Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
todor73

Re: Торонто

Мнение от todor73 »

niki477 написа: на въпроса и как може да си купи мобилен телефон и да се включи към някой мобилен оператор и беше отговорено : МНОГО ТИ Е РАНО ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН .
Аз донякъде го разбирам този отговор за телефона, първо, че без кредитна история ще ти поискат депозит, ако ли пък е искала на препеид може, ама нали си има часовник, за какво и е този телефон :D Второ, абе малко като всичката мара втасала, мобилния само останал. Знам че, в бг ако нямаш жесеем си в графата изпаднал, друг е въпроса колко се говори, повече се използва като се излезе с приятели на кафе да се остави на масата, до кутия виктори, или пък ако тел. е дамски да се оглеждаш в огледалцето.
niki477

Мнение от niki477 »

За пореден път ще помоля КОЙТО НЯМА КАКВО ДА МИ КАЖЕ ЗА ТОРОНТО , МОЛЯ ДА НЕ ПИШЕ ПО ТАЗИ ТЕМА , НЕ МИ СЕ ЧЕТАТ ГЛУПОСТИ . БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ .
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

To и на мен не ми се четат глупости за българската общност в Монреал само защото не са посрещнали и не са носели жена ти на ръце 2 г. ама ти ги написа. Да си беше питал за Торонто без да ръсиш мозък друго щеше да е.

П.С. И тук крещенето не се толерира, може да кажеш къде те сърби и без да крещиш на останалите.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Къде е тая общност Линко,къде е ,да дойда да я видя,и да разбера как помагате ,стана ми интересно ,че тука в Торонто други работи виждам !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Кой пък е луд да стои и да чака да го налазят мухите бе, мухата? :) :) Ти и да речеш да дойдеш хората ще хукнат за мухоловки и райд да търсят. :)
А и на кого му е притрябвало пък точно на теб нещо да показва и доказва...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Муха, не се скатавай, ами си предложи услугите да посрещеш човека, да му помогнеш да си намери квартира и мебели, да си отвори банкова сметка, да си вземе GSM... 8)
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Винаги съм помагал Аблоод,ама това не е общността а АЗ :beer:
А къде е тая общност за която говори Линко така и не разбрах ...
Сега да не вземете да ми говорите за нова година и коледа ,тея ги знам, напиват се и се бият ,това ли ти е общността бе Линко :lol:
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

На ти влиза в работата каква ни е общността, мухата, наша си работа. Харесва си ми такава каквато е. :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Linko написа:На ти влиза в работата каква ни е общността, мухата, наша си работа. Харесва си ми такава каквато е. :)
Добре Линко,ти започна с нея !! :beer:
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

niki477 написа:
Linko написа:To и на мен не ми се четат глупости за българската общност в Монреал само защото не са посрещнали и не са носели жена ти на ръце 2 г. ама ти ги написа. Да си беше питал за Торонто без да ръсиш мозък друго щеше да е.
П.С. И тук крещенето не се толерира, може да кажеш къде те сърби и без да крещиш на останалите.
Жена ми не е търсела помощ от никого , хората сами са я предложили . Сама се оправяла докато дойдох и аз в Канада . А на теб ще ти кажа да си зтваряш устата и да не коментираш съпругата ми и мен без да ни познаваш . Исках единствено инфо за торонто , а всеки има право да мисли и да се исказва както намери за добре , живеем в свободна страна . Искам най учтиво да те помоля да спреш да пишеш по тази тема .
Това по критерия на повечето българи не е никак учтиво.
Вече става ясно защо не контактуваш с тях. :roll:

Ако искаш чиста информация, пусни отделна тема, без да плюеш по Монреал (където някои от нас живеят), квебекарите (които ни приеха без никаква дискриминация) и нас самите, като българи.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

todor73 написа:
niki477 написа: на въпроса и как може да си купи мобилен телефон и да се включи към някой мобилен оператор и беше отговорено : МНОГО ТИ Е РАНО ЗА МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН .
Аз донякъде го разбирам този отговор за телефона, първо, че без кредитна история ще ти поискат депозит, ако ли пък е искала на препеид може, ама нали си има часовник, за какво и е този телефон :D Второ, абе малко като всичката мара втасала, мобилния само останал. Знам че, в бг ако нямаш жесеем си в графата изпаднал, друг е въпроса колко се говори, повече се използва като се излезе с приятели на кафе да се остави на масата, до кутия виктори, или пък ако тел. е дамски да се оглеждаш в огледалцето.
Още първата седмица си купихме телефон от Телус, с 1г. договор, а по късно и от Роджърс, с депозит само от $50, кво му е раното??????? или трудното????
Освен това, не го знам автора в коя държава живее, но тука в Канада ако кажеш че нямаш телефон, а телефон ВИНАГИ ти искат, ша та погледнат като извънземно :lol: Тука, както може би знаеш, всичко става и се урежда по телефона, и работата, и интервютата, и информация като искаш, и като искаш да си платиш сметките, ако искаш да си направиш застраховка, пак по телефона, нема офиси братче, всичко по ТЕЛЕФОНА :)
Последно промяна от cocose на Чет Окт 08, 2009 9:15 am, променено общо 1 път.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Един съвет и половина, относно търсенето на работата, първата стъпка е разбира се сайтовете като:
monster.ca
workopolis.ca
toronto craig list (макар че тука повечето от обявите са копнати от другите сайтове де, но поне като информация да ти покаже кво се предлага в момента)
yellow pages - оттука можеш да търсиш в даден район какви фирми има, да им ходиш по страничките, и да видиш директно на техните сайтове какво търсят.
google maps - също едно много добро средство за търсене на работа :) Избираш си район, пускаш търсене по некоя ключова дума за твоята професия, и то веднага ще ти изплюе всички фирми които са намесени някак си с тази ключова дума.....
Разбира се, най трудното е да знаеш в кой район да търсиш работа, но така като гледам, Миссиссагата е някак си универсален район за инженери, както и там има доста офиси/складове на големи известни фирми като Кока Кола, Пепси Кола и т.н....
Заключено