pamelaa написа:Из монреалско е пълно с емигранти от третия сват с големи пари , които си купуват имения за големите семейства точно в такива скъпи квартали. Те обаче не идват да работят, а да живеят.
И вкой по-точно квартал на Монтреал са тези емигранти?Хамстед,Кот сент Люк,Уестмаунт В кой от тези квартали си видяла вмирисана чалма с 7-8 сополиви циганета след него и обитаващи къща голяма като църква?Може и да си видяла,ама в Парк екстейншън или Кот де Неж и живеещи във вмирисан на къри,чесън и тревица полуразпаднал се дървен блок,натикани като сардели в консервена кутия.
Наистина има доста близкоизточни баровци, каращи старините си на запад. Някои от тях я карат относително скромно, докато други демонстрират богатството си, макар и не пред такива като теб.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Да вярно е. Наскоро проектирахме една къща на един индиец в Brossard и проектната и стойност беше за CAD 3 000 000. Огромно нещо с три стълбища, закрит басейн и не мога да си спомня колко спални. Шефът ми взе само CAD 60000 проектантски хонорар , което е страшно много за къща.
ZanzibarHero написа: И сега ако уточниш какво разбираш под висок стандарт в Българияяяя, цена няма да имаш ...
... Също има доста голяма разлика между София и провинцията вече.
Грубо и по мое лично наблюдение - висок стандарт в София в момента е заплата /доход/ 6-10000 лева/месец, къща в южните квартали /250-500000 Евро/, последен модел Toyota Landcruiser, BMW X6 или Audi Q7.
В провинцията съответно доход 3500-6000, къща 100-200000 Евро и същия автомобил като в София
Точно това очаквах ... Не искам научни изследвания, а здраво житейско мнение за какво смятаме, че е нивото на високи лични доходи в България ...
Иначе мога да отида в сайта на Статистическия Институт и да направя сравнение между написаното там и написаното от Pepon. По мое скромно мнение, горното потвърждава тезата, че 30 до 40% от българите имат сериозно икономическа причина да опитат да емигрират в Канада ...
Pepon написа:
Грубо и по мое лично наблюдение - висок стандарт в София в момента е заплата /доход/ 6-10000 лева/месец, къща в южните квартали /250-500000 Евро/, последен модел Toyota Landcruiser, BMW X6 или Audi Q7.
В провинцията съответно доход 3500-6000, къща 100-200000 Евро и същия автомобил като в София
Сега остава и да намерим човека дето ги получавал тия доходи в БГ-то и е дошъл в Канада и да го питаме за неговите впечатления след първия месец.
pamelaa написа:Но все пак е по-добре да си беден в Канада отколкото беден в БГ.
От личен опит ли достигна до това прозрение ?
Радко - всичките мнения в тоя форум са лични, значи от личен опит и виждане. Аз онова за себе си бих го префразирал: Но все пак е по-добре да си беден в Канада отколкото богат в БГ. Жена ми примерно, може да е на друго мнение.
7George написа: Радко - всичките мнения в тоя форум са лични, значи от личен опит и виждане. Аз онова за себе си бих го префразирал: Но все пак е по-добре да си беден в Канада отколкото богат в БГ. Жена ми примерно, може да е на друго мнение.
И остави 10 бона заплата, къща в южните предградия на София за половин милион евро и заряза Аудито на улицата да додеш тука?
Нема да се учудя ако жена ти е на друго мнение.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Taм ( в Уестмаунт) цените са високи само заради евреите иначе по добре се живее в предградията. Терените също са по-големички , щото аз не съм фен на кондоминиумите.
ZanzibarHero написа: И сега ако уточниш какво разбираш под висок стандарт в Българияяяя, цена няма да имаш ...
... Също има доста голяма разлика между София и провинцията вече.
Точно това очаквах ... Не искам научни изследвания, а здраво житейско мнение за какво смятаме, че е нивото на високи лични доходи в България ...
Иначе мога да отида в сайта на Статистическия Институт и да направя сравнение между написаното там и написаното от Pepon. По мое скромно мнение, горното потвърждава тезата, че 30 до 40% от българите имат сериозно икономическа причина да опитат да емигрират в Канада ...
По мое нескромно мнение, това са около 80% от населението на България. Обаче това, че имат причина, не значи, че имат желание? На повечето българи в България им харесва.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Много са малко, не могат да създадат поминък, то е по-скоро една малка махала от няколко десетки къщи близо до реката
krimon написа:Пепон, я кажи теб в България взеха ли те на работа щото им показа Канадският си експириънс
Не вярвам да е имало някакво съществено значение. Единствения ми колега българин дойде 3 месеца след мен, никога не е работил и един ден извън БГ - работи същата работа и взема същите пари като мен.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
ablood написа:Наистина има доста близкоизточни баровци, каращи старините си на запад. Някои от тях я карат относително скромно, докато други демонстрират богатството си,
И какво разбираш ти под "запад"-само и единствено Монтреал.Да има баровци от Бликия изток,които си карат старините на запад,само ,че в Западна Европа-Щвейцария,Париж,Брюксел и най-вече Лондон.