sam bil prinuden da hodia da rabotia i da vzimam na zaem ako mi triabva neshto po goliamo (kato da rechem pari za kashta)
za tova carkvata, osobenno katolicheskata e mnogo vinovna - te prakticheski sa sazdali bankovoto delo kakto go znaem v Evropa i v posledstvie po sveta
bateto

Мнение от bateto »

A pri kakvi usloviya moga da polucha platinena kredit cart,kolko tryabva da mi e godishniyat dohod i kolko dalga kredit histori.Kakav e max. limit na taya karta.
I oste edin vapros -moga li da iznesa skapa kola /visok klas/ bez da sam si izplatil zaema kam bankata.Znam edno mesto kadeto Mercedes visokite klasove sa pochti dva pati po skapi ot tuk i moge da se prodade izgodno Dage i kato mu se plati mitoto i se slogat transportnite razhodi ima golyama smetka ,a i klientite sa bogati.Ta za tova mi e interesa,nyama da pravya shashmi,a biznes,da ne me podozirate.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:A pri kakvi usloviya moga da polucha platinena kredit cart,kolko tryabva da mi e godishniyat dohod i kolko dalga kredit histori.Kakav e max. limit na taya karta.
I oste edin vapros -moga li da iznesa skapa kola /visok klas/ bez da sam si izplatil zaema kam bankata.Znam edno mesto kadeto Mercedes visokite klasove sa pochti dva pati po skapi ot tuk i moge da se prodade izgodno Dage i kato mu se plati mitoto i se slogat transportnite razhodi ima golyama smetka ,a i klientite sa bogati.Ta za tova mi e interesa,nyama da pravya shashmi,a biznes,da ne me podozirate.
towa s iznosa na Mercedes e absolutno zatworen business (imam mnogo, ama mnogo dobar pogled warhu tozi business). Neshtata stawat za USA zashtoto Mercedes e veche i amerikanska firma (chrez Chrysler), no se iska predwaritelna wnoska i mnogo drugi neshta, koito ti edva li move da si pozwolish.
Iznos na kola ot tuk koiato e na zaem moje i da stane, no registracia na drugoto miasto e nevazmojna, zashtoto ti kogato si ia wzel kolata sas zaem nikoga ne vijdash title-to na kolata, t.e. dokumentite za sobstwenost.

Abe s dwe dumi kakwoto i da se setime nie imigrantite tuk, to niakoi weche go prawi ot 10tina godini. Ne sme nie tarikatite, a po-skoro budalite :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bgmontreal написа:
bateto написа:A pri kakvi usloviya moga da polucha platinena kredit cart,kolko tryabva da mi e godishniyat dohod i kolko dalga kredit histori.Kakav e max. limit na taya karta.
towa s iznosa na Mercedes e absolutno zatworen business (imam mnogo, ama mnogo dobar pogled warhu tozi business). Neshtata stawat za USA zashtoto Mercedes e veche i amerikanska firma (chrez Chrysler), no se iska predwaritelna wnoska i mnogo drugi neshta, koito ti edva li move da si pozwolish.
Iznos na kola ot tuk koiato e na zaem moje i da stane, no registracia na drugoto miasto e nevazmojna, zashtoto ti kogato si ia wzel kolata sas zaem nikoga ne vijdash title-to na kolata, t.e. dokumentite za sobstwenost.

Abe s dwe dumi kakwoto i da se setime nie imigrantite tuk, to niakoi weche go prawi ot 10tina godini. Ne sme nie tarikatite, a po-skoro budalite :wink:
BGtata iznasiat koli ot ima niama 10 godini - koi kradeni, koi neizplateni
bate- svarji se s nashte momcheta iz Montreal i moje da skalapite neshto no da te predupredia - niakolko veche izgoriaha
bateto

Мнение от bateto »

Pitaneto mi beshe dali ima zakonen nachin za iznos na kola i kakav e toy ,ako kolata e kupena sas zaem ot banka i visish na bankata,a ne iznos chrez izmama.Pri toya sluchay ne si li sobstvennik na kolata i pritegatel na registracionnite i dokumenti koito ti davat pravo da se razporegdash s neya,a zadalgenieto ti kam bankata sled eventualna prodagba ostava da si go pogasyavash.Moy priyatel naskoro prodade takava kola v Canada ,no ne si varna zaema na bankata,a s parite si pogasi kreditnite karti kadeto lihvite sa po golemi vsravnenie s lihvite po zaema za kolata i sega si pravi egemesechnite vnoski po zaema za kolata.
Ako prosledya logikata na gore opisaniya sluchay bi tryabvalo da imam dokumenti na moe ime za kolata s koito da moga da ya registriram v druga dargava /taka li e ili gresha/ i ako tova uslovie e izpalneno ,mitnicata dali ya interisuva pri iznosa imam li vzet zaem za taya kola ili tryabva da imam nyakakvo razreshenie ot bankata da ya iznesa.Stava duma za legalna targoviya i iznos v Evropeyska strana ,kadeto za nyakoi modeli na BMW i Mercedes se chaka s meseci da ti badat dostaveni i cenite im sa pochti dvoyni sravneni s tukashnite ,a klientite sa bogati i plashtata cash.Nay obshto kazano shemata kupuvash sas zaem/slagash neobh. down p. za skapite marki/ prodavash kolata i pogasyavash zaema ,dali moge da proraboti ili ste zacikli oshte na mitnicata.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Pitaneto mi beshe dali ima zakonen nachin za iznos na kola i kakav e toy ,ako kolata e kupena sas zaem ot banka i visish na bankata,a ne iznos chrez izmama.Pri toya sluchay ne si li sobstvennik na kolata i pritegatel na registracionnite i dokumenti koito ti davat pravo da se razporegdash s neya,a zadalgenieto ti kam bankata sled eventualna prodagba ostava da si go pogasyavash.Moy priyatel naskoro prodade takava kola v Canada ,no ne si varna zaema na bankata,a s parite si pogasi kreditnite karti kadeto lihvite sa po golemi vsravnenie s lihvite po zaema za kolata i sega si pravi egemesechnite vnoski po zaema za kolata.
Ako prosledya logikata na gore opisaniya sluchay bi tryabvalo da imam dokumenti na moe ime za kolata s koito da moga da ya registriram v druga dargava /taka li e ili gresha/ i ako tova uslovie e izpalneno ,mitnicata dali ya interisuva pri iznosa imam li vzet zaem za taya kola ili tryabva da imam nyakakvo razreshenie ot bankata da ya iznesa.Stava duma za legalna targoviya i iznos v Evropeyska strana ,kadeto za nyakoi modeli na BMW i Mercedes se chaka s meseci da ti badat dostaveni i cenite im sa pochti dvoyni sravneni s tukashnite ,a klientite sa bogati i plashtata cash.Nay obshto kazano shemata kupuvash sas zaem/slagash neobh. down p. za skapite marki/ prodavash kolata i pogasyavash zaema ,dali moge da proraboti ili ste zacikli oshte na mitnicata.
po princip v car loana se opisva do kade mojesh i do kade ne mojesh da hodish s kolata
niakoi shipping kompanies ne im dreme stiga ti da im predplatish
v Evropa BMW i Benz imat razlichni specifikacii i v mnogo strani nashite vidove ne sa razresheni
v Irlandia v momenta se chaka za BMW-ta no nashte ne se priemat
vij, po arabskite strani moje no niama da i vzemesh kolkoto tuk...
ti si znaesh
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

KolioBalkanski написа:
bateto написа:Pitaneto mi beshe dali ima zakonen nachin za iznos na kola i kakav e toy ,ako kolata e kupena sas zaem ot banka i visish na bankata,a ne iznos chrez izmama.Pri toya sluchay ne si li sobstvennik na kolata i pritegatel na registracionnite i dokumenti koito ti davat pravo da se razporegdash s neya,a zadalgenieto ti kam bankata sled eventualna prodagba ostava da si go pogasyavash.Moy priyatel naskoro prodade takava kola v Canada ,no ne si varna zaema na bankata,a s parite si pogasi kreditnite karti kadeto lihvite sa po golemi vsravnenie s lihvite po zaema za kolata i sega si pravi egemesechnite vnoski po zaema za kolata.
po princip v car loana se opisva do kade mojesh i do kade ne mojesh da hodish s kolata
niakoi shipping kompanies ne im dreme stiga ti da im predplatish
v Evropa BMW i Benz imat razlichni specifikacii i v mnogo strani nashite vidove ne sa razresheni
v Irlandia v momenta se chaka za BMW-ta no nashte ne se priemat
vij, po arabskite strani moje no niama da i vzemesh kolkoto tuk...
ti si znaesh
не става въпрос за ходене, а за износ.
за износа е нужен title, a когато имаш заем нямаш title.
+ това се изисква и депозит при износа, а бе с 2 думи този бизнес отдавна е зает от хора с много парички :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено