Kакво си заслужава да се учи?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Ivan1007

Re: Kакво си заслужава да се учи?

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа: Кажи ми тогава каква е твоята интерпретация на текста, който съм цитирал ако може.
Виж това

http://as01.ucis.dal.ca/staccts/2009-2010/GPS.pdf

От това разписание излиза около 2500 на семестър и за учебна година от 3 семестъра излиза около 7500 (според програмата) Имам някакви подозрения, че програмата наистина е 2 години фул тайм и е 15 000 общо, ама нещо се опитват да ти кажат, че плащаш всичко през първата от това което са ти пратили. Обади им се и ги питай какво точно е.
Това 15 000 на година на мен ми се струва много, а обикновено са 2 годишни програми фул тайм.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:членството по организациите само за себе си не намира работа, но понякога е задължително условие за почване на работа или поне помага много. Ако е за работа и в щатите, и в Онтарио са и приели мастерса. Според мен къде си работил, колко години северноамерикански стаж имаш е от най-голямо значение, къде си учил не особено. А най-важното е какво търсени има, преди 2-3 години си затваряха очите и нямаха чак такива претенции, не е както сега.
Има много голямо значение къде си завършил и не случайно има класации на университетите. Отделен въпрос е, че ако искаш да учиш и специализираш геология или геофизика за нефт и газ например Квебек едва ли е най-доброто място. Още по-друг въпрос е, че в Албърта например на квебекарите не се гледа с особено уважение. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Ivan1007 стига локуми.
Придържай се към текста който е пуснал Килл Ю ако искаш да кажеш нещо. Не е нужно да пускаш нови линкове и да ни караш да гледаме в тях,
Въпроса е какво се разбира от тексата който е цитиран.

Къде, какво, и колко струва на друго място е ирелевент за спора как да се преведе и какво се разбира от този текст.
todor73

Мнение от todor73 »

Ivan1007 написа:
todor73 написа:
Бах м..му ама наистина понякога се чудя как минавате интервюто с тези познания, то нищо лошо да не знаеш език, но да претендираш че ще правиш мастер :( , пък да не разбираш два реда написано, та пак:

Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first year of study.

ти просто вадиш написаното в скоби от контекста и те устройва ... гуд лук :D
Я земи ми го обясни на мен дето толкова разбираш английски какво означава онова с червеното за prorated. Ako обичаш на български, английски или руски, че френски не знам.
Отговора дори не е в пропорционалното, дето питаш, програмата му наистна струва 15000, а не 30000 както писах аз, признавам си, това го доказа и твоя линк от университета.

Просто за първи път чувам да искат да предплатиш цялото си учение още от първата година.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Uspial написа:Ivan1007 стига локуми.
Придържай се към текста който е пуснал Килл Ю ако искаш да кажеш нещо. Не е нужно да пускаш нови линкове и да ни караш да гледаме в тях,
Въпроса е какво се разбира от тексата който е цитиран.

Къде, какво, и колко струва на друго място е ирелевент за спора как да се преведе и какво се разбира от този текст.
Hully,
нали ти обясних че тази тема не е за теб. Гледай си каквото искаш и не се обаждай неподготвен от коневръза. Опитвам се да помогна на някой, но това не си ти.

Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Тоя на който евентуално си мислиш че помагаш не си е помоигнал сам.
Никой не му е виновен че цената от 15 000 му се вижда висока. Това са цените в Халифакс, Канада
Какво казваш сега да идва до Алберта ли ?
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

http://www.moneymatters.dal.ca/costs/index.html
Estimated Costs

Fall & Winter Term CDN
Tuition and Incidental Fees* $6,800
Books and Supplies $1,000
Residence (lodging and food)** $8,300
Canadian Student Total $16,100

Tuition and fees are based on recommended rates for the 2009/10 academic year.
* Based on courses in the Faculty of Arts & Social Sciences. Fees vary by program.
** Based on the the average residence rate for a double room.
Това е страница на университета. Може би те ги имат предвид тия 15000$, включвайки и останалите нормални разходи за един студент - храна, квартира, учебници и тн.

Докато не се обадиш и не питаш можем само да гадаем.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола