Нинушеви написа:
Според мен т.нар. "социал" е предвиден основно за периода на адаптация докато се ориентираш в обстановката и намериш добра работа(отделен е въпросът, че много се пооловат с него, но това е чисто българска черта-да не бачкаш и да ти дават пари.)
Социала не е предвиден за адаптация.
Социала има 2-ва момента.
1. За рефюджита ( необразовани шриланковци бягащи от гражданска война нямали възможност да ходят да се образоват заради войната)
2. Соцала е за след като си загубил работа но първо си получавал Емплоймент инсуранс в продължение на 6 месеца примерно ( щото преди това си контибутвал в този фонд докато си работил) все още не си намерил работа но вече спират Емплоймент инсуранса ( щото не е вечен ) ей за тогава е социала. ( но пак има условия: да нямаш много пари в банката, да нямаш собствен имот, да нямаш скъпа кола или яхта )
А не за разни съдрани цървули правещи се на специалисти вишисти дошли вчера в Канада с 1500 $.
Чувал съм за социаладжии които са намерили работа за 11 $ след като 6 месеца са стояли на социал и са я търсили тази работа вместо да са почнали веднага на 9 $. Това ли е хубавата работа за 11 $?
Да ама а ко бяха отишли на училище вместо да кесят на социал щяха да намерят работа за 16 -40 $ на час.
Не познавам, не съм чувал и се съмнявам че има такъв дето бил голям специалист още от Бг но нямал пари и затова дошъл с 1500 $ в Канада.
След това стоял 1 година на социал през това време търсил работа и накрая станало чудо и намрил работа за 40 - 60 $ на час.
Такива филми няма.
Тези които ги взимат 40 - 60 долара на час са учили тук или бързо са си намерили работа щото са добри в това което правят, не са дошли с 1500 $ ( а с доста повече ) и поради този факт никога не са били на социал.
Това са илюзии че ще поседим на социал и ще намерим хубавата работа след година за 40 -60 $ на час.