Документи БУКУРЕЩ. Зимна сесия'2009.
- kikolilokiko
Re: Документи БУКУРЕЩ. Зимна сесия'2009.
документи за раждане/смърт на роднини не се изискват
посочваш датите само
посочваш датите само
kikolilokiko написа:документи за раждане/смърт на роднини не се изискват
посочваш датите само
Благодаря kikolilokiko ! Едно вадене на документи по -малко. Това е добре.
И аз така мисля - няма изисквания за изпращането на такива документи в комплекта към Б-щ.
Но нищо не им пречи да си ги поискат по-късно ако решат!
Но нищо не им пречи да си ги поискат по-късно ако решат!
Здравейте,
в Annexe 1, point 14 Service militaire се изисква да се попълни род войски, номер на поделение и командир. Изгледох си цялата военна книжка, но там няма записано име на командира на поделението. А аз не се сещам имената на командирите на поделенията в които съм бил - спомням си само прякорите им, но това не ме грее... за съжаление.
Фатално ли е ако не попълня никакви имена като командир? Някой изпращал ли си е документите по този начин?
поздрави,
в Annexe 1, point 14 Service militaire се изисква да се попълни род войски, номер на поделение и командир. Изгледох си цялата военна книжка, но там няма записано име на командира на поделението. А аз не се сещам имената на командирите на поделенията в които съм бил - спомням си само прякорите им, но това не ме грее... за съжаление.
Фатално ли е ако не попълня никакви имена като командир? Някой изпращал ли си е документите по този начин?
поздрави,
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Не може да го няма името на командира ти в книжката, Dobrin. Това е лицето което е подписало (заверило) книжката, неговият подпис и фамилия стоят и на всяка страница с домашен отпуск и т.н.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Благодаря за бързия отговор, Linko!
Наистина го няма, защото в моя случай ми взеха книжката с която съм служил и ми издадоха нова, тъй като съм завършил ШЗО и ме правят младши-лейтенант след завършване на службата.
И сега във военната си книжка имам упоменато само в кои поделения съм служил, от кога до кога и каква длъжност съм изпълнявал - без командир на поделението.
Имам печат и подпис на командира на военното окръжие по местоживеене, тъй като той ми издава тази новата книжка, но нищо повече за съжаление.
Мисля си да отида в окръжието, но там ще вземат да ме разпитват надълго и нашироко за какво ми е нужна тази информация и накрая като научат за какво, някой мустакат чичко ще отсече: "Не може! Това е държавна тайна!", а ще си помисли: "Виж го ти! В Канада ще ми ходи!".
Няма ли друг такъв случай на завършил ШЗО, за да сподели как е попълнил анекс 1?
Наистина го няма, защото в моя случай ми взеха книжката с която съм служил и ми издадоха нова, тъй като съм завършил ШЗО и ме правят младши-лейтенант след завършване на службата.
И сега във военната си книжка имам упоменато само в кои поделения съм служил, от кога до кога и каква длъжност съм изпълнявал - без командир на поделението.
Имам печат и подпис на командира на военното окръжие по местоживеене, тъй като той ми издава тази новата книжка, но нищо повече за съжаление.
Мисля си да отида в окръжието, но там ще вземат да ме разпитват надълго и нашироко за какво ми е нужна тази информация и накрая като научат за какво, някой мустакат чичко ще отсече: "Не може! Това е държавна тайна!", а ще си помисли: "Виж го ти! В Канада ще ми ходи!".
Няма ли друг такъв случай на завършил ШЗО, за да сподели как е попълнил анекс 1?
Имам въпрос относно Анекс 1 точка 15 - трябва да се пише от 18-тата годишнина всички адресни регистрации или последните 10 години? В разяснението как да се попълнят документити го пише последните 10 години а въпроса в документа май сочи друго
или аз нещо не разбирам моля за помощ и благодаря!

-
- Обратна връзка:
Аз лично, предпочетох да се водя по критерият "от 18 г. досега", защото го има споменат на няколко места във формулярите. Пък и от повече инфо глава не боли. Идеята е да не ти искат после допълнителни сведения за непосочен период. Попълних САМО адреси, за които съм имала адресна регистрация.mimsan написа:Имам въпрос относно Анекс 1 точка 15 - трябва да се пише от 18-тата годишнина всички адресни регистрации или последните 10 години? В разяснението как да се попълнят документити го пише последните 10 години а въпроса в документа май сочи другоили аз нещо не разбирам моля за помощ и благодаря!
Сметнах през коя година съм била на 18 г. и започнах таблицата с нея, като за месец посочих - моят рожден месец. Гледах да има съвпадение между това, което съм попълнила в т. 11... да не излезе, че съм работила/учила в София, пък съм живяла на другия край на страната.
За съпруга ми - времето в казармата съм го отразила с номера на поделението, а не с конкретен адрес на поделението, като до номера в скоби сложих пояснение "редовна военна служба".
Просто споделям своя случай, тъй като за някой неща няма точни указания и всеки решава сам как да постъпи.
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
В такъв случай попълваш звание и фамилия които ти харесват и въпроса е решен. Няма смисъл от това разкарване насам-натам, не е от такова значение този въпрос.Dobrin написа:Благодаря за бързия отговор, Linko!

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Гледа се какво пише на самият формуляр т.е. пише се от 18-та годишнина насам. Инструкцията с изискването за последните 10 г. е обновявана последно 20.08.2008, а формулярите са издание 01-2009.mimsan написа:Имам въпрос относно Анекс 1 точка 15 - трябва да се пише от 18-тата годишнина всички адресни регистрации или последните 10 години? В разяснението как да се попълнят документити го пише последните 10 години а въпроса в документа май сочи другоили аз нещо не разбирам моля за помощ и благодаря!
Отново благодаря за съвета! И аз си мислех, че така ще е най-добре, но знам ли кога, как и какво ще им скимне да проверяват?Linko написа: В такъв случай попълваш звание и фамилия които ти харесват и въпроса е решен. Няма смисъл от това разкарване насам-натам, не е от такова значение този въпрос.
Благодарности на desiR и Linko. Продължавам нататък ....докато не изникне пак нещо
но добре че има хора като Вас 

Stella6 написа:Здравейте на всички,
Искам най-напред да пожелая на всички Весели празници и една Успешна Нова 2010!! ( особено за такива като нас които си мислят, че следващата ще е далеч от БГ)
Искам и да благодаря на Десир за подробното описание!! :цлап:
Ок, след изброените в ТРОУСЕ формуляри, в сайта:http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... rousse.asp
Моето питане е свързано с инструкциите от Посолството на Букурещ: http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... F37106.pdf
След като попълниш формулярите, следващата стъпка, която дават е да се запознаеш с Инструкциите на съответното посолство. А там, na str. 6 , т. 11 е: FONDS Д\"ЕТАБЛИСЕМЕНТ, та питането ми е - трябва ли за Букурещ да се изпраща банкова референция.
В сайта: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... #аутономие, за нас изискването е напр. 3 692 CАD, а в сайта на посолството висят някакви 13 000, че и отгоре.
Моля ви за отоговор дали за Букурещ трябва ли PREUVE DE POSSESSION DE FONDS СУФФИСАНЦ и какво?
Мерци et Бонне chance а тоус!!
Stella
Моля, спазвайте правилата на форума, написани тук!
Модератор
Моля, пишете на кирилица! Всеки следващ постинг, написан на латиница, ще бъде изтриван. За улеснение може да използвате например този сайт.Stella6 написа:За статистиката:
Документи Виена: 14.05.09
Accuse де reception: получено на 17.06.09
Покана за ентревуе; получена на 5.10.09
Дата на ентревуе: 7.12.09 - Успешно!!
Благодаря на всички, които помагат този сайт да съществува!!
Модератор
Честита Нова Година на всички с пожелания за здраве и успешна процедура
! И все пак грешка ли е ако снимките се залепят на молбата??? Вече съм го направила та си мислех ще трябва ли да поправя това като я попалня наново но вече без тях?