От месец и половина в Канада-впечатления

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Julian_04

Re: От месец и половина в Канада-впечатления

Мнение от Julian_04 »

Guinness написа:Последното нещо ,което ще направя е да си купя терен и строя дървена колиба из блатата.А относно проектирането не се притеснявай,има начин как да се справя.
Вие ,нещо с клиенти ли сте закъсали,че почна да си търсиш шаранчета из форума :rofl: :rofl: :rofl:
Аз ако разчитаm да зарибяваm такива като тебе, ще си уmра гладна. :P
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Абе и аз не разчитам ама гледай Успял станах :D
Познавам и още един дето не разчита на форума поне от Май до Декември ама гледай като стане Януари как ще се активира .:D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа: И остави 10 бона заплата, къща в южните предградия на София за половин милион евро и заряза Аудито на улицата да додеш тука?
Мен тия неща не ме привличат. С много мъка, бих изтърпял един ограничен гурбет (< 800 дни) при тия условия, да имам после за харчене в канадско... :doh:
Embrace your climate change!
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

Uspial написа: Познавам и още един дето не разчита на форума поне от Май до Декември ама гледай като стане Януари как ще се активира .:D
Спонсора на форума го знаем !
Очаквам активизирането на рекламната му кампания /а с това и масовото триене на мнения и теми/ да започне следващия месец :mooning:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

7George написа: Мен тия неща не ме привличат. С много мъка, бих изтърпял един ограничен гурбет (< 800 дни) при тия условия, да имам после за харчене в канадско... :doh:
:D Да разбирам ли, че си от партията на Доцент Дочев? ;)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
apple

Мнение от apple »

Впечатления от БГ:
Средна заплата България за 2 тримесечие, 2009 г.
Година: 2009 Тримесечие: 2
регистрирайте се в Заплатомер.bg

Средна заплата България за 2 тримесечие, 2009 г.
Година: 2009 Тримесечие: 2
Брой анкетирани заплати: 3092 Средна заплата: 892 лв.

Сумите са в лева и включват нетна основна заплата + годишен бонус
регистрирайте се в Заплатомер.bg

Странни са тези изказвания за заплати по 5-6 000 лв. в БГ. Не че някои хора не взимат и по 36 000 лв. в някой борд на директори в БГ - поне доскоро, ама за средна заплата и тая обявена от заплатомера не е много вярна. Тук повечето хора работят за по-400/500 лв. макс! Няма да излагам тук обстойно цените на наеми, режийни, храна и деца пък и за нас възрастните все пак носим бельо, ползваме сапун и козметика, храним се и даже ни се ще да отидем на почивка на 3 години веднъж при късмет. А, забравих бензина не го разливат безплатно и отоплението не влиза в наема. Та като сложиш и мръсотията, лошата хигиена на населението и обществените места и помещения плюс бърнаутясалите общински, областни, данъчни и др. държавни администратори и "уютната панелка със застарели хлебарки и гнезда панелни мравки в цепнатините на старите соц. кухненски шкафчета тип СКШ вярвам ви става ясно. За сведение на посрещачите взимам обявената средна заплата и не живея в панелка. Стигат ми да живея, но не и да спестявам.Почивка от 3 години йок. Отоплението зимата е малко проблем - лапа около 250 лв., но се преживява при средна. От гурбетчии само лоши акъли в този форум. И за сведение на посрещачите един наем в София е не под 100 евро за стая в кондо с още 2-3 съквартиранти в другите стаи с общ кенеф и кухня. Цяла гарсониера само за вас цели 35 квадрата примерно са никаквите 250 евро в средно забутан квартал, за център по договаряне, за "Обеля" и "Орландовци" може да изкярите по 150 евро. Градски транспорт по лев на возило. На ден по минимум 4 лв. транспортни за 10 - 40 лв. за 22 работни - 88 лв. приспаднете си ги. Аз предпочитам навън, а вие? ! Анадън му за причините?
pumpy

Мнение от pumpy »

radkoT написа:
Uspial написа: Познавам и още един дето не разчита на форума поне от Май до Декември ама гледай като стане Януари как ще се активира .:D
Спонсора на форума го знаем !
Очаквам активизирането на рекламната му кампания /а с това и масовото триене на мнения и теми/ да започне следващия месец :mooning:
Теб като те гледам БАН-а ти беше малко и плачеш за нов ;)
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

poumpy написа: Теб като те гледам БАН-а ти беше малко и плачеш за нов ;)
Нали ? Лоша дума не трябва да се казва за спонсора !
Иначе бан :wasntme:
Чудно ми е ти в ролята на какъв се изказваш кои трябва да се банне и кои не ? Собственик на саита ?
Доколкото си спомням си един прост зъбар и нищо повече :rofl:
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Пумпи ти като си толкова навътре в нещата кажи какво става със списаницето което уж беше ежемесечно.
Месеци наред не сме го получавали.
За Нова година няма ли да има поне едно издание? :D

Или да го чакаме за следващите избори за Бг Народно събрание да ни подскаже за кого да гласуваме. :D
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

pepiliverpool написа:Трябва търпение и упоритост и успехите ще дойдат. все пак тези които идват с деца трябва да знаят че ще получават и детски,
Абе я ме светнете коя организация трябва да посетя за да ги питам за тия детски. Все пак имам две деца.

Да не си трия мнението намерих това. Правилно ли съм се насочил?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

kill_u написа:
Абе я ме светнете коя организация трябва да посетя за да ги питам за тия детски. Все пак имам две деца.

Да не си трия мнението намерих това. Правилно ли съм се насочил?
Аха.. Може и това

http://www.canadabenefits.gc.ca/f.1.2ch ... p?lang=eng

CCTB e част от това което се получава, но ако минеш по стъпките за това другите идват автоматично, ако ти се полагат. Линка дето съм ти го пуснал е за всякакви benefits.
Последно промяна от Ivan1007 на Съб Дек 12, 2009 10:19 am, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

При опит да се регистрирам в сайта им обаче ми дава следното.
Изображение
Като ме проверят как ще се свържат с мен? :(
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Ще ти изпратят password по пощата, така е с всичките служби Service on line - Canada. Ako ли не винаги можеш да им се обадиш по телефона. :y:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Обикновено чрез писмо по пощата. Трябва гледам и да обясняваш защо не живеят при тебе в момента. Трябва да им дадеш и адрес дето ще си поне още няколко месеца напред. Щото им трябва време. Обаче си мисля, че майката по право получаваше ния детски, та случая ви е мало сложен.
Embrace your climate change!
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

Пропуснах да кажа, че първите детски се изпращат малко със закъснение , но затова пък са накуп. :y:
Заключено