Подготвяме началните документи за федералната процедура. Основният applicant има степен от БГ специалист - счетоводство и контрол, колеж 3 години плюс икономически техникум. Може да кандидатсва по два от NOC кодовете, но при единия изискванията за образование са University Degree, което преполага поне бакалавър, а при другия може и колеж. Та се чудя дали обръщат внимание на корелацията между код и образование чак толкова или работния опит ще е по-важен?..
Надявам се някой да има по-добра идея и опит от мен
И още нещо. В случай, че включваш в application-a дете от предишен брак, трябват ли някакви специални документи от БГ. Аз прочетох в cic site-a само изискване за стандартното писмо от другия родител..
Е, ако някой може и за това да помогне от собствен опит, много ще съм благодарна!
radmila написа:...има степен от БГ специалист - счетоводство и контрол...
Ако става дума за списъка с 38 професии, то няма значение каква специалност има, а дали е работил поне година една от тези професии.
radmila написа:...Та се чудя дали обръщат внимание на корелацията между код и образование чак толкова или работния опит ще е по-важен?...
Ако минете успешно през списъка с професиите, образованието и трудовия стаж се разглеждат по отделно и за всяко от двете получавате съответния брой точки. До колкото имам представа не се интересуват особено от това дали си работил по специалността, която си завършил.
Благодаря за отговора..Вярно, че не споменава нищо за образованието и опита да са от същата сфера...Само поне една година опит и образование отделно...Ще продължаваме с опита напред и каквото стане
Здравейте!!! Някой добър човек може ли да ми помогне с определянето на кодовете за счетоводител и компютърен инженер? Мислех си, че компютърният спец. носи мн. точки,но като чета май вече не е търсена професия...аз ли съм с грешка или...?
Изпратени документи: 15.12.2009г.-UPS
Акюзе: изпратено-12.01.2010г.;получено-20.01.2010г.
Покана за интервю насрочено за 26.05.2010г.
Интервю 26.05.2010-?
Получен отговор по пощата-неуспешно
molislava написа:Здравейте!!! Някой добър човек може ли да ми помогне с определянето на кодовете за счетоводител и компютърен инженер? Мислех си, че компютърният спец. носи мн. точки,но като чета май вече не е търсена професия...аз ли съм с грешка или...?
Здравей,
Аз мога да опитам да съм добър и да помогна Обаче въпроса ти не е никак ясен - NOC кодовете са едно нещо, точките съвсем друго, а търсените професии съвсем трето. И тези неща нямат почти нищо общо. Кажи защо питаш и на кой етап сте от подготовката/процедурата, за да мога да ти дам някакъв ориентир.
Ние сме готови за пращане на док.по процедурата за френската част,но сме мн. притеснени да не ни искат доказване на езика с изпит. Много добре знаем английски,но френски учим от 1 мес. и ни е мноого трудно. За това се интересувам дали имаме някакъв шанс с нашите професии за федералната процедура?
Изпратени документи: 15.12.2009г.-UPS
Акюзе: изпратено-12.01.2010г.;получено-20.01.2010г.
Покана за интервю насрочено за 26.05.2010г.
Интервю 26.05.2010-?
Получен отговор по пощата-неуспешно
molislava написа:Ние сме готови за пращане на док.по процедурата за френската част,но сме мн. притеснени да не ни искат доказване на езика с изпит. Много добре знаем английски,но френски учим от 1 мес. и ни е мноого трудно. За това се интересувам дали имаме някакъв шанс с нашите професии за федералната процедура?
по-добре си задайте въпроса във Квебекския форум. Засега май официално няма инфо, че искат сертификат за френския (случвало се е инцидентно на определени какдидати само). Обаче съм чувала, че доста се дразнят, ако парадираш, че English-а ти е по-добър от Francias.
... САЩ или Канада?
Решено е - USA, идвамееее!
Летим на 17 март 2011
Las Vegas, пази се!!! НАПРАВИХМЕ ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР! Тук все повече ни харесва!!! http://www.youtube.com/watch?v=YqlQS5CC" onclick="window.open(this.href);return false; ... r_embedded
molislava написа:Ние сме готови за пращане на док.по процедурата за френската част,но сме мн. притеснени да не ни искат доказване на езика с изпит. Много добре знаем английски,но френски учим от 1 мес. и ни е мноого трудно. За това се интересувам дали имаме някакъв шанс с нашите професии за федералната процедура?
Вашите професии трябва да са в този списък, за да можете изобщо да започнете федерална процедура. Проверете и после ако има смисъл ще напиша повече.
Здравейте. Доколкото разбирам по федералната процедура първо се изпращат стандартните формуляри (IMM5612 document checklist). След като от Sydney, Nova Scotia одобрят кандидата, се започва с Букурещ, и там се изпращат всякакви допълващи документи (доказващи образование, стаж и т.н.) -> Visa office-specific forms
Имам 2 въпроса:
1. Какъв документ са ви искали за доказване на 1+ г. трудов стаж по една от 38-те NOC code професии? Може би с длъжностна характеристика, която трябва да бъде преведена?
2. Ако владеенето на език се доказва с IELTS/TEF, то изпитът е добре да се издържи преди започване на процедурата, за да се види резултата и да се попълнят съответно данните във формулярите. Прав ли съм?
Надявам се че правилно съм схванал идеята на тази програма, и не съм писал пълни глупости Мерси предварително
21.09.2009 - DCS Vienne
06.10.2009 - Accusé de réception
19.05.2010 - Entrevue de sélection, réussi
02.06.2010 - DRP Bucharest
14.06.2010 - Codes-barres
13.07.2010 - Formulaires médicaux(26.07-OK)
08.10.2010 - Lettre d'invitation de visa
09.11.2010 - Visa
antyk написа:1. Какъв документ са ви искали за доказване на 1+ г. трудов стаж по една от 38-те NOC code професии? Може би с длъжностна характеристика, която трябва да бъде преведена?
Мисля че в Сидни не се ипращат никакви документи за доказване. Нещата там се приемат на доверие, тъй като така или иначе предстои сериозната проверка и някак си не е разумно да лъжеш ако искаш да имаш лека и гладка процедура. Иначе след това в Букурещ се изпращат преведени нотариално заверени копия на длъжностните характеристики, заедно с другите документи които поискат.
antyk написа:2. Ако владеенето на език се доказва с IELTS/TEF, то изпитът е добре да се издържи преди започване на процедурата, за да се види резултата и да се попълнят съответно данните във формулярите. Прав ли съм?
Идеята е добра, но трябва да знаеш че за доказване на нивото на езика искат оригинален сертификат от изпитващата институция. Това означава че ще останеш без сертификат ако получиш само един (какъвто е случаят с IELTS). В това няма нищо лошо (при мен стана точно така), но е добре човек да го знае предварително
antyk написа:
1. Какъв документ са ви искали за доказване на 1+ г. трудов стаж по една от 38-те NOC code професии? Може би с длъжностна характеристика, която трябва да бъде преведена?
Писмо от работодателя е достатъчно. ДХ няма да ти свърши работа според мен. Там трябва (според мен) да има написано отгоре REFERENCE LETTER. При мен пишеше RЕFERENCE SUMMARY но го признаха.
antyk написа:...ДХ няма да ти свърши работа според мен...
Върши работа. На мен точно това ми поискаха и точно това съм пращал. На българския оригинал пишеше "Длъжностна характеристика", а на английския "Job description". Както и в при други елемнти на процедурата, важно е не името, а съдържанието.
Reference Letter не е ли по-скоро препоръка (инфо за това как си се справил с работата си)?
E хубаво де, ама ДХ не е ли документ, който не бива да се разпостранява извън територията на предприятието където работиш. Поне при нас е така. Затова взех другото. Прав си за това, че reference letter е писмо в което пишат как си се справил с работата и затова моето беше reference summary. Както и да е ако стане с ДХ правете го с ДХ.