Какво става ако роди няколко месеца след пристигането?
Re: Какво става ако роди няколко месеца след пристигането?
А тебе това какво те бърка не знам, баси всяка тема се разводнява !
Poumpy започна работа на 5 ден след кацането си. В продължение на 3 месеца съм работил по 80 часа на седмица по 13.01 на час - това са 1040 долара на седмица - много близко до максимума от 1192. Три месеца са 13 седмици - хипотетичния баща има 27 седмици на разположение - мисля, че е възможно....krimon написа:Не че не е възможно, но пумпи може да разкаже собствения си опит, а не да се надува както обикновено
Ако хипотетичния татко работи 16 седмици по 1040 долара бруто на седмица, което както казахме е реално възможно, тъй като му е за първи път през живота, в Канада, бенефитите му ще се смятат върху тази база, тоест не е нужно да е работил повече от 16 през последните 26. Ако избере основния режим ще получи:
12 седмици х 70% от седмичата си заплата = 8736
25 седмици х 55% от седмичната си заплата = 14 300
Тотал само за таткото - 23 036
Последно промяна от pumpy на Нед Ное 29, 2009 12:48 am, променено общо 2 пъти.
Linko написа:Така си и мислех, вариантът "иска, но не намира начин" за poumpy не съществува.
ПОЗНА - НЕ СЪЩЕСТВУВА
Това, че аз съм изкарвал пари няма никакво отношение към темата. Когато аз съм имал дете в Кебек, не съм бил нито нов имигрант, нито съм работил скапана работа. Ако толкова много те интрересува, ще ти кажа колко съм изкарвал. Правил съм около 50 часа седмично на 32 долара на час средно, което е повече от седмичния максимум, което от своя страна осигурява максималния бенефит. Без да се напъвам съм изкарал 30 к. По-нагоре писах какво може да направи новодошъл татко и без да изкарва по 32 долара на час. Горните суми са реалната ми заплата при пристигането ми. За майката също има начини да се планира "подходящ" доход.ablood написа:Много локуми за да избегнеш отговора, че всъщност далеч не си успял да докопаш прочутите 30К, които иначе толкова лесно се взимали.
В моите разбирания не е планиране:
- забременяхме когато ни хареса
- получихме визи когато му скимна на агента в Букурещ
- заминахме когато имахме възможност да си купим самолетните билети
- започнахме работа когато не ни мързеше
- започнахме да учим език 3 месеца след кацането, дотогава говорехме само български
и подобни.
Планиране значи да искаш да имаш дете, да знаеш кога и как се забременява, да си ПЛАНИРАЛ как ще живееш докато това дете се роди и след това. Как ще го издържаш и какво ще ти коства да му осигуриш това което смяташ за правилно. Как и от къде ще намериш необходимите средства за горното.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Бър-р-р, ужас...! Не искам такъв живот, та макр и да не реализирам максимални бенефити от всяка възможна житейска ситуация. 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Имаше една приказка за гроздето, но не се сещам как точно бешеLinko написа:Бър-р-р, ужас...! Не искам такъв живот, та макр и да не реализирам максимални бенефити от всяка възможна житейска ситуация.

Linko всичко е въпрос на личен избор, няма правилно и грешно поведение. Има шъзможно и невъзможно. За мен 80 часа работна седмица е било къде къде по-леко от това, което ме чака през следващите 2 години или това, което съм преминал, когато бях в Медицинска Академия - въпрос на житейски философия и възгледи. Нашите са много различни, но това е много хубаво всъщност

- ablood
- Обратна връзка:
Да ти имах критериите за "спокойно"poumpy написа:При добро планиране от едно раждане спокойно може да се "изкарат" поне 30 хиляди.
poumpy написа:В продължение на 3 месеца съм работил по 80 часа на седмица по 13.01 на час - това са 1040 долара на седмица - много близко до максимума от 1192. ...Тотал само за таткото - 23 036
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Различни сме, така е и наистина това му е хубавото. 
За мен животът никога не е бил цифри, суми, сметки, стремеж към бенефити, детайлно планиране, вкл. и на ражданията на децата ми и т.н.
Както и да е, жив и здрав да си и нека всичките ти планове се реализират според предвижданията!

За мен животът никога не е бил цифри, суми, сметки, стремеж към бенефити, детайлно планиране, вкл. и на ражданията на децата ми и т.н.
Както и да е, жив и здрав да си и нека всичките ти планове се реализират според предвижданията!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Баси ужаса: таткото ще се прибира само да спи в къщи, а жена му бременна ще ходи на нощна работа.... Баба да помага няма да може да се извика още в началото, не става толкова бързо. Направо ги отказахте да идват. Даже тия всичките съвети ми се виждат не по темата въобще, щото хората питат "какво ще стане" а не "откъде и как да ударим малко кьорави пари от държавата". Може би хората ща си дойдат с парите, че и с над 30 бона? Та нали не само бедните отиват в Квебек?poumpy написа: Poumpy започна работа на 5 ден след кацането си. В продължение на 3 месеца съм работил по 80 часа на седмица по 13.01 на час - това са 1040 долара на седмица - много близко до максимума от 1192. Три месеца са 13 седмици - хипотетичния баща има 27 седмици на разположение - мисля, че е възможно....
Тотал само за таткото - 23 036
Embrace your climate change!
Хипотетичния татко попита в началото на темата :7George написа: Баси ужаса: таткото ще се прибира само да спи в къщи, а жена му бременна ще ходи на нощна работа.... Баба да помага няма да може да се извика още в началото, не става толкова бързо. Направо ги отказахте да идват. Даже тия всичките съвети ми се виждат не по темата въобще, щото хората питат "какво ще стане" а не "откъде и как да ударим малко кьорави пари от държавата". Може би хората ща си дойдат с парите, че и с над 30 бона? Та нали не само бедните отиват в Квебек?
Първо, разни специалисти обясняваха как това, което казвам не е възможно. После се оказа, че не било " спокойно". После се оказа, че не било изпълнимо. После, че хората си имали пари и помощи не им трябвали. Сега чакам само хълчо да си отпочине от партита и да се включи от дюкяна в понеделник за да чуем и неговото мнение и картинката ще е пълна.demococcus написа:Ако някой е наясно дали в този случай може да се получат някакви помощи......
Понякога съжалявам, че пиша нещо повече от : "след 3 месеца можете да подадете молба за социал - тогава ще сте супер с новороденото и ще сте си 24/7 вкъщи с него. Да не говорим, че изобщо няма да ви се налага да им работите на тия тук в Канадата"
Тия хипотетични 13$ са от една година наистина само хипотетични.Ако започнат на 10$ са късметлии.Работата за начинаещи е по принцип тежка,така че за бременна жена не е препоръчителна.Всъщност тия пари и преди 1 година пак си бяха хопотетични,хората на 11,5-12$ викаха ура.poumpy написа:Хипотетичния татко попита в началото на темата :7George написа: Баси ужаса: таткото ще се прибира само да спи в къщи, а жена му бременна ще ходи на нощна работа.... Баба да помага няма да може да се извика още в началото, не става толкова бързо. Направо ги отказахте да идват. Даже тия всичките съвети ми се виждат не по темата въобще, щото хората питат "какво ще стане" а не "откъде и как да ударим малко кьорави пари от държавата". Може би хората ща си дойдат с парите, че и с над 30 бона? Та нали не само бедните отиват в Квебек?
Първо, разни специалисти обясняваха как това, което казвам не е възможно. После се оказа, че не било " спокойно". После се оказа, че не било изпълнимо. После, че хората си имали пари и помощи не им трябвали. Сега чакам само хълчо да си отпочине от партита и да се включи от дюкяна в понеделник за да чуем и неговото мнение и картинката ще е пълна.demococcus написа:Ако някой е наясно дали в този случай може да се получат някакви помощи......
Понякога съжалявам, че пиша нещо повече от : "след 3 месеца можете да подадете молба за социал - тогава ще сте супер с новороденото и ще сте си 24/7 вкъщи с него. Да не говорим, че изобщо няма да ви се налага да им работите на тия тук в Канадата"
Хората като теб може и да са викали ура ама не си мисли че всички са като теб !IFF написа:хората на 11,5-12$ викаха ура.
Има един двама дето почнаха на 25$,ама за ИТ бранша няма какво да говорим,някой и друг на 14$,щото разбират от коли.Другите 85% викаха ура на 12$,щото работеха за 10$.Малко са теза,чиито професии се котират директно на канадския пазар.radkoT написа:Хората като теб може и да са викали ура ама не си мисли че всички са като теб !IFF написа:хората на 11,5-12$ викаха ура.
Защо да не говорим за ИТ,значи може да говорим само за фабриките или там където се плаща малко така ли ? останалото автоматично се изключва понеже не е от твоя рангIFF написа:Има един двама дето почнаха на 25$,ама за ИТ бранша няма какво да говорим,някой и друг на 14$,щото разбират от коли.Другите 85% викаха ура на 12$,щото работеха за 10$.Малко са теза,чиито професии се котират директно на канадския пазар.radkoT написа:Хората като теб може и да са викали ура ама не си мисли че всички са като теб !IFF написа:хората на 11,5-12$ викаха ура.
И това генарално обобщение за 10$ в цял Монтреал на база на какво го правиш,че си чул тук там нещо + наблюдения върху 5-мата ти познати ли ?
- ablood
- Обратна връзка:
С две думи - ако поработите 2 месеца елементарна работа после парите ще стигат колкото за 2 семейства професионални социаладжии.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не само от познати а и от личния ми опит с търсене на работа и с работенето ми.Личното ми мнение е,че масата хора достигат 14-15 долара след 2-3 години,с малко учене,къде ДЕП,къде АЕС.