Собствен бизнес във Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от cocose »

В БГ има сериозни инвеститори???? Къде????
За вашата област не мога да давам мнение, но за моята, като професионалист, мога :) И то е:
1.В БГ НЯМА развойна дейност, всичко което се прави е ПОДРЪЖКА. Вервайте ми, това е убийствено за всеки що годе талантлив програмист. От подръжка излизат само майстори по всичко, но не и специалистти.
2.Много чужди фирми отварят офиси в БГ не заради друго, а заради евтина работна ръка за подръжка, колл центрове, или просто да си продадат супер скъпият продукт чрез подкупи и подкупчета. Примери: Информационната система към МТЕЛ е правена от израелска фирма, която отваря офис в БГ само и само заради разтоянието и евтината работна ръка. Когато системата вече не беше нужна повече на МобилТел (или по скоро изтече договора) израелската фирма уволни към 80% от състава, като останилте 20% ги скъса от работа по странни места на света. СИМЕНС, дойдоха, взеха държавни поръчки на суперраздути цени, и си свършиха работата като я дадоха на подизпълнители :) ИБМ, повечето от наетите бяха българи и/или руснаци работили в чужбина, разбирай неуспели да се приспособят там.....................
Само като пример, аз като дойдох тука, колкото и непознат и неисвестен да бях, веднага ми дадоха шанс да се докажа, или проваля разбира се :), но това ми даде шанса за няколко месеца да науча неща които не можах да науча в БГ за 10г :beer: :beer: :beer:
aquamagic

Re: Калгари

Мнение от aquamagic »

jovani написа:
При всички случаи за да не изглеждате глупаво би следвало първо да дойдете на място, да се свържете със съответните здравни агенции, одобряващи даден продукт, да проучите данъчните и митнически разпоредби, да се свържете с евентуални ритейлъри, да проучите конкуренцията и финансирането и чак тогава можете да прецените дали си струва да се занимавате с търговия, и каква точно търговия би била удачна.
Благодаря за изчерпателния отговор.
Цялата тази последователност, изброена по-горе вече съм я минавал веднъж в България и веднъж в Румъния.
Процедурите и изискванията за регистрация явно са необходими винаги. Така, че до тук нищо ново, което е добре.
По отношение на конуренцията и продавачите на дребно, като чели добих бегла представа, но това най-добре се разбира на място.
Директното запитване до моите партньори е най-логичния ход. Но всяко нещо с времето си. Все пак никой не ни е казал, да си пращаме паспортите за визи.
Категорично съм съгласен с вас, че доста от аспектите на един нов бизнес могат да бъдат оценени единствено на място и в продължение на определен период от време. Много въпроси, ще намерят отговорите си когато кацнем/ако дойдем/. Но и много неща могат да бъдат извършени предварително.
Успех на всички.
miteto
Модератор

Re: Собствен бизнес във Ванкувър?

Мнение от miteto »

cocose написа:1.В БГ НЯМА развойна дейност, всичко което се прави е ПОДРЪЖКА. Вервайте ми, това е убийствено за всеки що годе талантлив програмист. От подръжка излизат само майстори по всичко, но не и специалистти.
А в SAP-София какво правят? Виж и тия пичове http://www.telerik.com/ правят развой и то собствен (не аутсорсинг на западен продукт) и то на международно ниво. Има и още, ма сега ме мързи да ти търся линковете...
Публикувай отговор