От месец и половина в Канада-впечатления

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Pepon

Re: От месец и половина в Канада-впечатления

Мнение от Pepon »

anxeli написа:Морфов, ти като не успя да изкараш повече от 11 долара на час в Канада кой ти е виновен. Стой си у Софето и не тичай преди 12 наобяд, да се наядат кучетата с някой друг преди тебе :y: ...
Явно ме бъркаш с някои :). Аз като напуснах Кандата бях на 17CAD/час /и това си беше обидно малко и доста мизерийка, да оставим настрана, че един прост шофьор в градския транспор вземаше 30CAD/час, че и все стачкуваха горките, колко са им малко :(/.
Слава богу, успях да се усетя навреме, и сега кучетата /софийските :)/ си лаят - заплатата си върви /може и премийки да дадат сега за празниците/. Дето се вика битият - бит, ситият - сит, а еб...т - еб.н :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Аз като напуснах Кандата бях на 17CAD/час /и това си беше обидно малко и доста мизерийка
Мдам, голяма мизерийка си е, спор няма. Щом си напуснал с тази ставка, не ми се мисли с каква си почнал. Че то май пакито на мухЪтЪ му дава повече, пък ти не беше ли нещо високотехнологичен. Верно си е доста крив космоса. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Pepon написа:...да оставим настрана, че един прост шофьор в градския транспор вземаше 30CAD/час, че и все стачкуваха горките...
Ако можеш да кажеш на един шофьор "прост", значи ти си бил по-сложен? Ще споделиш ли какъв квалифициран труд полагаше срещу мизерните 17 долара?
Pepon

Мнение от Pepon »

Със сигурност моята работа изискваше много повече квалификации и умения, от тази да се кара автобус. Друг е въпроса, че беше много ниско ниво за мен и това много ме дразнеше. Но като си сам имигрант в чужда страна нямаш много избор. Сметките трябва да се плащат всеки месец и затова се хващаш на каквото намериш, а не на каквото ти търсиш. Аз това дето съм го работил там тука няма и да го погледна даже, макар за тази работа да дават 1500-2000 лева заплата, което не е лоши пари в БГ.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

мда :$ Квалификациите и уменията се съчетават с отговорности, а шофьорите на автобуси имат доста голяма такава. Едва ли ти е хрумвало де. Квалификациите сигурно са ти от университета, а уменията ако бяха оценени в ИТ бранша едва ли щеше да си на тази ставка за техник :^) Ясно е, че в страната на чудесата всичко е възможно, важното е че си доволен сега :clap: Само не мога да разбера защо се сравняваш с останалите бг имигранти ? Не предполагаш ли, че има и такива, които са реализирали квалификациите и уменията си със съответната заплата (доста различна от бг реалност), че даже може и да им харесва в Канада и да предпочитат живота си тук.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
Pepon написа:Аз като напуснах Кандата бях на 17CAD/час /и това си беше обидно малко и доста мизерийка
Мдам, голяма мизерийка си е, спор няма. Щом си напуснал с тази ставка, не ми се мисли с каква си почнал. Че то май пакито на мухЪтЪ му дава повече, пък ти не беше ли нещо високотехнологичен. Верно си е доста крив космоса. :D
Добър ден Гейтс,първо човека мисля че е живял в Монтреал,за там 17 са бая :lol:
Второ:Изказваш се по мой адрес че съм блъскал по Пакита,без дори да ме познаваш ,ми не съм блъскал бе Гейтс ,не съм,за разлика от тебе аз имам избор,мога да съм в Канада ,утре мога да съм и в Бгто не ми дреме ,аз имоти нито съм продавал нито съм ипотекирал,ама виж такива като тебе могат само да лаят ,защото явно няма къде да отидат,продали са всичко в България и сега се чудят от къде им е дошло,аз тебе зорлян в Канада не съм те завел :lol:
П.П. Като толкова много пееш за работата на хората ,да те чуем тебе ,ти на каква си и каква ти е заплатата на час,или те е срам !!! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
petar krastev
Напуснал форума

Мнение от petar krastev »

А ве ти що винаги се интересуваш колко взимат другите и какво работят.Това като самоуспокоение ли ти действа,че не си сам в мизерията.
Ходи си до БГ-ами да беше останал ве,за кво пак се върна тука,да ревеш колко е кофти в Канада.На всички е ясно,че страдаш от липса на внимание
в реалния живот и тука се правиш на интересен,щото иначе дните ти минават тъпо и сиво.
А че работиш при пакито е ясно на всички,просто присъствието ти тук го издава.Към 17ч. захапваш и изчезваш.Да не би твоят офис да отваря
от 5 следобед.Ако не е разнос,ще е почистване или разни такива.В това няма нищо срамно,само си признай.Не всички са съвършенни като мене :rofl: :rofl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Пепон е бивш-столичанин от Отава :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Pepon написа:Аз това дето съм го работил там тука няма и да го погледна даже, макар за тази работа да дават 1500-2000 лева заплата, което не е лоши пари в БГ.
Мдам, то верно тук може и да има доста канарчета, ама ти направо изби рибата с това сравнение. Сега остава някой да ти повярва, че за една и съща работа в София и Монреал се взима почти една и съща заплата и оркестъра може да свири туш. :D

myhata II написа:П.П. Като толкова много пееш за работата на хората ,да те чуем тебе ,ти на каква си и каква ти е заплатата на час,или те е срам !!! :lol:
МухЪ, колко пъти да ти разправям, че съм реститут и не работя нищо. Вземи го запомни най-накрая, не е толкова сложно. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

petar krastev написа:А ве ти що винаги се интересуваш колко взимат другите и какво работят.Това като самоуспокоение ли ти действа,че не си сам в мизерията.
Ходи си до БГ-ами да беше останал ве,за кво пак се върна тука,да ревеш колко е кофти в Канада.На всички е ясно,че страдаш от липса на внимание
в реалния живот и тука се правиш на интересен,щото иначе дните ти минават тъпо и сиво.
А че работиш при пакито е ясно на всички,просто присъствието ти тук го издава.Към 17ч. захапваш и изчезваш.Да не би твоят офис да отваря
от 5 следобед.Ако не е разнос,ще е почистване или разни такива.В това няма нищо срамно,само си признай.Не всички са съвършенни като мене :rofl: :rofl:
Пешо ,Пешо,благодаря че ме следиш,ама всеки ден от 17 часа си пия кафето в Старбакса,при приятна компания ,пакитата ги оставям за вас ,такива като тебе дето карат курсове по 1 месец а после излизат че били 2 годишни ,ги забрави ,лаладжийски моабети не ми се слушат,ела заповядай след 17 часа на чашка ароматно кафе,да видиш и ти бял ден ! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ама ти ли го правиш :lol:?
То едно паки го държи този старбакс, та ;) ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

myhata II написа:ела заповядай след 17 часа на чашка ароматно кафе,да видиш и ти бял ден ! :lol:
Какъв бял ден ,бе Муха!17.00-пиците чакат.Е понякога става и ''водолаз''-когато се съберат повечко чинии :lol: :lol: :rofl: :rofl:
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

За МрГиик 17 долара на час били малко и го е срам от такава работа ама да кара счупен Нисан с 1000 $ остатъчна стойност не го е срам. Като по нов беше за 3000. :D
Ми то такива коли карат социаладжиите и тези дето работят за 9 $ на час. :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да бе, не е като да яхаш мотопедка и в същото време да разправяш, че се возиш в кола за $30 000 по улиците на Отава и как в главата ти се раждат непрестанно идеи за бизнес-начинания, провокирани от удобството и лукса на колата. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Uspial написа:За МрГиик 17 долара на час били малко и го е срам от такава работа ама да кара счупен Нисан с 1000 $ остатъчна стойност не го е срам. Като по нов беше за 3000. :D
Ми то такива коли карат социаладжиите и тези дето работят за 9 $ на час. :D
Хълц, карането на счупен нисан не е нито срамно, нито подсъдимо. Виж за сметка на това пускането на финансови декларации с невярно съдържание си е директно за затвора. :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Заключено