От месец и половина в Канада-впечатления

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: От месец и половина в Канада-впечатления

Мнение от Ivan1007 »

7George написа:Обикновено чрез писмо по пощата. Трябва гледам и да обясняваш защо не живеят при тебе в момента. Трябва да им дадеш и адрес дето ще си поне още няколко месеца напред. Щото им трябва време. Обаче си мисля, че майката по право получаваше ния детски, та случая ви е мало сложен.
Мисля, че не е сложен. Ако не живее с тях няма право на детски.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Хм прав е 7George. Ако наистина закъсняват нещата.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:При опит да се регистрирам в сайта им обаче ми дава следното.
Изображение
Като ме проверят как ще се свържат с мен? :(
Ти трябва да се свържеш с тях:

1-800-714-7257

http://www.cra-arc.gc.ca/cntct/hdsk-nd-eng.html
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

prace

Мнение от prace »

Детските обикновено се получават от майката и е добре тя да попълни формуляра и да го изпрати в съответния данъчен център, който отговаря на адреса на който тя и децата живеят. Ще получи първата сума около два месеца след като са получили формуляра, но плащането ще бъде накуп от деня в който са дошли в Канада. Ако тя живее в Онтарио ще взима малко повече. Ако има деца под 6 години, ще се дават още 100 долара на дете, докато навърши 6 години, върху които се плаща данък.
Формулярите може да се вземат от всеки Service Canada и там ще й кажат, къде да изпрати формуляра с войд чек или ако иска директно да й превеждат парите по банковата сметка, трябва да отиде в банковият клон, където има сметка и от там ще й дадат друг формуляр, който да изпрати пак до Revenue Canada. Не е сложно.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

prace написа:Детските обикновено се получават от майката и е добре тя да попълни формуляра и да го изпрати в съответния данъчен център, който отговаря на адреса на който тя и децата живеят. Ще получи първата сума около два месеца след като са получили формуляра, но плащането ще бъде накуп от деня в който са дошли в Канада. Ако тя живее в Онтарио ще взима малко повече. Ако има деца под 6 години, ще се дават още 100 долара на дете, докато навърши 6 години, върху които се плаща данък.
Формулярите може да се вземат от всеки Service Canada и там ще й кажат, къде да изпрати формуляра с войд чек или ако иска директно да й превеждат парите по банковата сметка, трябва да отиде в банковият клон, където има сметка и от там ще й дадат друг формуляр, който да изпрати пак до Revenue Canada. Не е сложно.
Всичко това не може ли да стане онлайн? Имам предвид регистрацията, за банковата сметка е ясно.
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Всичко може онлайн. Само, че както казах ти трябва password, а за теб като си нов и не си подавал данъчни декларации в Канада не съм сигурна. Провери по телефона. :y:
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Ок в понеделник се обаждам! :y:
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:Да не си трия мнението намерих това. Правилно ли съм се насочил?
Виж също и това: http://www.children.gov.on.ca/htdocs/En ... index.aspx
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Един последен въпрос, до колкото разбирам има правителствени бенефити и провиншъл бенефити така ли? И двете се събират на едно място. Но доколкото виждам в Онтарио ги дават след 18 месеца. Или нещо се бъркам?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:Един последен въпрос, до колкото разбирам има правителствени бенефити и провиншъл бенефити така ли? И двете се събират на едно място. Но доколкото виждам в Онтарио ги дават след 18 месеца. Или нещо се бъркам?
Казах ти да не го мислиш докато децата ти не дойдат в Канада. След това какндидатстваш (ти или съпругата ти, но по принцип ги дават на нея, ако и двамата живеете с децата)за CCTB и другото си влиза само. Няма да стане на нет първия път и това и първата ти данъчна декларация. Трябва да попълниш Декларация за доходи извън Канада също.

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Ivan1007 написа:
kill_u написа:Един последен въпрос, до колкото разбирам има правителствени бенефити и провиншъл бенефити така ли? И двете се събират на едно място. Но доколкото виждам в Онтарио ги дават след 18 месеца. Или нещо се бъркам?
Казах ти да не го мислиш докато децата ти не дойдат в Канада. След това какндидатстваш (ти или съпругата ти, но по принцип ги дават на нея, ако и двамата живеете с децата)за CCTB и другото си влиза само. Няма да стане на нет първия път и това и първата ти данъчна декларация. Трябва да попълниш Декларация за доходи извън Канада също.
Ми те са в Канада, затова го мисля просто са в друга провинция.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

kill_u написа:Ми те са в Канада, затова го мисля просто са в друга провинция.
И са с майка си, нали? Именно за това тя трябва да попълни нужните документи и да получава въпросните пари. Тези пари се получават от родителя, който основно се грижи за децата. "По подразбиране" се приема, че това е майката, но ако родителите желаят могат да посочат, че е бащата и той да попълни формулярите и да получава парите. Във вашият случай, обаче, това не е приложимо.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа: Ми те са в Канада, затова го мисля просто са в друга провинция.
О извинявай. Бях останал с впечатление, че още не са. Ако са с майка си тя попълва и получава.

prace

Мнение от prace »

Значи майката отива в най-близкият офис на Service Canada и там й дават декларацията, която тя попълва. Там ще има въпроси от рода на какви са ви били доходите за миналата година. И след като си попълни нейният SIN и на децата и още други подробности, с един войд чек от банката изпраща всичко на Revenue Canada. Чака два месеца и си получава първият чек за детските за от първият ден от който са дошли.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:
7George написа:Положението:
Statistics Canada says six out of 10 immigrants work in jobs in a field differing from the one in which they worked in abroad.
In addition, 42 per cent of newcomers between ages 25 and 54 have a higher level of education than their job requires. For Canadian-born employees, that figure is 28 per cent.
И к'во излезе? Че 28% от местните не могат да реализират дипломите си, а българите идват с илюзията, че ще си намерят работа по специалност придобита на друга планета?!? :?:
Звучи отчайващо.

Съвсем скоро дай боже да имам възможността да проверя колко "всъщност струват" тези дипломи и дали наистина ги бива на нещо повечето чисти Канадци или не толкова чисти завършили образованието си там:-)

Сигурно са невероятни специалисти, просто неземни. Аз така си мислех и за меката на АйТи и Инженеринговата индустрия в цял свят, дойдох и видях....сега скоро ще видя и Канадската в Канада.
Дано поне хората работят какато в Америка от 8 до 10 вечерта, по 12 часа на ден.....и си скъсват четирибуквието от работа, макар и да нямат много много добри познания.

Незнам защо но най-добрите специалсти които познавам в северна америка някак си не са 5то поколение американци и канадци а точно емигранти. ;)
Заключено