Здравейте колеги, имам няколко въпроса към вас. След подаване да първия пакет документи до Сидни< Нова Скотия, се оженихме с дългогодишната ми приятелка, та сега е време да подаваме втория пакет до Бъфало и се чудя как да ги уведомим само с копие и превод на брачното свидетелство ли????
За жена ми трябва ли да пращаме да доказателство за стаж, и да заверяваме преведените вече дипломи??????
Само от магистърската ли степен трябва да приложа преведена, легализирана и нотариялно заверена диплома???????
Благодаря ви предварително.
промяна на семейно положение слeд подаване на документите
-
- hadministratora
- Хабсурден
Re: промяна на семейно положение слeд подаване на документите
Преди всичко смятам, че сте си усложнили живота излишно, като не сте изчакали женитбата, за да подадете документите. Колкото до уведомяването за промяната според мен трябва да им пишете или да им се обадите и на кратко да обясните какво сте направили. Те би трябвало да ви кажат как да действате, какви допълнителни документи да пратите и т.н. Щом е време за втория комплект документи, то на всяка цена ги информирайте за промяната преди да сте ги изпратили. Ако първо изпратите и после ги уведомите, това може да забави малко повече нещата.rover green написа:Здравейте колеги, имам няколко въпроса към вас. След подаване да първия пакет документи до Сидни< Нова Скотия, се оженихме с дългогодишната ми приятелка, та сега е време да подаваме втория пакет до Бъфало и се чудя как да ги уведомим само с копие и превод на брачното свидетелство ли????
За жена ми трябва ли да пращаме да доказателство за стаж, и да заверяваме преведените вече дипломи??????
Само от магистърската ли степен трябва да приложа преведена, легализирана и нотариялно заверена диплома???????
Благодаря ви предварително.
Всъщност вие като двойка ли сте кандидатствали? Защото ако сте common law и сега вече сте женени, може би няма да има особена разлика. Така или иначе, колкото по-рано им съобщите толкова по-добре.
-
Да кандидатствахме като двойка, затова си мисля 4е няма да има някаква значителна промяна, освен смяната на фамилията.
- hadministratora
- Хабсурден
И аз мисля така. Все пак съвета да ги уведомиш преди да си им пратил каквито и да е допълнителни документи остава валиденrover green написа:Да кандидатствахме като двойка, затова си мисля 4е няма да има някаква значителна промяна, освен смяната на фамилията.

Успех!
-
мерси, и аз така мислих.