Статията на руски направо ме разби!
Затова използувам повода да пожелая на всички наши сънародници: Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници! Няма да падаме под масата,я! Ама, ха! http://www.youtube.com/watch?v=jkMUaPUKxeI
Linko написа:Да, сещам се сега и за друга характерна черта на руският маниер на пиене - тостовете. Всяко надигане и съответно изпразване до дъно на чашите задължително е предшествано от тост. Най-досадни в това отношение са ми грузинците, които много ги разтягат тези тостове. Винаги се започва с някаква история с поучителен край и чак тогава следва: "Да пием за еди-какво си та да не става еди-що си!".
и им е много странно как може ние да нямаме национални тостове
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Linko написа:Да, сещам се сега и за друга характерна черта на руският маниер на пиене - тостовете. Всяко надигане и съответно изпразване до дъно на чашите задължително е предшествано от тост. Най-досадни в това отношение са ми грузинците, които много ги разтягат тези тостове. Винаги се започва с някаква история с поучителен край и чак тогава следва: "Да пием за еди-какво си та да не става еди-що си!".
.......................
Линко - ти май си гледал само филми на тая тема. Моите колеги и колежки, като живеех в ония земи, само вдигаха лакет под прав ъгъл по офицерски, казваха едно "поехали" и обръщаха канчето/стакана в гърлото...
Аз по ония земи не съм живял, само съм ходил на екскурзии няколко пъти за по седмица-две. Но за сметка на това през две години у нас идваха сборъчни бригади от руснаци за обслужване на ракетите и с тях разпивахме в продължение на месеци.
А с майор Тотосашвили живяхме заедно по време на обучението ни във Франция достатъчно време за да ми писне от неговите тостове.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!